Н У Х Т

Яскраві враження від ПАТ «Фармак» отримали учасники ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

25 квітня 2018

Яскраві враження від ПАТ «Фармак» отримали учасники ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології, готуючись до проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, вирішив, що враження його учасників від перебування у НУХТ мають бути яскравими, позитивними, а ще краще, якщо і корисними!

І, напевно, саме такими вони й залишаться після екскурсії на фармацевтичне підприємство, яке, безсумнівно, є одним із лідерів фармацевтичного ринку не тільки України, але і найближчого зарубіжжя – ПАТ «Фармак».

Найкращі студенти-біотехнологи з усіх куточків України: Одеси, Чернівців, Львова, а також представники декількох київських вишів, які опікуються підготовкою фахівців у сфері біотехнології та біоінженерії, увійшли до невеликого, але дружного колективу екскурсантів. Увійшли, і не пошкодували.

Фахівець відділу управління персоналом Ольга Удодова гостинно зустріла екскурсантів і запросила до сучасної, дещо навіть футуристичної, конференц-зали, де відбувся дотепний і зовсім не нудний інструктаж з техніки безпеки, який провів фахівець відділу охорони праці і охорони довкілля Богдан Миколайович. Після цього екскурсантів передали у руки компетентних технологів виробництва, які продовжили екскурсію вже на заводі.

За правилами виробництва в умовах стерильності, відвідувачів без спеціальної процедури підготовки не пускають у стерильні цехи. Тому всіх «упакували» у бахіли, стерильні шапочки, блакитні халати і спеціальні штани, щоб одягнути які – не повірите – треба пройти додатковий інструктаж і не один раз потренуватися. Але, при всьому бажанні, відвідати найцікавіші частини заводу не вдалося. Проте, і у приміщеннях класу чистоти D теж було на що подивитися. А головне, що послухати. Цікаво і натхненно розповідав про всі тонкощі виготовлення рідких лікарських засобів у флаконах майстер цеху №3 Олександр Щербина. Годинна екскурсія дозволила майбутнім біотехнологам поглянути зсередини на технології виробництва, які в найближчому майбутньому можуть стати справою їх життя.

Після дуже приємної несподіванки – кави-брейк, Ольга Удодова презентувала екскурсантам цікаві відеофільми про історію і сьогодення ПАТ «Фармак», його виробничу, інноваційну і важливу соціальну функції, розповіла про грандіозні плани розвитку підприємства і запросила студентів після закінчення навчання приєднуватися до дружної родини ПАТ «Фармак»  

Колектив кафедри висловлює величезну подяку керівництву ПАТ «Фармак», співробітникам заводу за сприяння в проведенні екскурсії й сподівається на подальше плідне співробітництво. 

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Секрети барної майстерності для здобувачів освіти від успішного бартендера і нашого випускника

На кафедрі готельно-ресторанної справи продовжуються виїзні лабораторні заняття у режимі онлайн. Цього разу здобувачі 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» «побували» у загадковому коктейль-барі «Kimberli» від однойменного ювелірного бренду у центрі столиці. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети барної майстерності для здобувачів освіти від успішного бартендера і нашого випускника 04 листопада 2021

Вчена рада розглянула планові питання

30 листопада 2023 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. На початку ректор Олександр Шевченко вручив нагрудний знак «Подяка ректора» деканові факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрію Форсюку та Почесну грамоту НУХТ завідувачці кафедри технології молока і молочних продуктів Галині Поліщук. Також прив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада розглянула планові питання 30 листопада 2023

Життя під мікроскопом вивчали студенти спеціальності «Харчові технології» на занятті молодого викладача кафедри біотехнології і мікробіології

Днями молодий викладач, випускниця кафедри біотехнології і мікробіології, а на сьогодні її асистент Тетяна Нечипор блискуче провела відкрите лабораторне заняття «Морфологічні та культуральні ознаки бактерій» з дисципліни «Технічна мікробіологія» для студентів групи ТІ-2-5 спеціальності 181 «Харчові технології». На заняття завітали завідувач кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Життя під мікроскопом вивчали студенти спеціальності «Харчові технології» на занятті молодого викладача кафедри біотехнології і мікробіології 02 квітня 2018

Актуальність і продуктивність міждисциплінарних підходів

На базі відокремленого структурного підрозділу «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій»  відбулася  Всеукраїнська науково-практична конференція «Фахова передвища освіта України: здобутки наукової діяльності та освітнього процесу». У цьогорічній конференції взяли участь близько 50 дослідників із 15  закладів вищої та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальність і продуктивність міждисциплінарних підходів 28 квітня 2023