Н У Х Т

Таємниці цікавих біотехнологічних об’єктів на гостьовій лекції для першокурсників

14 квітня 2023

Таємниці цікавих біотехнологічних об’єктів на гостьовій лекції для першокурсників

Гриби – дивовижні створіння нашої планети, які не можна віднести ні до рослинного, ні до тваринного світу. А ще гриби – цікаві біотехнологічні об’єкти і дізнатися про їхні таємниці дуже корисно і повчально для майбутніх біотехнологів.

Тож на запрошення лекторки дисципліни «Біологія клітин», доцентки Вікторії Красінько до здобувачів-біотехнологів першого курсу завітала кандидатка біологічних наук, старша наукова співробітниця відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України Маргарита Ломберг, яка цікаво і змістовно розповіла про харчову цінність грибів та основні напрямки сучасного грибівництва в Україні.

Розповідь була розпочата з висвітлення переваг грибів для здоров’я, таких як високий вміст білка та клітковини, а також низька калорійність. Було зазначено, що гриби є хорошим джерелом вітамінів B і D і здатні знижувати ризик виникнення ракових захворювань.

Студенти дізнались про різні види грибів, які зазвичай вирощують в Україні у промислових масштабах, зокрема печериці, гливи, шиїтаке, відмінності між цими грибами з точки зору особливостей їхнього культивування, а також відтінків смаку та поживної цінності.

Наостанок, фахівчиня поділилася цікавими фактами про вирощування грибів у Китаї та Італії.

Лекція стала для всіх здобувачів відкриттям, адже кожен дізнався багато нового про поживну цінність грибів і тонкощі сучасного грибівництва в Україні. Усі були вражені обсягом знань, які науковиця має щодо цієї теми, і її пристрасть до грибів була очевидною протягом усієї лекції.

Загалом, гостьова лекція про харчову цінність грибів та основні напрямки сучасного грибівництва в Україні була дуже інформативною, цікавою і стала цінним доповненням до курсу «Біологія клітин».

Здобувачі освіти щиро вдячні лекторці за приділений час і надзвичайний виступ!

Опублікований: 14-04-2023
Читайте також:
Лекція фахівця компанії «Leipurin» для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів постійно дбає про оновлення змісту навчальних дисциплін. Адже перед технологами сучасних підприємств постає багато завдань, для вирішення яких необхідно мати знання у різних сферах діяльності й уміння застосувати їх на практиці. Гостьові лекції провідних фахівців галузі сприяють розширенню ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція фахівця компанії «Leipurin» для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 02 жовтня 2020

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції зустрічає гостей

25 жовтня 2024 року кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції провела захопливий День гостинності, на який завітали учні десятих класів школи І-ІІІ ступенів №282 Деснянського району міста Києва та одинадцятикласники середньої загальноосвітньої школи №121 міста Києва. На зустрічі з деканкою факультету готельно-ресторанного та туристичн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції зустрічає гостей 28 жовтня 2024

Наш викладач – акредитований експерт

Із метою підтвердження професійної діяльності та підвищення власної компетенції старший викладач кафедри переробки сільськогосподарської продукції Інституту післядипломної освіти НУХТ Ярослав Кічула пройшов акредитацію в Міжнародній службі акредитації (IAS). За рішенням органу акредитації наш викладач внесений до переліку аудиторів у категорії «Н»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш викладач – акредитований експерт 18 липня 2022

Lean Six Sigma в дії

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося лекційне заняття з дисципліни «Основи методології Lean Six Sigma» із залученням стейкхолдера, менеджера з операційної ефективності Агропромхолдингу «Астарта» Віталія Іванеса. Здобувачам освіти було представлено практичну реалізацію методології Lean Six Sigma у виробництві цукру. Лектор презентува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Lean Six Sigma в дії 11 квітня 2023