Н У Х Т

Широке коло актуальних питань обговорили в рамках конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві»

14 september 2021

Широке коло актуальних питань обговорили в рамках конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві»

14 вересня в рамках наукової програми Всеукраїнського тижня харчових технологій кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з ТОВ «АССО Іnternational» провела V Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві».

Учасників наукового зібрання привітав проректор університету з наукової роботи Сергій Токарчук. Він, зокрема зазначив, що харчова промисловість по праву вважається однією зі значних складових у господарському комплексі країни, найбільш соціально орієнтованим сектором реальної економіки, який відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки. Сьогодні настав час позитивних змін для галузі, підприємства харчпрому стають все більш сучасними й ефективними, на світовому ринку зростає попит на українську харчову продукцію, яка є однією з найвагоміших статей вітчизняного експорту. І своїм розквітом вона, в першу чергу, завдячує висококваліфікованим фахівцям-майстрам своєї справи, яких навчають саме у нашому університеті. Але інновації й розвиток неможливі без науки. Саме наукові пошуки й дослідження дають змогу розширювати асортимент і забезпечувати високу конкурентоспроможність продукції. Також проректор передав вітання від ректора університету, професора Олександра Шевченка й побажав науковцям, виробничникам, здобувачам освіти і всім, хто доєднався до конференції, плідної роботи, активних дискусій, успішної реалізації своїх проєктів.

У ході конференції доповіді представили: голова ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, який зробив огляд сучасного стану хлібопекарської промисловості України, президент Федерації органічного руху України Євген Милованов, від якого присутні дізналися про особливості розвитку органічної харчової промисловості в нашій країні, генеральна директорка ТОВ «Leipurin» Світлана Лерник, що порушила питання про вівсяні продукти в раціоні сучасної людини, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Валерій Махинько, який розповів про розробки кафедри – інноваційні хлібні вироби для здорового і дієтичного харчування, доцентка кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеського національного технологічного університету Ірина Солоницька, яка говорила про використання натуральних інгредієнтів для покращення якості хліба, виготовленого за технологією відкладеного випікання, начальниця відділу продажів ПП «Імпексмаш» Наталія Струмінська, що розповіла, як купувати без переплат обладнання – обирати українське, завідувачка кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв Інституту післядипломної освіти НУХТ Галина Волощук, яка акцентувала увагу на сучасних проблемах у визначенні глікемічності житнього хліба, фахівець компанії «Вента Лаб» Владислав Колованов, у виступі якого йшлося про систему динамічного контролю відповідно до основних принципів НАССР. Закрив роботу конференції генеральний директор ТОВ «АККО Інтернешнл» Ігор Мельник.

Модератором уже традиційно виступив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса.

До участі у обговоренні актуальних питань хлібопекарської галузі, шляхів покращення якості хлібобулочних виробів, проблем розширення асортименту, створення нових виробів спеціального призначення, тощо активно долучилися і виробничники, і науковці з різних закладів вищої освіти та наукових установ, і здобувачі вищої освіти магістерського рівня.

За результатами роботи конференції готується збірник матеріалів, який найближчим часом буде оприлюднений на сайті університету.

Published on: 14-09-2021
Read also:
Сенсаційні здобутки наших науковців-фінансистів

У збірнику наукових праць «Формування ринкових відносин в Україні» №3 за 2024 рік Державного науково-дослідного інституту інформатизації і моделювання економіки вийшла стаття «Атомарна модель ринку страхування і планетарна модель страхового ринку», серед авторів якої завідувачка кафедри фінансів, професорка Лада Шірінян. Науковці розробили й презе...

READ YOURSELF

Сенсаційні здобутки наших науковців-фінансистів 24 july 2024

Зустрічі магістрантів міждисциплінарної освітньої програми «Lean-виробництво харчової продукції» з фахівцями-практиками

Кроком до нового рівня професійної майстерності стала серія зустрічей здобувачів освіти міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та учасників однойменної сертифікатної програми з представниками офісу з управління операційною ефективністю Агропромхолдингу «Астарта» – керівником офісу, членом Американської ас...

READ YOURSELF

Зустрічі магістрантів міждисциплінарної освітньої програми «Lean-виробництво харчової продукції» з фахівцями-практиками 16 january 2023

Сертифікати слухачам сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручені!

Успішно завершилася сертифікатна освітньо-професійна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі», співорганізаторами якої є кафедра готельно-ресторанної справи і кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Упродовж 10 тижнів відповідно до програми курсу лекції, практичн...

READ YOURSELF

Сертифікати слухачам сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручені! 11 february 2021

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

З 14 по 20 січня студенти І курсу груп ТУ-1-10, 1-11, 1-12а спеціальності 242 «Туризм» проходили практику в Карпатах (с. Верхній Студений), де новачки гірськолижного спорту опановували на місцевих схилах техніку катання на лижах і сноубордах та не забували про веселі спуски на «тарілках» і санчатах, гру у сніжки. Першого ж дня студенти побували бі...

READ YOURSELF

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» 21 january 2019