Н У Х Т

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

11 грудня 2023

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Ганна Вовк успішно захистила дисертаційну роботу «Удосконалення технології пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів», представлену на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Робота, присвячена підвищенню ефективності пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів, визначенню раціональних технологічних параметрів ферментативного оброблення насіння гарбузів, була виконана під науковим керівництвом докторки технічних наук, професорки Тамари Носенко. Дослідження за темою дисертації проводилися здобувачкою також на кафедрі харчової науки і технології Віденського Інституту біотехнології Університету Природних ресурсів та природничих наук (BOKU) (Відень, Австрія), в рамках спільного українсько-австрійського науково-дослідного проєкту (договір № M/51-2022, 24.05.2022, WTZ grant Nr. UA 05/2020), де допомогу у плануванні досліджень їй надавав доцент кафедри, доктор природничих наук Роланд Людвіг.

Роботу разової спеціалізованої вченої ради очолила професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, докторка технічних наук Наталія Фролова. У складі ради працювали рецензентки – доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кандидатка технічних наук Євгенія Шеманська і доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кандидатка технічних наук Ірина Радзієвська та опоненти – професор кафедри технології жирів та продуктів бродіння Харківського національного технічного університету «ХПІ», доктор технічних наук Ігор Демидов, і директор підготовчого центру «Стартовий факультет», доцент кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси Одеського національного технологічного університету, кандидат технічних наук Євгеній Котляр.

Робота здобувачки отримала позитивну оцінку від усіх членів спеціалізованої вченої ради. За результатами захисту спеціалізованою вченою радою було одноголосно прийняте рішення про присудження Ганні Вовк наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувачку та її наукову керівницю! Бажаємо натхнення, нових наукових ідей, успіхів і досягнень!

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
Зворушливе свято прощання з випускниками-бакалаврами відбулося на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

26 червня актова зала університету знову була заповнена вщент. Адже цього дня урочисте й водночас щемливе свято вручення дипломів бакалаврам відбулося на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. 255 вже дипломованих фахівців зі спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм», їх батьки, рідні й друзі, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зворушливе свято прощання з випускниками-бакалаврами відбулося на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 26 червня 2018

Наші викладачі підсумували свою участь у Другій Пан Кавказькій літній школі

Протягом тижня у жовтні 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Ірина Корецька, Ігор Устименко та асистент Володимир Польовик брали участь у Другій Пан Кавказькій літній школі за напрямом виноробного бізнесу (Second Pan Caucasian Summer School Wine Business), орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підсумували свою участь у Другій Пан Кавказькій літній школі 01 грудня 2021

Творчо підійшли до вирішення сучасних проблем галузі магістранти-підприємці

На кафедрі маркетингу успішно відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрантів спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля», освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Студенти продемонстрували високий рівень підготовки та наукової роботи, представляючи дослідження на теми розвитку підприємництва, інновацій у торгівлі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчо підійшли до вирішення сучасних проблем галузі магістранти-підприємці 16 грудня 2024

На хвилі магістерських захистів – економісти

Кінець лютого знаменувався захистами дипломних робіт студентами-випускниками кафедри економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ. За підсумками засідань Екзаменаційних комісій були прийняті рішення присвоїти освітні ступені: - «Бакалавр» з напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства» – 14 особам (заочна фор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На хвилі магістерських захистів – економісти 02 березня 2020