Н У Х Т

Таємниці цікавих біотехнологічних об’єктів на гостьовій лекції для першокурсників

14 квітня 2023

Таємниці цікавих біотехнологічних об’єктів на гостьовій лекції для першокурсників

Гриби – дивовижні створіння нашої планети, які не можна віднести ні до рослинного, ні до тваринного світу. А ще гриби – цікаві біотехнологічні об’єкти і дізнатися про їхні таємниці дуже корисно і повчально для майбутніх біотехнологів.

Тож на запрошення лекторки дисципліни «Біологія клітин», доцентки Вікторії Красінько до здобувачів-біотехнологів першого курсу завітала кандидатка біологічних наук, старша наукова співробітниця відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України Маргарита Ломберг, яка цікаво і змістовно розповіла про харчову цінність грибів та основні напрямки сучасного грибівництва в Україні.

Розповідь була розпочата з висвітлення переваг грибів для здоров’я, таких як високий вміст білка та клітковини, а також низька калорійність. Було зазначено, що гриби є хорошим джерелом вітамінів B і D і здатні знижувати ризик виникнення ракових захворювань.

Студенти дізнались про різні види грибів, які зазвичай вирощують в Україні у промислових масштабах, зокрема печериці, гливи, шиїтаке, відмінності між цими грибами з точки зору особливостей їхнього культивування, а також відтінків смаку та поживної цінності.

Наостанок, фахівчиня поділилася цікавими фактами про вирощування грибів у Китаї та Італії.

Лекція стала для всіх здобувачів відкриттям, адже кожен дізнався багато нового про поживну цінність грибів і тонкощі сучасного грибівництва в Україні. Усі були вражені обсягом знань, які науковиця має щодо цієї теми, і її пристрасть до грибів була очевидною протягом усієї лекції.

Загалом, гостьова лекція про харчову цінність грибів та основні напрямки сучасного грибівництва в Україні була дуже інформативною, цікавою і стала цінним доповненням до курсу «Біологія клітин».

Здобувачі освіти щиро вдячні лекторці за приділений час і надзвичайний виступ!

Опублікований: 14-04-2023
Читайте також:
Академічна доброчесність – невід’ємна складова освітнього процесу!

Наші студенти-біотехнологи продовжують навчатися та впевнено крокувати до омріяного диплома бакалавра з біотехнології та біоінженерії, а дотримання академічної доброчесності є невід’ємною складовою освітнього процесу, особливо під час написання курсових робіт і проєктів, як складових кваліфікаційної роботи. У останні зимові дні гарантка освітньо-п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність – невід’ємна складова освітнього процесу! 01 березня 2023

Вперше засідання вченої ради університету відбулося в дистанційному форматі

26 листопада 2020 року відбулося планове засідання вченої ради університету. Зважаючи на чергові карантинні обмеження, що забороняють проводити заходи з кількістю учасників понад 20 осіб, вчена рада цього разу працювала в дистанційному режимі. На допомогу прийшли технології сервісу проведення відеоконференцій zoom і університетської платформи дист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше засідання вченої ради університету відбулося в дистанційному форматі 26 листопада 2020

Сучасні підходи до викладання опановують наші викладачі

Доцентки кафедри екології та екоменеджменту Оксана Ничик, Наталія Бублієнко та Ольга Тогачинська взяли участь у підвищенні кваліфікації на тему «Інноваційне викладання: від дизайн-мислення до штучного інтелекту» від ГО «Прогресильні» – знаного в Україні об'єднання освітян, студентів і публічних управлінців. Лекції на теми «Дизайн-мислення для осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні підходи до викладання опановують наші викладачі 10 грудня 2024

Круглий стіл з питань якості

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Світлана Усатюк, Василь Сидор, Вікторія Кійко та Оксана Петруша і студенти IV курсу освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» взяли участь у круглому столі «Якість та безпека харчових продуктів». Учасниками заходу були науковці та аудитори, а також представники організ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Круглий стіл з питань якості 25 листопада 2019