25 жовтня 2024 року кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції провела захопливий День гостинності, на який завітали учні десятих класів школи І-ІІІ ступенів №282 Деснянського району міста Києва та одинадцятикласники середньої загальноосвітньої школи №121 міста Києва.
На зустрічі з деканкою факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. проф. В. Ф. Доценка Вітою Цирульніковою та заступницею декана по роботі зі студентами Оленою Тищенко школярі дізналися про різноманітні аспекти навчання в університеті: про спеціальності, особливості організації наукової та виховній роботи, студентські гуртки та можливості для розвитку особистісних навичок.
Доцентка кафедри Ірина Корецька представила освітню програму «Технології харчування», розповіла про умови вступу та як можна підвищити конкурсний бал, про навчання наших здобувачів освіти та перспективи працевлаштування випускників. Учні отримали вичерпні відповіді на всі хвилюючі питання щодо свого подальшого навчання та кар'єри.
Родзинкою заходу став майстер-клас із приготування пасти. Про технологію виробництва макаронних виробів в умовах промислового харчового підприємства дуже цікаво розповів старший викладач кафедри Володимир Польовик. А наочні нюанси приготування пасти «Карбонара» та «Болоньєзе» продемонстрував здобувач групи ХЧ-3-2 Дмитро Фастаковський. Йому допомагали Ярослав Кучеренко (група ХЧ-3-4), Олена Шепелева і Вікторія Салата (група ХЧ-3-2), Вероніка Косяк, Денис Шпуталов, Поліна Ляхович (група ХЧ-4-3ск) та Анастасія Кіріченко (група ХЧ-2-4).
Організатори подбали й про супровід гостей: здобувачі першого курсу Кароліна Савельєва, Аліна Антонюк, Ірина Ущаповська, Анастасія Коваль, Анна Корецька, Богдан Купріяш, Кирило Ситніков, Вадим Рябко, Володимир Дубіна та В’ячеслав Опанасенко активно допомагали в координації.
Куратори договору про співпрацю зі школою І-ІІІ ступенів №282, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко щиро вдячні заступниці директора з виховної роботи Ларисі Кащенко, а також учителькам Анні Ситніченко та Ірині Скезі, що супроводжували учнів, за їхню активну організаційну підтримку й сприяння участі учнів у заході. Завдяки спільним зусиллям цей день став не лише знайомством із майбутньою професією, але й нагодою для школярів відчути справжню університетську атмосферу та поринути в захопливий світ індустрії гостинності.