Н У Х Т

Широке коло актуальних питань обговорили в рамках конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві»

14 вересня 2021

Широке коло актуальних питань обговорили в рамках конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві»

14 вересня в рамках наукової програми Всеукраїнського тижня харчових технологій кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з ТОВ «АССО Іnternational» провела V Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві».

Учасників наукового зібрання привітав проректор університету з наукової роботи Сергій Токарчук. Він, зокрема зазначив, що харчова промисловість по праву вважається однією зі значних складових у господарському комплексі країни, найбільш соціально орієнтованим сектором реальної економіки, який відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки. Сьогодні настав час позитивних змін для галузі, підприємства харчпрому стають все більш сучасними й ефективними, на світовому ринку зростає попит на українську харчову продукцію, яка є однією з найвагоміших статей вітчизняного експорту. І своїм розквітом вона, в першу чергу, завдячує висококваліфікованим фахівцям-майстрам своєї справи, яких навчають саме у нашому університеті. Але інновації й розвиток неможливі без науки. Саме наукові пошуки й дослідження дають змогу розширювати асортимент і забезпечувати високу конкурентоспроможність продукції. Також проректор передав вітання від ректора університету, професора Олександра Шевченка й побажав науковцям, виробничникам, здобувачам освіти і всім, хто доєднався до конференції, плідної роботи, активних дискусій, успішної реалізації своїх проєктів.

У ході конференції доповіді представили: голова ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, який зробив огляд сучасного стану хлібопекарської промисловості України, президент Федерації органічного руху України Євген Милованов, від якого присутні дізналися про особливості розвитку органічної харчової промисловості в нашій країні, генеральна директорка ТОВ «Leipurin» Світлана Лерник, що порушила питання про вівсяні продукти в раціоні сучасної людини, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Валерій Махинько, який розповів про розробки кафедри – інноваційні хлібні вироби для здорового і дієтичного харчування, доцентка кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеського національного технологічного університету Ірина Солоницька, яка говорила про використання натуральних інгредієнтів для покращення якості хліба, виготовленого за технологією відкладеного випікання, начальниця відділу продажів ПП «Імпексмаш» Наталія Струмінська, що розповіла, як купувати без переплат обладнання – обирати українське, завідувачка кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв Інституту післядипломної освіти НУХТ Галина Волощук, яка акцентувала увагу на сучасних проблемах у визначенні глікемічності житнього хліба, фахівець компанії «Вента Лаб» Владислав Колованов, у виступі якого йшлося про систему динамічного контролю відповідно до основних принципів НАССР. Закрив роботу конференції генеральний директор ТОВ «АККО Інтернешнл» Ігор Мельник.

Модератором уже традиційно виступив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса.

До участі у обговоренні актуальних питань хлібопекарської галузі, шляхів покращення якості хлібобулочних виробів, проблем розширення асортименту, створення нових виробів спеціального призначення, тощо активно долучилися і виробничники, і науковці з різних закладів вищої освіти та наукових установ, і здобувачі вищої освіти магістерського рівня.

За результатами роботи конференції готується збірник матеріалів, який найближчим часом буде оприлюднений на сайті університету.

Опублікований: 14-09-2021
Читайте також:
Інформаційні технології бенчмаркінгу у сфері HoReCa опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 травня 2022 року відбувся гостьовий лекторій від менеджерки проєкту «Hotel Matrix» Єлізавети Рудельової для здобувачів освіти другого курсу освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». До освітнього онлайн-івенту також долучилися першокурсники у рамка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформаційні технології бенчмаркінгу у сфері HoReCa опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 травня 2022

Онлайн-стажування у Польщі пройшла доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Найкращий варіант пройти стажування в умовах карантину  – це стажування онлайн. Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш скористалася такою можливість від Європейської ліги професійного розвитку (ELPD) й стажувалася на базі Краківського економічного університету (Польща). Заняття проводилися з використанням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-стажування у Польщі пройшла доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 червня 2020

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

Минув рівно місяць від початку навчання студентів і викладачів НУХТ на Coursera – платформі масової онлайн-освіти. Завдяки наданому нашому університетові доступу до Coursera у зв'язку з загрозою covid-19 та карантином, у студентів і викладачів з'явилася можливість безкоштовно навчатися за програмами провідних університетів світу. Маємо перші резуль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera 21 квітня 2020

НУХТ – у рейтингу SCImago-2022!

Лабораторія SCImago опублікувала черговий випуск міжнародного рейтингу The SCImago Institutions Rankings 2022 – найбільшого міжнародного рейтингу навчально-наукових інституцій світу, в якому рейтингова позиція закладу вищої освіти чи дослідницької установи визначається здебільшого на основі публікацій у виданнях, що індексуються у базі даних науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у рейтингу SCImago-2022! 15 квітня 2022