Н У Х Т

Розглядаємо нововведення: семінар-тренінг із аудиту систем менеджменту

09 серпня 2019

Розглядаємо нововведення: семінар-тренінг із аудиту систем менеджменту

Згідно з вимогами Закону про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів майже на всіх харчових підприємствах України впроваджені системи менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП), а на багатьох – інтегровані системи менеджменту якості та безпечності харчових продуктів (СМЯіБХП) згідно з вимогами ДСТУ ISO 9001:2008 та ДСТУ ISO 22000:2007. Наявність сертифікованої СМБХП є необхідною вимогою для виходу на міжнародний ринок.

Протягом 2015-2018 рр. розроблені нові удосконалені версії міжнародних стандартів ДСТУ ISO 9001:2015 і ДСТУ ISO 22000:2018 з уніфікованою методологією розроблення документованих процедур і серія стандартів типу технічних специфікацій ISO TS 22002 на програми-передумови. Наразі перед підприємствами стоїть завдання актуалізації і удосконалення СМЯіБХП згідно з вимогами нових версій стандартів та їх ресертифікації.

Основним інструментом удосконалення є результати внутрішніх і зовнішніх аудитів СМ. У 2018р. розроблений і введений у чинність без перехідного періоду новий міжнародний стандарт щодо проведення внутрішніх і деяких зовнішніх аудитів ISO 19011:2018.

Тож Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ провів семінар-тренінг «Актуалізація та аудит систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів згідно з вимогами ДСТУ ISO 9001:2015, ISO 22000:2018 та ISO 19011:2018» для спеціалістів груп безпечності і внутрішніх аудиторів.

На семінарі розглядали основні нововведення в стандартах на системи менеджменту якості та безпечності, порядок дій для актуалізації СМЯіБХП, а також планування та проведення аудитів згідно з вимогами нової версії міжнародного стандарту ISO 19011:2018. Учасники семінару, які мали деякий практичний досвід проведення аудитів досить продуктивно обговорювали практичні аспекти застосування нових стандартів.

Після закінчення семінару, крім свідоцтв про короткотермінове підвищення кваліфікації, учасники отримали електронні версії авторських перекладів усіх необхідних версій стандартів і електронні презентації розглянутих тем.

Опублікований: 09-08-2019
Читайте також:
26-й Благодійний ярмарок IWCK відвідали наші студенти

8 грудня у НСК «Олімпійський» міжнародна та дипломатична спільнота Києва проводила традиційний 26-й Благодійний ярмарок IWCK, кошти від якого будуть спрямовані на потреби сиріт, людей похилого віку, дітей з особливими потребами та тих, хто потребує допомоги. Цього року у заході взяли участь більше 40 посольств, які представляли національну продукці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

26-й Благодійний ярмарок IWCK відвідали наші студенти 10 грудня 2018

На Food Tech Expo побували третьокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Відвідування галузевих виставкових заходів нашими здобувачами стало невід’ємною частиною навчального процесу. Адже це найкраща можливість познайомитися з найсучаснішими трендами виробництв – новітнім обладнанням, інноваційними технологіями і сировиною, нестандартними бізнесовими рішеннями, а також поспілкуватися з виробничниками й з перших рук отри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Food Tech Expo побували третьокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 08 грудня 2022

Викладачі кафедри економіки і права продовжують ділитися з колегами своєю викладацькою майстерністю

Відповідно до загальноуніверситетського графіку проведення відкритих занять 2 і 3 листопада на кафедрі економіки і права відбулися відкрите практичне заняття асистентки Ольги Макаревич і відкрита лекція доцентки Юлії Левченко. Асистентка Ольга Макаревич провела практичне заняття з навчальної дисципліни «Модуль 1. Економіка підприємства» для здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри економіки і права продовжують ділитися з колегами своєю викладацькою майстерністю 04 листопада 2021

Перша в новому навчальному році відкрита лекція на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Алла Тимчук провела відкрите лекційне заняття для здобувачів 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології». Заняття проведене відповідно до тематичного плану робочої навчальної програми дисципліни «Харчові технології». Лектором були представлені актуальні матеріали, які ґрунтуються на сучасних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перша в новому навчальному році відкрита лекція на кафедрі технології молока і молочних продуктів 03 вересня 2020