Н У Х Т

Наукові розробки кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв зацікавили хлібопекарську промисловість

23 червня 2018

Наукові розробки кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв зацікавили хлібопекарську промисловість

Протягом багатьох десятиліть наш університет відомий потужною науковою школою з процесів і обладнання хлібопекарських виробництв. Вона була започаткована професором Абрамом Міхєлєвим, а нині працює і динамічно розвивається на кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництвпід керівництвом професора Володимира Теличкуна.

Останніми науковими розробками, що зацікавили хлібопекарську промисловість, є метод швидкого вакуумного охолодження хлібних виробів, який дозволяє швидко охолодити хліб після випікання.

З метою ознайомлення із сучасними методами охолодження хліба відбувся науковий семінар, у роботі якого взяли участь директор хлібокомбінату ТОВ «Київський пекарський дім» Олексій Хорьков,провідні вчені у галузі хлібопечення – проректор нашого університету, професор Лариса Арсеньєва,  декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професор Віктор Доценко, професор Володимир Теличкун і творча молодь кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв.

Під час зустрічі було здійснене пробне випікання хліба, продемонстровані інноваційні способи інтенсивного замішування і формування тіста і швидкого охолодження готового виробу.

Директор хлібокомбінату ТОВ «Київський пекарський дім» Олексій Хорьков підтвердив, що метод дійсно є цікавим для впровадження у виробництво.

 

Опублікований: 22-06-2018
Читайте також:
Креативний підхід до розкриття теми приніс нашій магістрантці призове місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Цього року II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей зі спеціалізації «Економіка підприємства» відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України відбувся на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На Конкурс була представлена наукова робота магістрантки кафедри еко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативний підхід до розкриття теми приніс нашій магістрантці призове місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 19 квітня 2021

Можливості нової стипендіальної програми для науковців вивчали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

21 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і доцентка Юлія Фурманова взяли участь у вебінарі-дискусії «Можливості стипендіальної програми MSCA4Ukraine – поради від експертів». Захід відбувся у форматі ZOOM-конференції, 45 хвилин якої тривала інформаційна частина і 45 хвилин було виділено на пит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості нової стипендіальної програми для науковців вивчали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 жовтня 2022

Відбулося нагородження спортсменів-переможців змагань, присвячених 135-річчю НУХТ

15 жовтня у спортивному комплексі університету відбулося урочисте нагородження спортсменів-переможців турнірів, присвячених до 135-річчю від дня заснування університету. З вітальним словом до учасників церемонії звернувся проректор з соціально-побутових питань Віктор Сташейко. Він же вручив нагороди спортсменам, які брали участь у змаганнях. Подяк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося нагородження спортсменів-переможців змагань, присвячених 135-річчю НУХТ 17 жовтня 2019

Вчена рада університету завершила 2023-2024 навчальний рік

27 червня 2024 року у залі засідань відбулося останнє в цьому навчальному році планове засідання вченої ради університету. Привітавши голову студентської ради факультету автоматизації і комп'ютерних систем Олександру Сірик, яка відсвяткувала день народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Першими розглян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету завершила 2023-2024 навчальний рік 27 червня 2024