Н У Х Т

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів

31 january 2019

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів

Загальновідомо, що практична підготовка майбутніх фахівців має велике значення для їх професійного зростання, набуття практичних навичок і розширення кола знань. Тому питанням організації якісного проходження всіх видів практик у нашому університеті приділяється велика увага.

Із кращими вітчизняними підприємствами харчової галузі знайомлять своїх студентів колективи випускових кафедр. Ось і 31 січня 2019 р. згідно з програмою проведення ознайомлювально-виробничої практики асистенти кафедри технології молока і молочних продуктів Ігор Устименко та Оксана Басс організували екскурсію для академічної групи 3 у кафе-виробництво молочних продуктів «Milk Point» (м. Київ).

Найбільше враження на другокурсників справив принцип роботи міні-цеху кафе, який оснащений сучасним обладнанням: стерилізаційною та пастеризаційною установками, сировиготовлювачем, гомогенізатором, фасувальним апаратом та ін.

Студенти наочно ознайомилися з виробництвом молочних продуктів різноманітного асортименту: молока питного з какао, кокосом і мигдалем; сиру кисломолочного та десертів на його основі; йогурту; кефіру; сирів філаделфія та халумі; вершкового масла.

Наприкінці студенти продегустували зразки отриманої готової молочної продукції, виробництво якої спостерігали. Завдяки проведеному практичному заходу, вони отримали позитивні враження від наочного знайомства з виробництвом, переробленням молока й роботою сучасного технологічного обладнання молокопереробних підприємств.

За підсумками ознайомлювально-виробничої практики студенти готують звіти, у яких висвітлюють питання організації діяльності молокопереробних підприємств і виробництва основного асортименту продукції, виконують індивідуальні завдання.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів висловлює вдячність керівництву кафе «Milk Point» за підтримку в організації практики.

Published on: 31-01-2019
Read also:
Дайджест виробничих питань харчовиків-2023: відбулася науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів»

9-10 листопада 2023 року в університеті відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навчал...

READ YOURSELF

Дайджест виробничих питань харчовиків-2023: відбулася науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» 14 november 2023

Точне моделювання енергетичної ефективності будівель у фокусі уваги наших викладачів і здобувачів освіти

Не зважаючи на складу ситуацію у державі, колектив кафедри теплоенергетики та холодильної техніки продовжує жити та працювати у звичайному дистанційному режимі. Відповідно до плану проведення наукових семінарів кафедри 1 червня 2022 року відбувся семінар «IES Virtual Environment, провідний інтегрований пакет для точного моделювання енергетичної еф...

READ YOURSELF

Точне моделювання енергетичної ефективності будівель у фокусі уваги наших викладачів і здобувачів освіти 03 june 2022

Нагальні науково-технічні завдання вирішують аспіранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

10 вересня у разовій спеціалізованій вченій раді відбувся захист дисертації «Розроблення та обґрунтування параметрів апарату для вакуумного охолодження хлібобулочних виробів в умовах потокового виробництва» випускником аспірантури кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександром Козаком на здобуття ступеня доктора філософі...

READ YOURSELF

Нагальні науково-технічні завдання вирішують аспіранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 11 september 2025

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр

Активну участь в житті кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства беруть стейкхолдери, випускники кафедри. Один із них, засновник пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин на запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда прочитав лекцію для студентів третього курсу з дисципліни «Технології продуктів спиртового бродіння. Модуль 1. Технол...

READ YOURSELF

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр 20 november 2020