Н У Х Т

Сучасний рівень проведення лабораторної роботи на кафедрі технології молока і молочних продуктів

05 грудня 2018

Сучасний рівень проведення лабораторної роботи на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Викладачами кафедри технології молока і молочних продуктів, доцентами Оленою Грек, Аллою Тимчук та Оленою Онопрійчук було проведене лабораторне заняття «Вимірювання умовної в’язкості та визначення концентрації соматичних клітин у незбираному молоці на приладі АВМ 1-02» з дисципліни «Інноваційні технології молочних продуктів» за участю представника компанії ТОВ «Агросистема ЛТД» Ярослава Коваля.

На початку заняття Ярослав Коваль розповів про важливість визначення кількості соматичних клітин у сировині для отримання високоякісних молочних продуктів. Це важливий показник, постійний контроль якого дозволяє завчасно виявити проблеми зі здоров’ям корів і вживати заходів, спрямованих на уникнення втрат, викликаних зниженням якості молока за ґатунком та його вибраковуванням під час застосування медичних препаратів. Наявність у молоці значної кількості соматичних клітин  призводить до серйозного зниження його якісних показників і технологічних властивостей. Молоко стає менш термостійким, довше згортається під дією ферментних препаратів, у ньому уповільнюється розвиток корисних для організму людини молочнокислих бактерій.

Ярослав Коваль ознайомив присутніх із принципом роботи приладу АВМ 1-02. Далі студенти під керівництвом викладачів кафедри молока і молочних продуктів і Ярослава Коваля приступили до виконання лабораторної роботи – у зразках молока незбираного провели вимірювання умовної в’язкості та визначили концентрацію соматичних клітин на приладі АВМ 1-02.

За результатами лабораторного заняття студенти підготували звіт, в якому відобразили результати вимірювань у досліджуваних зразках і зробили висновки про віднесення незбираного молока до того чи іншого ґатунку згідно з ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров'яче. Технічні умови» та можливості його подальшого перероблення.

Проведення такого роду лабораторних занять на кафедрі технології молока і молочних продуктів дають змогу студентам навчитися роботі на сучасному обладнанні з метою підготовки до майбутньої професійної діяльності на підприємствах молочної галузі України.

Опублікований: 05-12-2018
Читайте також:
Майстер-класом від HR-професіонала відзначили День HR-менеджера наші здобувачі освіти

15 вересня, у День HR-менеджера, за ініціативи викладачів кафедри економіки праці та менеджменту для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» відбувся майстер-клас «Таємниці сучасного рекрутингу та онбордінгу персоналу компанії» від начальника відділу підбору та адаптації персоналу масових позицій Управління з розвитку бренду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класом від HR-професіонала відзначили День HR-менеджера наші здобувачі освіти 16 вересня 2021

Диплом молодшого спеціаліста – перший етап у професійному зростанні

6 липня 2021 року в актовій залі Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам денної форми навчання. Розпочалося свято, традиційно, з виконання Державного Гімну України. З вітальним словом до присутніх звернувся директор коледжу, к.е.н., доцент, заслужений праців...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Диплом молодшого спеціаліста – перший етап у професійному зростанні 12 липня 2021

Як обрати спеціальність, щоб не помилитися пояснила гарантка освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Відбулася онлайн-зустріч гарантки освітньо-професійної програми 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», професорки кафедри маркетингу Наталії Соломянюк із випускниками шкіл. Фахівчиня розповіла майбутнім студентам про необхідність ознайомлення з освітньо-професійною програмою на етапі вибору спеціальності, перегляду дисциплін, органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як обрати спеціальність, щоб не помилитися пояснила гарантка освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 23 листопада 2020

Успішні захисти магістрів на кафедрі екології та збалансованого природокористування

На кафедрі екології та збалансованого природокористування 20 лютого  розпочалися захисти магістерських робіт студентів денної форми навчання. Першими були студенти спеціальності 101 «Екологія» спеціалізації «Екологія та охорона навколишнього середовища». Екзаменаційну комісію  очолила старший науковий співробітник Інституту сорбції та проблем ендо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні захисти магістрів на кафедрі екології та збалансованого природокористування 20 лютого 2018