Н У Х Т

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

21 квітня 2020

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

Минув рівно місяць від початку навчання студентів і викладачів НУХТ на Coursera – платформі масової онлайн-освіти. Завдяки наданому нашому університетові доступу до Coursera у зв'язку з загрозою covid-19 та карантином, у студентів і викладачів з'явилася можливість безкоштовно навчатися за програмами провідних університетів світу. Маємо перші результати по кафедрі іноземних мов професійного спрямування, де наразі навчається 40 студентів і викладачів кафедри.

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Анна Шебеда (група ТУ 3-9а) першою отримала два сертифікати Університету Каліфорнії з удосконалення англійської («Grammar and Punctuation» і «Perfect Tenses & Modals»). І на цьому Анна не зупиняється, продовжуючи навчатися ще на двох інших курсах.

 Студентка зазначає: «Я рада, що універ дав таку класну можливість займатися курсами безкоштовно, поки є багато вільного часу, тому, чого б цим не скористатися? …Велика кількість курсів на Coursera має гнучкий графік дедлайнів, що є великим плюсом, а викладений матеріал досить цікавий і доступний. Щодо курсу Єльського університету «The Science of Well-being», я спочатку думала, навіщо я його обрала....цілих 10 тижнів..., але потім зрозуміла, що не дарма. Курс дійсно дуже захопливий і надає багато нової та корисної інформації! Дякую!»

Отримали перші сертифікати і доценти кафедри Олена Галинська та Галина Лук'янець. Оскільки більшість фахівців сьогодні потребує більше, ніж просто загального рівня інтелектуального розвитку, вміння збирати та аналізувати дані є дуже потрібною навичкою. Курс, який обрала доцент Галина Лук'янець («Mindware: Critical Thinking for the Information Age» (Спосіб мислення: критичне мислення в еру інформаційних технологій) від Університету Мічигану, презентує базові концепти зі статистики, наукової методології, когнітивної психології і теорії ефективності витрат. Цей курс демонструє, яким чином згадані концепти та методи можна застосовувати у повсякденному житті та в роботі.

Виконувач обов'язків завідувачки кафедри Олена Галинська успішно пройшла курс «Speak English Professionally» від американського Технологічного Університету Джорджії задля того, щоб не просто отримати практику живої англійської від носіїв мови, але й побачити методику викладання мовних дисциплін і способи подання матеріалу американськими лекторами та порівняти їх із нашими методиками.

Варто наголосити на професійному підході до створення кожного курсу на Coursera. Це повноцінні курси, які включають відеолекції, текстові конспекти, посилання на додаткові корисні ресурси при вивченні тієї чи іншої теми, завдання і тести для перевірки засвоєння слухачем представленого матеріалу. На деяких курсах є перевірка виконаного завдання іншими сокурсниками з їх аналізом і відгуком, що є одним із ефективних способів навчання. Студент може бачити увесь свій прогрес на кожному тижні навчання, які завдання і якого типу його очікують на наступних тижнях. Таким чином, є маса плюсів такого навчання. Цілі – досяжні. Тому запрошуємо навчатися разом із нами усіх охочих, вибір курсів ще триватиме до липня.

Змінюватимемо наше життя шляхом навчання, як зазначає компанія Coursera у своїй місії – «Transform Lives Through Learning».

Опублікований: 21-04-2020
Читайте також:
Зі швейцарськими благодійниками  розпочинає співпрацю Сумський коледж харчової промисловості НУХТ

19 квітня 2018 р. до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітала делегація у складі президента організації «Help Point Sumy» Маріанна Піффаретті та волонтера Карла Гретлера, яких супроводжував директор Сумського обласного Благодійного фонду «Хельвеція» Микола Резнік. Члени делегації надали благодійну допомогу коледжу у вигляді паперових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі швейцарськими благодійниками розпочинає співпрацю Сумський коледж харчової промисловості НУХТ 19 квітня 2018

Закордонне стажування викладачів кафедри готельно-ресторанної справи.

Науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної справи прагнуть до безперервного навчання, підвищення кваліфікації та професійного розвитку.  Тож викладачки кафедри, доцентки Тетяна Іщенко та Олена Шидловська пройшли закордонне стажування з 5 липня по 20 серпня 2021 р. із організацією виїзного модуля 13-20 серпня у м. Варна (Республіка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Закордонне стажування викладачів кафедри готельно-ресторанної справи. 04 жовтня 2021

Ринок органічної продукції України проаналізували магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі освітнього ступеня «Магістр», що  навчаються за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів» і викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відвідали ХІІІ Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів, який відбувся у м. Києві на території Національного комплексу «Експоцентр України» 18 вересня 2021...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ринок органічної продукції України проаналізували магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 вересня 2021

Етика та знання: революція академічної доброчесності у європейському освітньому та науковому середовищах

Академічна доброчесність є основою високоякісної освіти та науки, що забезпечує розвиток діалогу, інновацій і довіри в освітньо-науковому середовищі. Розуміння цінностей академічної доброчесності в контексті європейського освітнього простору стає дедалі важливішим у сучасному світі, де швидкі технологічні зміни та соціальні трансформації вимагають ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Етика та знання: революція академічної доброчесності у європейському освітньому та науковому середовищах 25 грудня 2023