Н У Х Т

Широке коло актуальних питань обговорили в рамках конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві»

14 вересня 2021

Широке коло актуальних питань обговорили в рамках конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві»

14 вересня в рамках наукової програми Всеукраїнського тижня харчових технологій кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з ТОВ «АССО Іnternational» провела V Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві».

Учасників наукового зібрання привітав проректор університету з наукової роботи Сергій Токарчук. Він, зокрема зазначив, що харчова промисловість по праву вважається однією зі значних складових у господарському комплексі країни, найбільш соціально орієнтованим сектором реальної економіки, який відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки. Сьогодні настав час позитивних змін для галузі, підприємства харчпрому стають все більш сучасними й ефективними, на світовому ринку зростає попит на українську харчову продукцію, яка є однією з найвагоміших статей вітчизняного експорту. І своїм розквітом вона, в першу чергу, завдячує висококваліфікованим фахівцям-майстрам своєї справи, яких навчають саме у нашому університеті. Але інновації й розвиток неможливі без науки. Саме наукові пошуки й дослідження дають змогу розширювати асортимент і забезпечувати високу конкурентоспроможність продукції. Також проректор передав вітання від ректора університету, професора Олександра Шевченка й побажав науковцям, виробничникам, здобувачам освіти і всім, хто доєднався до конференції, плідної роботи, активних дискусій, успішної реалізації своїх проєктів.

У ході конференції доповіді представили: голова ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, який зробив огляд сучасного стану хлібопекарської промисловості України, президент Федерації органічного руху України Євген Милованов, від якого присутні дізналися про особливості розвитку органічної харчової промисловості в нашій країні, генеральна директорка ТОВ «Leipurin» Світлана Лерник, що порушила питання про вівсяні продукти в раціоні сучасної людини, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Валерій Махинько, який розповів про розробки кафедри – інноваційні хлібні вироби для здорового і дієтичного харчування, доцентка кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеського національного технологічного університету Ірина Солоницька, яка говорила про використання натуральних інгредієнтів для покращення якості хліба, виготовленого за технологією відкладеного випікання, начальниця відділу продажів ПП «Імпексмаш» Наталія Струмінська, що розповіла, як купувати без переплат обладнання – обирати українське, завідувачка кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв Інституту післядипломної освіти НУХТ Галина Волощук, яка акцентувала увагу на сучасних проблемах у визначенні глікемічності житнього хліба, фахівець компанії «Вента Лаб» Владислав Колованов, у виступі якого йшлося про систему динамічного контролю відповідно до основних принципів НАССР. Закрив роботу конференції генеральний директор ТОВ «АККО Інтернешнл» Ігор Мельник.

Модератором уже традиційно виступив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса.

До участі у обговоренні актуальних питань хлібопекарської галузі, шляхів покращення якості хлібобулочних виробів, проблем розширення асортименту, створення нових виробів спеціального призначення, тощо активно долучилися і виробничники, і науковці з різних закладів вищої освіти та наукових установ, і здобувачі вищої освіти магістерського рівня.

За результатами роботи конференції готується збірник матеріалів, який найближчим часом буде оприлюднений на сайті університету.

Опублікований: 14-09-2021
Читайте також:
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» відвідали свої школи і запросили учнів на День відкритих дверей НУХТ

Напередодні Дня відкритих дверей студенти першого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали свої рідні школи та провели профорієнтаційні заходи для учнів старших класів. Зокрема, студентами були відвідані 10 та 11 класи гімназії «Мілленіум» № 318, спеціалізованих шкіл № 211 і №110 м. Києва, Авіакосмічного ліцею імені Ігоря Сік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» відвідали свої школи і запросили учнів на День відкритих дверей НУХТ 14 листопада 2018

Відбулося чергове планове засідання вченої ради університету

1 жовтня відбулося планове засідання вченої ради університету. Задля дотримання усіх протиепідемічних вимог засідання відбувалося в актовій залі. Голова вченої ради, в.о. ректора університету, перший проректор Володимир Яровий розпочав його традиційно – з вітань членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Далі відбулося вручення...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося чергове планове засідання вченої ради університету 01 жовтня 2020

Про харчову безпечність і норми НАССР – наші викладачі вчать і вчаться

18 липня відбувся прямий ефір за вимогами системи харчової безпечності та нормами НАССР від консалтингового агентства «PROFI CLUB Training», до якого долучилися й наші викладачі випускових кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Разом із сертифік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про харчову безпечність і норми НАССР – наші викладачі вчать і вчаться 19 липня 2022

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» проходить у Карпатах

Традиційно другий семестр для першокурсників спеціальності 242 «Туризм» розпочався із зимової практики з активного туризму у … Карпатах! 13 січня 2020 року під керівництвом доцента Юрія Сологуба та асистента Ольги Дмитрієвської студенти помандрували у с. Верхній Студенний Закарпатської області, де їх тепло і по-дружньому зустріли досвідченні інстр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» проходить у Карпатах 17 січня 2020