Н У Х Т

Молоді науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захисту дисертаційних досліджень

22 лютого 2017

Молоді науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захисту дисертаційних досліджень

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Використання високобілкової рослинної сировини у хлібобулочних виробах спеціального дієтичного споживання» аспірантки Людмили Черниш. Науковий керівник – докторант кафедри Валерій Махинько.

Автором запропоновано використовувати комплекс високобілкової рослинної сировини у виробництві хлібобулочних виробів із підвищеним вмістом білків. Такий хліб рекомендовано споживати людям, що залучені до важкої фізичної праці, та спортсменам.

Внаслідок вдалого поєднання сухої пшеничної клейковини, ізолятів соєвого, горохового та рисового білків вдалося вдало поліпшити амінокислотний склад хліба, що значно підвищує його біологічну цінність.

У роботі наведені результати досліджень впливу високобілкової сировини на технологічний процес і якість виробів, пояснені особливості взаємодії різних білків, досліджені процеси черствіння, тощо.

Рецензували роботу: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот, доцент цієї ж кафедри Олена Білик, доцент кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу Наталія Бондар. Усі рецензенти відзначили актуальність роботи, практичну цінність і дали позитивні відгуки. В обговоренні роботи взяли участь професор кафедри технології цукру і підготовки води Олена Грабовська та заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету, професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Петро Шиян.

Людмила Черниш гідно представила свою дисертаційну роботу та відповіла на всі поставлені запитання. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06.

Опублікований: 22-02-2017
Читайте також:
Студентський велопробіг

Одним із заходів до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва у Свалявському технічному фаховому коледжі нашого університету став студентський велопробіг, до якого долучилися організатори, куратори груп перших курсів, студентська рада та студенти першокурсники. Учасників привітали заступник директора Василь Лизанець, священик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентський велопробіг 13 жовтня 2021

Мікрокваліфікації та цифрові інструменти: досвід європейських колег

Професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко долучилися до онлайн-тренінгу, присвяченого використанню інформаційно-комунікаційних технологій для управління та впровадження мікрокваліфікацій. Захід відбувся межах міжнародного проєкту Erasmus+ DOMANI («Розвиток екосистем мікроквал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікрокваліфікації та цифрові інструменти: досвід європейських колег 02 червня 2025

Наші дослідники аналізують імплементацію екологічного законодавства Європейського Союзу

Науковці кафедри екологічної безпеки та охорони праці у співпраці з колегами з Університету Масарика (Чеська Республіка) за підтримки проєктів ЄС програми Еразмус+  аналізують імплементацію екологічного законодавства ЄС у законодавче поле України. У серії видань бази Scopus вийшла їх чергова стаття «Стан виконання Угоди про асоціацію між Україною ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші дослідники аналізують імплементацію екологічного законодавства Європейського Союзу 22 серпня 2022

День відкритих дверей факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка для українських школярів у Німеччині

6 квітня 2023 р. відбулася зустріч викладачів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка зі школярами Української школи SchlaUA в Мюнхені (Німеччина). Вони були вимушені виїхати за межі України через війну, але дуже хочуть повернутися та отримати вищу освіту у навчальних закладах України. На онлайн-зустрічі м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День відкритих дверей факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка для українських школярів у Німеччині 07 квітня 2023