Н У Х Т

Студенти-хімтехнологи другого курсу відвідали перший приватний фармацевтичний заклад у Києві

06 жовтня 2022

Студенти-хімтехнологи другого курсу відвідали перший приватний фармацевтичний заклад у Києві

Загальновідомо, що першими професійними хіміками як і у світі, так і в Україні були аптекарі-провізори та фармацевти. Адже вони проводили хімічні процеси, метою яких було приготування ліків, косметичних засобів та ін. Перша аптека на території Києва була відкрита німцем Йоганом Гейтером у далекому 1728 році, а нині тут функціонує Аптека-музей на Подолі.

Колекція Музею налічує понад 50 тисяч експонатів – аптечні меблі XVIII-XIX ст., зразки аптечного посуду різних епох, фрагменти рукописів часів Київської Русі, підручники з медицини та технології скловаріння, рецептурні журнали, особисті архівні матеріали київських аптекарів.

Студенти занурилися в таємничу атмосферу середньовіччя в «Лабораторії алхіміка» та «Келії монаха», великий інтерес викликали і старовинна аптечна лабораторія з її приладдям, посудом, склянками з кремом, пудрою, парфумами, зубним порошком і навіть чорнилами; кабінет аптекаря, хата знахарки та багато інших цікавих експозицій музею.

Цікаві історії та експонати дозволять майбутнім хімікам-технологам більш вмотивовано вивчати аспекти фармацевтичної хімії та суміжних дисциплін освітньої програми.

Екскурсію організували наставники академічних груп – старша викладачка кафедри харчової хімії Тетяна Петренко і доцентка випускової кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів Тетяна Бойчук.

Опублікований: 06-10-2022
Читайте також:
Підвищення кваліфікації фахівців ГУ Держпраці здійснили в Інституті післядипломної освіти НУХТ

У 2017 році вступили в дію нові Правила охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та перероблення зерна, а також нові Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв. Правила поширюються на всіх суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності та організаційно-правової форми та є...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення кваліфікації фахівців ГУ Держпраці здійснили в Інституті післядипломної освіти НУХТ 11 січня 2018

День матері на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

День матері – одне з найзворушливіших свят. У ці складні для всієї країни часи здобувачі вищої освіти груп ТІ-1-6, ТІ-2-5, ТХ-3-4, ТХ-3-5+ск, наставницями яких є доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік, Олена Кохан, Юлія Бондаренко та Анна Грищенко, не забули привітати своїх матусь і бабусь з Днем матері. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День матері на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 травня 2022

Пошук оптимальних технологічних рішень здійснили магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася відкрита лекція «Системний аналіз технологічних процесів бродильних виробництв» з дисципліни «Оптимізація технологічних процесів бродильних виробництв», яку прочитав доцент кафедри Роман Мукоїд для студентів-магістрантів 1 курсу. На лекції були присутні завідувач кафедри, доцент  А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пошук оптимальних технологічних рішень здійснили магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 09 жовтня 2018

У нас Свята вечеря…

Свято Різдва Христового з давніх-давен для українського народу було часом духовного очищення, часом злагоди і любові. Святвечір – це вечір перед Різдвом, вечір-уславлення божого сина, який народився нам на спасіння. Щоб згадати українські традиції святкування Святвечора та Різдва Христового у Відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У нас Свята вечеря… 27 грудня 2022