Протягом багатьох десятиліть наш університет відомий потужною науковою школою з процесів і обладнання хлібопекарських виробництв. Вона була започаткована професором Абрамом Міхєлєвим, а нині працює і динамічно розвивається на кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництвпід керівництвом професора Володимира Теличкуна.
Останніми науковими розробками, що зацікавили хлібопекарську промисловість, є метод швидкого вакуумного охолодження хлібних виробів, який дозволяє швидко охолодити хліб після випікання.
З метою ознайомлення із сучасними методами охолодження хліба відбувся науковий семінар, у роботі якого взяли участь директор хлібокомбінату ТОВ «Київський пекарський дім» Олексій Хорьков,провідні вчені у галузі хлібопечення – проректор нашого університету, професор Лариса Арсеньєва, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професор Віктор Доценко, професор Володимир Теличкун і творча молодь кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв.
Під час зустрічі було здійснене пробне випікання хліба, продемонстровані інноваційні способи інтенсивного замішування і формування тіста і швидкого охолодження готового виробу.
Директор хлібокомбінату ТОВ «Київський пекарський дім» Олексій Хорьков підтвердив, що метод дійсно є цікавим для впровадження у виробництво.