Щоб рухатись уперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх найближчих сусідів, які підтримують нас у нашій боротьбі. А ще – вивчати їхній досвід розбудови громадянського суспільства, культуру, історію, звичаї та традиції.
Європейський Союз у межах Програми Еразмус+ відкрив можливості участі та співпраці між закладами сфери професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти України та ЄС і гранти на мобільність для студентів і працівників таких закладів.
Дуже приємно, що відокремлений структурний підрозділ «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» – серед номінантів проєкту «В дорозі до солодкого життя» і буде реалізовувати його у Республіці Польща.
Протягом двох тижнів 20 студентів коледжу і керівниці групи Наталія Сембай та Ірина Тарасюк вивчатимуть досвід кондитерського мистецтва, впровадження інноваційних технологій, нові техніки та тренди кондитерського ринку, мистецтво бариста, ознайомляться зі старовинними рецептами регіональної кухні в новій інтерпретації, братимуть участь у різноманітних платформах і дискусіях, цікавих подорожах, екскурсіях та ін.
Усі витрати, пов’язані з проєктом, бере на себе Європейський Союз.
3 листопада відбулася зустріч учасників проєкту з директором коледжу, к.е.н., доцентом Михайлом Григорцівим, який привітав студентів і побажав творчого натхнення, наснаги до здобуття нових знань, впевненості в своїх силах, витримки й наполегливості у досягненні поставленої мети.
Студенти й викладачі висловили подяку ректорові університету, д.т.н., професорові Олександру Шевченку за сприяння та підтримку їх участі у проєкті Еразмус+ для реалізації міжнародної освітньої мобільності молоді, що є важливим інструментом розвитку потенціалу студентства.