Н У Х Т

До університету завітали провідні фахівці-медики

29 вересня 2021

До університету завітали провідні фахівці-медики

29 вересня в нашому університеті побували директор Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», доктор медичних наук, професор Ілля Ємець, завідувач відділення профілактичної діабетології Інституту ендокринології та обміну речовин імені В. П. Комісаренка НАМН України, член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор Борис Маньковський, завідувачка відділення впровадження та вивчення ефективності сучасних медичних технологій в акушерстві та перинатології ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України», докторка медичних наук, професорка Наталія Скрипченко, голова Київської міської організації НТТХПУ, координатор програми «Політики, науковці і виробники за оздоровлення нації» Юрій Задніпряний.

Гості зустрілися та поспілкувалися з ректором університету, доктором технічних наук, професором Олександром Шевченком.

У ході зустрічі обговорювалися нагальні питання успішного функціонування і подальшого розвитку виробництва харчових продуктів, у тому числі дитячого харчування. Зокрема, Олександр Шевченко зазначив, що інновації у харчовій промисловості є результатом плідної співпраці науковців і практиків у сфері медицини та харчових технологій, а сучасна індустрія виробництва дитячих продуктів є практичною реалізацією дуже складної системи, що базується не тільки на сучасних досягненнях медицини, харчової науки, техніки і технологій, але й на здобутках технічної освіти.

Сторони зійшлися на думці, що необхідність вдосконалення системи виробництва продуктів дитячого харчування, поліпшення їх якості та розширення асортименту відповідно до потреб суспільства, є першочерговим завданням харчової промисловості в Україні. Була висловлена ідея щодо створення професійної експертної ради за участю харчовиків і медиків із залученням бізнесу, яка б опікувалася цими питаннями.

Крім того, говорили про налагодження більш тісної співпраці й можливості оприлюднення результатів наукових досліджень науковців-медиків у наукових журналах НУХТ і науковців-харчовиків у галузевих наукових журналах медичного спрямування.

У рамках візиту до університету поважні гості взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Здорове харчування дітей в Україні – запорука майбутнього нації: стан і перспективи».

Зважаючи на напружений робочий графік (відразу після зустрічі з ректором, гості поспішили на заплановані операції), Олександр Шевченко висловив щиру подяку шановним медичним працівникам за те, що знайшли час приєднатися до обговорення надзвичайно важливих питань й за готовність співпрацювати задля зміцнення здоров’я населення України шляхом забезпечення збалансованими корисними продуктами харчування.

Опублікований: 29-09-2021
Читайте також:
Серед переможців Всеукраїнського конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» – студент спеціальності «Туризм»

14 листопада 2019 року на базі Національного торговельно-економічного університету відбувся ІІ Всеукраїнський конкурс стартапів «TourSystemUkrChallenge», який проводився за напрямами «Start-up. Tour» і «Hotel. Start-up». У конкурсі за напрямом «Start-up. Tour» брав участь студент 4-го курсу спеціальності «Туризм» Назарій Захарків, а за напрямом «H...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед переможців Всеукраїнського конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» – студент спеціальності «Туризм» 18 листопада 2019

Здобувачі-технологи за лаштунками торговельної мережі

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали магазин «Le Silpo» торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», який є одним із мережі делікатес-маркетів зі стильним дизайном, особливим асортиментом і високими стандартами сервісу. У маркеті представлено товари з близько 100 країн світу, при цьому 70% асортименту нал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-технологи за лаштунками торговельної мережі 22 березня 2024

За результатами захистів магістри кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів рекомендовані до вступу на третій освітній рівень навчання

З 14 по 17 лютого на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної форми навчання, що навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». Карантинні заходи, спричинені панде...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За результатами захистів магістри кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів рекомендовані до вступу на третій освітній рівень навчання 18 лютого 2022

Успішне майбутнє разом із BAKERY FOOD INVESTMENT!

У межах V Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи» на лабораторні роботи з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» до здобувачів освіти другого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завітали фахівці компанії Bakery Food Inv...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне майбутнє разом із BAKERY FOOD INVESTMENT! 30 жовтня 2025