Н У Х Т

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

14 листопада 2023

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

13 листопада 2023 року на запрошення кафедри туристичного та готельного бізнесу гостьову лекцію для здобувачів і викладачів університету і його структурних підрозділів прочитала лідерка мережі Slow Food in Ukraine Юлія Пітенко.

Slow Food – це глобальний рух місцевих спільнот та активістів у понад 160 країнах світу, який підтримує та втілює у життя найкращий світовий досвід з популяризації якісної, чистої та корисної їжі.

Юлія Пітенко як член Міжнародної Ради руху Slow Food, засновниця ГО «Тиха їжа України», СЕО Центрів Здоров’я «Аюрведа-192» наголосила, що Slow Food має три мети – збереження продовольчого біорізноманіття, освіта споживача та підтримка малих виробників.

Лекторка зазначила, що мета лекції – залучити науковців і здобувачів до проєктів Slow Food, зокрема, до наповнення Атласу «Ковчега смаку України», куди потрапляють самобутні та оригінальні продукти, цікаві з точки зору продовольчого біорізноманіття України. Розповіла про цінність традиційних продуктів, локальних сортів рослин і порід вітчизняної селекції, про здорові звички в харчуванні, про роль місцевих виробників у розвитку регіону. На прикладі проєкту «Шеф Альянс» розкрила особливості залучення кухарів до руху Slow Food і роль українських шеф-кухарів – учасників проєкту. Наголосила, що сьогодні захист регіональних харчових традицій має важливе значення для збереження гастрономічної культури в Україні, а формат гастрономічних турів на основі партнерства локальних виробників, туристів і жителів регіону сприяє економічному зростанню та культурному обміну. 

З метою об’єднання зусиль і створення Дороги вина та смаку Київщини задля популяризації місцевих фермерів та крафтовиків, а також створення цікавих гастрономічних туристичних пропозицій, представники кафедри туристичного та готельного бізнесу і кафедри технології м`яса і м’ясних продуктів висловили бажання й готовність долучитися до руху Slow Food. У партнерстві вони матимуть можливість обмінюватися досвідом, залучати студентську молодь і реалізувати проєкти.

Опублікований: 14-11-2023
Читайте також:
Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції

У рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології» магістранти кафедри біотехнології і мікробіології поглибили знання за темою «Використання новітнього обладнання для фармацевтичної біотехнології на прикладі процесу виробництва гормонів». Лекторкою виступила випускниця кафедри, а нині фахівчиня компанії «GEA WS Ukraine» Олена Новікова...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції 14 травня 2021

Студентка НУХТ – переможець V Української олімпіади з менеджменту в рамках глобального проекту «Молодіжний творчий рух «ЕСТАФЕТА ЯКОСТІ»

20-23 березня 2018 р. на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація», участь у якому взяла і команда студентів нашого університету. Честь НУХТ захищали студенти магістратури зі спеціалізації «Якість, станда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка НУХТ – переможець V Української олімпіади з менеджменту в рамках глобального проекту «Молодіжний творчий рух «ЕСТАФЕТА ЯКОСТІ» 27 березня 2018

Місцева та світова флора надихнула студентів на подальші навчальні досягнення

Осінь – барвиста і чудова пора, якою потрібно насолоджуватись. Ось і студенти групи ХЧ-3-14ск разом зі своїм наставником, асистентом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ганною Березовою відвідали Ботанічний сад імені О. Фоміна. Студенти пройшлись парковою зоною та у науковій зоні мали змогу побачити дивовижні рослини з тропічних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Місцева та світова флора надихнула студентів на подальші навчальні досягнення 18 вересня 2019

Підтвердження професійного зростання на міжнародному рівні

Викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлія Ткачук успішно склала іспит з англійської мови Cambridge English: Advanced (CAE) у м. Барселона (Королівство Іспанія), який підтверджує володіння англійською мовою на рівні С1. Іспит тривав близько чотирьох годин і перевіряв усі ключові мовні навички: читання, аудіювання, письмо та усн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтвердження професійного зростання на міжнародному рівні 29 серпня 2025