Н У Х Т

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів

31 січня 2019

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів

Загальновідомо, що практична підготовка майбутніх фахівців має велике значення для їх професійного зростання, набуття практичних навичок і розширення кола знань. Тому питанням організації якісного проходження всіх видів практик у нашому університеті приділяється велика увага.

Із кращими вітчизняними підприємствами харчової галузі знайомлять своїх студентів колективи випускових кафедр. Ось і 31 січня 2019 р. згідно з програмою проведення ознайомлювально-виробничої практики асистенти кафедри технології молока і молочних продуктів Ігор Устименко та Оксана Басс організували екскурсію для академічної групи 3 у кафе-виробництво молочних продуктів «Milk Point» (м. Київ).

Найбільше враження на другокурсників справив принцип роботи міні-цеху кафе, який оснащений сучасним обладнанням: стерилізаційною та пастеризаційною установками, сировиготовлювачем, гомогенізатором, фасувальним апаратом та ін.

Студенти наочно ознайомилися з виробництвом молочних продуктів різноманітного асортименту: молока питного з какао, кокосом і мигдалем; сиру кисломолочного та десертів на його основі; йогурту; кефіру; сирів філаделфія та халумі; вершкового масла.

Наприкінці студенти продегустували зразки отриманої готової молочної продукції, виробництво якої спостерігали. Завдяки проведеному практичному заходу, вони отримали позитивні враження від наочного знайомства з виробництвом, переробленням молока й роботою сучасного технологічного обладнання молокопереробних підприємств.

За підсумками ознайомлювально-виробничої практики студенти готують звіти, у яких висвітлюють питання організації діяльності молокопереробних підприємств і виробництва основного асортименту продукції, виконують індивідуальні завдання.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів висловлює вдячність керівництву кафе «Milk Point» за підтримку в організації практики.

Опублікований: 31-01-2019
Читайте також:
Зоряний шлях біотехнології: наука майбутнього

Уже зараз біотехнологія здатна творити дива. А якщо зазирнути у майбутнє, можна спрогнозувати, що вона зможе вилікувати усі хвороби – за допомогою моноклональних антитіл можуть бути створені ліки від будь-якого вірусу, та навіть від онкологічних хвороб. При цьому, на відміну від хімічних препаратів, серйозних побічних реакцій від антитіл не буде. Т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зоряний шлях біотехнології: наука майбутнього 25 листопада 2021

Майстер-клас від студентів і випускників

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся майстер-клас, який провели студент групи КТ-15 Олег Пригродський і випускник коледжу Ростислав Мельник для студентів груп кулінарного напряму. Вони демонстрували свої вміння, навички та здібності, отримані в процесі навчання в коледжі та під час роботи в закладах ресторанно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від студентів і випускників 12 лютого 2018

Різноманіття наукових інтересів доповідачів – родзинка секції «Гуманітарні науки» наукової конференції молодих учених

У межах Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка, нагадаємо, цьогоріч збирає в нашому університеті наукову молодь уже у 88-ме, традиційно працює секція «Гуманітарні науки». Щороку під керівництвом викладачів кафедри гуманітарних дисц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різноманіття наукових інтересів доповідачів – родзинка секції «Гуманітарні науки» наукової конференції молодих учених 05 травня 2022