Н У Х Т

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

11 грудня 2023

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Ганна Вовк успішно захистила дисертаційну роботу «Удосконалення технології пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів», представлену на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Робота, присвячена підвищенню ефективності пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів, визначенню раціональних технологічних параметрів ферментативного оброблення насіння гарбузів, була виконана під науковим керівництвом докторки технічних наук, професорки Тамари Носенко. Дослідження за темою дисертації проводилися здобувачкою також на кафедрі харчової науки і технології Віденського Інституту біотехнології Університету Природних ресурсів та природничих наук (BOKU) (Відень, Австрія), в рамках спільного українсько-австрійського науково-дослідного проєкту (договір № M/51-2022, 24.05.2022, WTZ grant Nr. UA 05/2020), де допомогу у плануванні досліджень їй надавав доцент кафедри, доктор природничих наук Роланд Людвіг.

Роботу разової спеціалізованої вченої ради очолила професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, докторка технічних наук Наталія Фролова. У складі ради працювали рецензентки – доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кандидатка технічних наук Євгенія Шеманська і доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кандидатка технічних наук Ірина Радзієвська та опоненти – професор кафедри технології жирів та продуктів бродіння Харківського національного технічного університету «ХПІ», доктор технічних наук Ігор Демидов, і директор підготовчого центру «Стартовий факультет», доцент кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси Одеського національного технологічного університету, кандидат технічних наук Євгеній Котляр.

Робота здобувачки отримала позитивну оцінку від усіх членів спеціалізованої вченої ради. За результатами захисту спеціалізованою вченою радою було одноголосно прийняте рішення про присудження Ганні Вовк наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувачку та її наукову керівницю! Бажаємо натхнення, нових наукових ідей, успіхів і досягнень!

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
На базі Центру «WorldSkills Ukraine» НУХТ відбулися регіональні відбори конкурсу «WorldSkills Ukraine 2021» для учнів середніх шкіл

14 грудня за підтримки Міністерства освіти і науки України на базі університетського центру «WorldSkills Ukraine» з компетенції «Мехатроніка» під керівництвом завідувача кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, професора Миколи Якимчука відбувся регіональний відбір Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі Центру «WorldSkills Ukraine» НУХТ відбулися регіональні відбори конкурсу «WorldSkills Ukraine 2021» для учнів середніх шкіл 17 грудня 2021

Провідні позиції у рейтингу Webometrics займає веб-ресурс університету

Webometrics опублікував рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities станом на січень 2019 року. Всього до рейтингу з понад 24 тисяч закладів вищої освіти світу потрапили 323 українських університети. Приємно, що наш університет продовжує займати провідні позиції у цьому рейтингу, й посів 31 місце серед українських вишів і 4929 місце се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідні позиції у рейтингу Webometrics займає веб-ресурс університету 05 лютого 2019

Персонал-технології та кар’єрні можливості в індустрії гостинності вивчали наші студенти-ейчари

У готельно-ресторанній індустрії, як не в жодній іншій, конкурентну боротьбу витримують тільки ті компанії, що можуть запропонувати клієнтам (гостям) висококласний сервіс, а це неможливо без професійної і згуртованої команди працівників. Як зробити її такою студенти-управлінці персоналом (спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльніст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Персонал-технології та кар’єрні можливості в індустрії гостинності вивчали наші студенти-ейчари 16 травня 2018

Активно готують студентів до магістерського іспиту з іноземної мови фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування

«Готуй сани влітку», – стверджує відоме прислів’я. Тому багато студентів-бакалаврів 4-го курсу різних факультетів та інститутів НУХТ вирішили скористатися народною мудрістю та вже восени записалися на підготовчі курси до складання магістерського іспиту, ЄВІ (єдиного вступного іспиту) з іноземної мови. І вони праві, адже стільки всього треба встигну...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активно готують студентів до магістерського іспиту з іноземної мови фахівці кафедри іноземних мов професійного спрямування 05 листопада 2019