Н У Х Т

Розглядаємо нововведення: семінар-тренінг із аудиту систем менеджменту

09 серпня 2019

Розглядаємо нововведення: семінар-тренінг із аудиту систем менеджменту

Згідно з вимогами Закону про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів майже на всіх харчових підприємствах України впроваджені системи менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП), а на багатьох – інтегровані системи менеджменту якості та безпечності харчових продуктів (СМЯіБХП) згідно з вимогами ДСТУ ISO 9001:2008 та ДСТУ ISO 22000:2007. Наявність сертифікованої СМБХП є необхідною вимогою для виходу на міжнародний ринок.

Протягом 2015-2018 рр. розроблені нові удосконалені версії міжнародних стандартів ДСТУ ISO 9001:2015 і ДСТУ ISO 22000:2018 з уніфікованою методологією розроблення документованих процедур і серія стандартів типу технічних специфікацій ISO TS 22002 на програми-передумови. Наразі перед підприємствами стоїть завдання актуалізації і удосконалення СМЯіБХП згідно з вимогами нових версій стандартів та їх ресертифікації.

Основним інструментом удосконалення є результати внутрішніх і зовнішніх аудитів СМ. У 2018р. розроблений і введений у чинність без перехідного періоду новий міжнародний стандарт щодо проведення внутрішніх і деяких зовнішніх аудитів ISO 19011:2018.

Тож Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ провів семінар-тренінг «Актуалізація та аудит систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів згідно з вимогами ДСТУ ISO 9001:2015, ISO 22000:2018 та ISO 19011:2018» для спеціалістів груп безпечності і внутрішніх аудиторів.

На семінарі розглядали основні нововведення в стандартах на системи менеджменту якості та безпечності, порядок дій для актуалізації СМЯіБХП, а також планування та проведення аудитів згідно з вимогами нової версії міжнародного стандарту ISO 19011:2018. Учасники семінару, які мали деякий практичний досвід проведення аудитів досить продуктивно обговорювали практичні аспекти застосування нових стандартів.

Після закінчення семінару, крім свідоцтв про короткотермінове підвищення кваліфікації, учасники отримали електронні версії авторських перекладів усіх необхідних версій стандартів і електронні презентації розглянутих тем.

Опублікований: 09-08-2019
Читайте також:
Сучасну та актуальну інформацію у сфері менеджменту якості та харчової безпеки отримали здобувачі спеціальності «Харчові технології»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції, не зважаючи на дистанційне навчання, продовжуються пізнавальні зустрічі з топовими стейкхолдерами України. 17 листопада здобувачі четвертого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» мали змогу прослухати лекцію та поспілкуватися із запрошеною гостею, керівницею відділу зовнішнього ауди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасну та актуальну інформацію у сфері менеджменту якості та харчової безпеки отримали здобувачі спеціальності «Харчові технології» 18 листопада 2021

На нагальні питання школярів відповіли викладачі й студенти Полтавського коледжу  харчових технологій НУХТ

Яку професію обрати, де здобути омріяну спеціальність? Для випускників шкіл нині це питання – одне із нагальних. Допомогти їм зробити правильний вибір покликана виставка «Освіта», організована у Полтаві міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Більше тридцяти закладів вищої освіти презентували себе школярам. Полтавський коледж  ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На нагальні питання школярів відповіли викладачі й студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 20 листопада 2019

У навчально-науковому комплексі університету вшановують Героїв Небесної сотні

Колективи навчально-наукового комплексу нашого університету взяли участь у заходах зі вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні. Ранковим реквієм вшанували подвиги учасників Революції гідності студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ, зібравшись у холі коледжу і згадавши хвилиною мовчання всіх Героїв, які поклали життя за майбутнє рідної країн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У навчально-науковому комплексі університету вшановують Героїв Небесної сотні 21 лютого 2017

Тонкощі розроблення пробіотиків від представниці академічної спільноти з багаторічним досвідом

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вибіркової дисципліни «Технологія пробіотиків і вакцин» прослухали гостьову лекцію представниці академічної спільноти, фахівчині-практика, докторки біологічних наук, провідної наукової співробітниці відділу проблем ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі розроблення пробіотиків від представниці академічної спільноти з багаторічним досвідом 22 квітня 2024