Н У Х Т

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

11 грудня 2023

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Ганна Вовк успішно захистила дисертаційну роботу «Удосконалення технології пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів», представлену на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Робота, присвячена підвищенню ефективності пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів, визначенню раціональних технологічних параметрів ферментативного оброблення насіння гарбузів, була виконана під науковим керівництвом докторки технічних наук, професорки Тамари Носенко. Дослідження за темою дисертації проводилися здобувачкою також на кафедрі харчової науки і технології Віденського Інституту біотехнології Університету Природних ресурсів та природничих наук (BOKU) (Відень, Австрія), в рамках спільного українсько-австрійського науково-дослідного проєкту (договір № M/51-2022, 24.05.2022, WTZ grant Nr. UA 05/2020), де допомогу у плануванні досліджень їй надавав доцент кафедри, доктор природничих наук Роланд Людвіг.

Роботу разової спеціалізованої вченої ради очолила професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, докторка технічних наук Наталія Фролова. У складі ради працювали рецензентки – доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кандидатка технічних наук Євгенія Шеманська і доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кандидатка технічних наук Ірина Радзієвська та опоненти – професор кафедри технології жирів та продуктів бродіння Харківського національного технічного університету «ХПІ», доктор технічних наук Ігор Демидов, і директор підготовчого центру «Стартовий факультет», доцент кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси Одеського національного технологічного університету, кандидат технічних наук Євгеній Котляр.

Робота здобувачки отримала позитивну оцінку від усіх членів спеціалізованої вченої ради. За результатами захисту спеціалізованою вченою радою було одноголосно прийняте рішення про присудження Ганні Вовк наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувачку та її наукову керівницю! Бажаємо натхнення, нових наукових ідей, успіхів і досягнень!

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
Спеціалізований фаховий семінар кафедри мехатроніки та пакувальної техніки для здобувачів коледжу

Незважаючи на складнощі воєнного часу, продовжується співпраця колективу кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С.Гулого з коледжами та школами Києва й області. Цього тижня відбувається спеціалізований фаховий семінар «Електропневматичні засоби автоматизації» для студентів спеціалізації ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалізований фаховий семінар кафедри мехатроніки та пакувальної техніки для здобувачів коледжу 20 травня 2022

Уряд допомагатиме вишам створювати комфортні умови для проживання здобувачів освіти у гуртожитках

На виконання Указу Президента України Володимира Зеленського, 26 серпня 2021 року Уряд схвалив Концепцію Державної цільової соціальної програми відновлення та розбудови мережі гуртожитків для проживання здобувачів освіти закладів вищої освіти на 2022-2026 роки. Відповідно до Концепції програма буде спрямована на розв’язання проблем із покращення у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд допомагатиме вишам створювати комфортні умови для проживання здобувачів освіти у гуртожитках 28 серпня 2021

Із інноваціями для харчової промисловості знайомилися магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

23 жовтня доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, Алла Тимчук та Олена Онопрійчук разом зі студентами-магістрантами 1-го року навчання відвідали найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine 2018. Користуючись нагодою, вони інформували її учасників і відвідувачів про переваги навчання в НУХ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із інноваціями для харчової промисловості знайомилися магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів 24 жовтня 2018

«Івент-маркетинг» – нова дисципліна для наших здобувачів

«Івент-маркетинг» – нова дисципліна в освітньо-професійній програмі «Маркетинг» бакалаврського рівня вищої освіти за спеціальністю 075 «Маркетинг». Курс, який викладають доцентка Лариса Капінус та старша викладачка Ірина Ніколаєнко, вчить майбутніх фахівців організовувати цікаві події. Івент, як засіб піару створює почуття та емоції для цільової а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Івент-маркетинг» – нова дисципліна для наших здобувачів 11 листопада 2020