Н У Х Т

Міжнародний день рідної мови на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

22 лютого 2022

Міжнародний день рідної мови на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

21 лютого 2022 року здобувачі другого курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Тетяною Коваль обговорили подію, що відзначається цього дня у всьому світі, починаючи з 2000 року.

Міжнародний день рідної мови був започаткований ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності. Дата була обрана на згадку про трагічні події, що сталися в Бангладеш 21 лютого 1952 року. Тоді від куль поліцейських загинули студенти, котрі вийшли на демонстрацію на захист своєї рідної мови бенгалі, вимагаючи визнати її однією з державних мов країни. Відтоді ця дата у Бангладеш стала днем полеглих за рідну мову, а весь світ відзначає День рідної мови. Цим рішенням ЮНЕСКО прагнула підтримати мову як ознаку культурної приналежності особи, адже близько половині мов світу нині загрожує зникнення, а також як складову культури в цілому.

Також цей день покликаний нагадати нам не лише про неповторне розмаїття мов світу, а й про право кожного розмовляти своєю мовою. Ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього сьогодні і у майбутньому.

Вітаємо усіх із Міжнародним днем рідної мови і бажаємо, щоб наша мова цвіла, розвивалася, служила єднанням між поколіннями! Любіть всім серцем нашу країну,  пишайтеся своєю рідною мовою і поважайте інші мови! 

Опублікований: 22-02-2022
Читайте також:
Про культурні відмінності України та США говорили першокурсники з іноземним гостем

У рамках популяризації вивчення англійської мови викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем Stuart Snuggs провела захід «Сultural differences between Ukraine and the USA» для здобувачів першого курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління . Студенти презентували міні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про культурні відмінності України та США говорили першокурсники з іноземним гостем 11 листопада 2021

Фаховий воркшоп для наших викладачів

Викладачі кафедр технології зберігання і переробки зерна та технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у семінарі «Extrusion Technology for Pulses (Технологія екструзії бобових)» директорки з продажу та технологій за напрямком екструзія та харчування компанії Bühler Group Дженні Харінгтон. Bühler Group розробляє інновації, які...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фаховий воркшоп для наших викладачів 10 листопада 2023

Відкрита лекція голови Державного агентства розвитку туризму України для здобувачів спеціальності «Туризм»

Здобувачі й викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до онлайн-лекції «Туризм в Україні та світі в умовах російської агресії проти України», яку 15 вересня 2022 року прочитала голова Державного агентства розвитку туризму України (ДАРТ) Мар’яна Олеськів. Подія об’єднала здобувачів і викладачів закладів вищої освіти практично ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція голови Державного агентства розвитку туризму України для здобувачів спеціальності «Туризм» 19 вересня 2022

Вино як мистецтво: захоплива гостьова лекція від кафедри іноземних мов професійного спрямування

10 квітня 2025 року відбулася захоплива гостьова лекція «Вино як мистецтво: поєднання смаку, аромату та культури», яку прочитав президент Асоціації сомельє України та бренд-амбасадор всесвітньо відомої компанії Moët Hennessy Іван Бачурін. Захід зібрав поціновувачів винної культури, студентів і викладачів, які мали унікальну нагоду зануритися у виш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вино як мистецтво: захоплива гостьова лекція від кафедри іноземних мов професійного спрямування 11 квітня 2025