Н У Х Т

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

21 квітня 2020

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

Минув рівно місяць від початку навчання студентів і викладачів НУХТ на Coursera – платформі масової онлайн-освіти. Завдяки наданому нашому університетові доступу до Coursera у зв'язку з загрозою covid-19 та карантином, у студентів і викладачів з'явилася можливість безкоштовно навчатися за програмами провідних університетів світу. Маємо перші результати по кафедрі іноземних мов професійного спрямування, де наразі навчається 40 студентів і викладачів кафедри.

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Анна Шебеда (група ТУ 3-9а) першою отримала два сертифікати Університету Каліфорнії з удосконалення англійської («Grammar and Punctuation» і «Perfect Tenses & Modals»). І на цьому Анна не зупиняється, продовжуючи навчатися ще на двох інших курсах.

 Студентка зазначає: «Я рада, що універ дав таку класну можливість займатися курсами безкоштовно, поки є багато вільного часу, тому, чого б цим не скористатися? …Велика кількість курсів на Coursera має гнучкий графік дедлайнів, що є великим плюсом, а викладений матеріал досить цікавий і доступний. Щодо курсу Єльського університету «The Science of Well-being», я спочатку думала, навіщо я його обрала....цілих 10 тижнів..., але потім зрозуміла, що не дарма. Курс дійсно дуже захопливий і надає багато нової та корисної інформації! Дякую!»

Отримали перші сертифікати і доценти кафедри Олена Галинська та Галина Лук'янець. Оскільки більшість фахівців сьогодні потребує більше, ніж просто загального рівня інтелектуального розвитку, вміння збирати та аналізувати дані є дуже потрібною навичкою. Курс, який обрала доцент Галина Лук'янець («Mindware: Critical Thinking for the Information Age» (Спосіб мислення: критичне мислення в еру інформаційних технологій) від Університету Мічигану, презентує базові концепти зі статистики, наукової методології, когнітивної психології і теорії ефективності витрат. Цей курс демонструє, яким чином згадані концепти та методи можна застосовувати у повсякденному житті та в роботі.

Виконувач обов'язків завідувачки кафедри Олена Галинська успішно пройшла курс «Speak English Professionally» від американського Технологічного Університету Джорджії задля того, щоб не просто отримати практику живої англійської від носіїв мови, але й побачити методику викладання мовних дисциплін і способи подання матеріалу американськими лекторами та порівняти їх із нашими методиками.

Варто наголосити на професійному підході до створення кожного курсу на Coursera. Це повноцінні курси, які включають відеолекції, текстові конспекти, посилання на додаткові корисні ресурси при вивченні тієї чи іншої теми, завдання і тести для перевірки засвоєння слухачем представленого матеріалу. На деяких курсах є перевірка виконаного завдання іншими сокурсниками з їх аналізом і відгуком, що є одним із ефективних способів навчання. Студент може бачити увесь свій прогрес на кожному тижні навчання, які завдання і якого типу його очікують на наступних тижнях. Таким чином, є маса плюсів такого навчання. Цілі – досяжні. Тому запрошуємо навчатися разом із нами усіх охочих, вибір курсів ще триватиме до липня.

Змінюватимемо наше життя шляхом навчання, як зазначає компанія Coursera у своїй місії – «Transform Lives Through Learning».

Опублікований: 21-04-2020
Читайте також:
Наукова молодь НУХТ підкорює Європу

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв пишається багаторічною співпрацею із Факультетом харчової інженерії Університету «Штефан чел Маре» міста Сучави (Румунія). Партнери всіляко підтримують спільні наукові та освітні проекти, беруть участь у наукових заходах нашого університету і постійно сприяють участі наших студентів і н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова молодь НУХТ підкорює Європу 21 листопада 2018

Ролі жінки у бізнесі у сучасному світі було присвячене чергове засідання Online Еnglish speaking club

Викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок провела чергове засідання Еnglish speaking club разом зі спеціальним гостем із Сполучених Штатів Stuart Snuggs у онлайн-форматі. У заході взяли участь здобувачі освіти першого та другого курсу, спеціальностей «Реклама та зв’язки з громадськістю» та «Міжнародна еконо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ролі жінки у бізнесі у сучасному світі було присвячене чергове засідання Online Еnglish speaking club 25 листопада 2020

Вступникам варто завчасно перевірити свої дані в ЄДЕБО

Цьогорічним вступникам до закладів вищої освіти пропонують завчасно звірити правильність своїх даних в Єдиній державній електронній базі з питань освіти з даними у документі про повну загальну середню освіту (до 2019 року була назва «атестат», з 2019 року – «свідоцтво») і сертифікаті ЗНО (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, стать, громадя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам варто завчасно перевірити свої дані в ЄДЕБО 23 липня 2020

Вітаємо колектив кафедри фінансів з виходом у світ нового підручника!

Вийшов друком підручник «Банківська система» (частина перша) колективу авторів кафедри фінансів під керівництвом та загальною редакцією д.е.н. Лади Шірінян. Підручник складається із двох частин: «Банківська система України та її економічні основи» (ч. 1) й «Основи банківської справи. Банківські послуги та операції» (ч. 2). Автори спробували «очим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо колектив кафедри фінансів з виходом у світ нового підручника! 26 вересня 2019