Н У Х Т

Пропозиції молодих учених щодо сучасного менеджменту підприємств

22 листопада 2021

Пропозиції молодих учених щодо сучасного менеджменту підприємств

18 листопада 2021 р. на кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася ХІІ Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств».

У конференції взяли участь понад 100 здобувачів вищої освіти з різних закладів вищої освіти.

Відкрила наукове зібрання завідувачка кафедри економіки праці та менеджменту нашого університету, докторка економічних наук, професорка Тамара Березянко.

На пленарному засіданні виступили: завідувач кафедри економіки, обліку та фінансів Інституту післядипломної освіти НУХТ, доктор економічних наук, професор, академік АТН України та академік УАН Олександр Бутнік-Сіверський., що представив доповідь «Трансфомація виробничої системи на інвестиційно-інтелектуальній основі – складова стратегії менеджменту»; докторка економічних наук, професорка кафедри економіки праці та менеджменту НУХТ Наталія Скопенко, яка навела обґрунтування стратегії розвитку компаній з урахуванням стадії консолідації галузі; доктор економічних наук, професор кафедри економіки праці та менеджменту НУХТ Віктор Ємцев з доповіддю «Зелена економіка як особливий підхід до економічного розвитку сучасного суспільства».

Після пленарного засідання робота продовжилася у наукових секціях за напрямами: «Менеджмент внутрішніх та зовнішніх чинників розвитку підприємств харчової промисловості» і «Менеджмент в умовах відновлення розвитку підприємств».

Протягом конференції заслухали 16 доповідей здобувачів освітив.

Серед представлених робіт по секції «Менеджмент внутрішніх та зовнішніх чинників розвитку підприємств харчової промисловості» найкращими були визначені доповіді: «Методика динамічного SWOT-аналізу» Анастасії Таранухи (група МН-2-3М, наукова керівниця – доцентка Світлана Дунда, «Мотивація як психологічна безпека в умовах капіталізації інтелекту на підприємствах» Михайла Смиженка (група МН-2-6, наукова керівниця – доцентка Ольга Кириченко), «Організація експортної діяльності підприємства» Дениса Борисова (група МН-2-7, наукова керівниця – доцентка Ольга Кириченко), «Удосконалення інфраструктури розвитку імпортної діяльності підприємства» Олександра Кустовського (група МН-2-7, наукова керівниця – доцентка Ольга Кириченко).

Переможців по секції «Менеджмент в умовах відновлення розвитку підприємств» визначили шляхом інтерактивного голосування присутніх в одному з популярних сервісів online-опитувань. Призові місця розділили між собою здобувачі освітньої програми «Менеджмент персоналу»:

1 місце – Даріна Капрізова (група МП-1-8) з презентацією теми «Гендерні тренди на ринку праці та корпоративні практики гендерної рівності в Україні» (наукова керівниця – старша викладачка Юлія Гринюк).

2 місце розділили Павло Ятченко (група МП-1-8М) з доповіддю «Діджитал-інструменти віртуального офісу для реалізації функцій HRM» (наукова керівниця – доцентка Ліана Мазник) і Тетяна Федорчук (група МП-1-8) з доповіддю «Синдром професійного вигорання персоналу як виклик для підприємств у період пандемії» (наукова керівниця – старша викладачка Юлія Гринюк).

3 місце аудиторія віддала Світлані Степаненко (група МП-1-8) за доповідь «Трансформація вільних робочих просторів у гнучкі офіси» (наукова керівниця – старша викладачка Юлія Гринюк).

Переможці та доповідачі секції отримали від викладачів приємний бонус – HRyvnia (сертифікати на додаткові бали різного номіналу).

Секційні засідання пройшли на високому організаційному, науково-теоретичному рівні в дусі дискусій із поміркованою полемікою та великим зацікавленням студентської молоді.

Обрана тема науково-практичної конференції стала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики.

Опублікований: 22-11-2021
Читайте також:
Міжнародна співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За пропозицією стейкхолдерів і рекомендаціями робочої групи розробників освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» (спеціальності «Харчові технології») до вибіркової частини програми була введена нова освітня компонента – «Йога та медитація у сучасній системі оздоровлення людини». Ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 липня 2025

Шляхи в майбутнє

Факультет біотехнології та екологічного контролю пишається тим, що пропонує лише актуальні освітньо-професійні програми, які будуть завжди затребувані. Цією «таємницею» вирішила поділитися деканка факультету Наталія Грегірчак і разом зі асистенткою кафедри біотехнології і мікробіології Іриною Ковшар та другокурсницею Анастасією Бондарук завітала до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхи в майбутнє 21 березня 2024

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи – учасниця освітнього літнього онлайн-кемпу з розвитку soft skills

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка Тетяна Іщенко у рамках всеукраїнського проєкту «Uni-Biz Bridge Camp» з 1 по 14 липня брала участь в освітньому літньому онлайн-кемпі з розвитку soft skills для викладачів «Uni-Biz Bridge Camp». Учасники онлайн-заходу дізналися про нові підходи до викладання та комунікації зі студентами, проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи – учасниця освітнього літнього онлайн-кемпу з розвитку soft skills 25 липня 2022

Особливості технологічних процесів опанували студенти кафедри технології оздоровчих продуктів під час практики на ПП «Агропродукт»

ПП «Агропродукт» є одним із провідних м’ясопереробних підприємств Хмельницької області, що виготовляє понад 60 видів м’ясної продукції. Підприємству цього року виповнилось 20 років, за цей час воно досягло значних вершин – воно постачає свою продукцію у всі дитячі навчальні заклади та школи міста Хмельницького, має велику популярність серед населен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості технологічних процесів опанували студенти кафедри технології оздоровчих продуктів під час практики на ПП «Агропродукт» 26 вересня 2019