Н У Х Т

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

18 червня 2019

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

З 6 по 13 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти дипломних бакалаврських проектів студентів денної форми навчання за напрямом підготовки «Біотехнологія». Екзаменаційну комісію очолювала завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог. У складі комісії були доценти кафедри Юрій Пенчук та Оксана Скроцька, а також секретар, асистент кафедри Тетяна Сулейко.

Шлях до захисту був дуже довгим та не простим і у кожного студента були свої рецепти його проходження: для когось – це довгі безсонні ночі, а для інших – гори шпаргалок і підручники з ряду дисциплін під подушкою. Тепер це все вже позаду. Настала та довгоочікувана мить, коли студенти кафедри біотехнології і мікробіології отримали кваліфікацію «бакалавр з біотехнології».

До захисту на кафедрі біотехнології і мікробіології були представлені 45 дипломних науково-дослідних робіт і проектів бакалаврів. Кожний із дипломів є в якійсь мірі унікальним, оскільки охоплював всебічні сфери біотехнології. Був представлений ряд тем дипломних проектів, які на кафедрі розроблялись і захищались вперше – розроблення технологічної та апаратурної схем виробництва рамноліпідів, ботулотоксину, продигіозину, валіндаміцину, вітаміну К та індолілоцтової кислоти. Всі бакалаврські проекти мали новизну, що була підтверджена науковою та  науково-технічною літературою останніх 5-7 років. Слід відзначити достатньо високий рівень унікальності представлених проектів – понад 70%, а рівень унікальності дипломних науково-дослідних робіт був ще вищим – 80-90%. Усі дипломні роботи та проекти містили розділ автоматизації ділянки виробництва та схему біосинтезу цільового продукту, що була складена за використання бази даних KEGG. Також обов’язковою була мультимедійна презентація роботи, в якій студенти наводили дані щодо техніко-економічного обґрунтування випуску субстанції, обґрунтування вибору технологічної схеми (особливу увагу приділяли способам виділення та очищення цільового продукту), схеми біосинтезу та суті методів визначення цільового продукту у культуральній рідині.

Було дуже приємно, що більшість робіт рецензували наші випускники-біотехнологи, зокрема, завідувач сектору ембріональних інактивовіаних вакцин ТОВ «Біотестлаб» Анна Чегринець, інженер сектору оптимізації технологічного процесу відділу підтримки виробництва ПАТ «Фармак» Микола Івахнюк, інженер-технолог І категорії компанії UNItechnology Анатолій Цимбал, старший мікробіолог Біологічної лабораторії відділу контролю якості АТ «Київмедпрепарат» Вікторія Стойко, інженер-технолог групи управління регламентного відділу технологічної розробки дослідного центру АТ «Київський вітамінний завод» Віктор Борцюх, інженер технологічної лабораторії Центральної лабораторії фармрозробки Департаменту досліджень та розробки ПАТ «Фармак» Валентин Моцар та асистент з реєстрації лікарських засобів ТОВ «ТАКЕДА-Україна» Євген Кудрявець.

Усі студенти отримали позитивні оцінки, в тому числі на «відмінно» захистили свої роботи 12 осіб, на оцінку «добре» – 14. Дипломи з відзнакою отримають 3 студенти кафедри, які виконали дипломні науково-дослідні роботи з інженерною частиною: Наталія Клименко, Катерина Солошенко та Мирослав Хоньків.

Тож побажаємо всім новоспеченим бакалаврам успіхів і здійснення мрій, а також успішного вступу до магістратури!

Опублікований: 18-06-2019
Читайте також:
Здобувачі освіти продовжують підкріплювати набуті під час дистанційного навчання теоретичні знання практичними навичками

Здобувачі вищої освіти 3 курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з лектором, доцентом Романом Мукоїдом відвідали молоді прогресивні підприємства «Школа пивоварів «АВС» та «Friday Brewery». Важливим аспектом при опануванні технічної спеціальності є проведення занять безпосередньо на виробництвах. Наші студенти використовують цю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти продовжують підкріплювати набуті під час дистанційного навчання теоретичні знання практичними навичками 22 грудня 2020

Компетенції у сфері органічного виробництва підтверджують випускники освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

З 20 по 24 грудня 2021 року вперше в Україні тривало цільове навчання (підвищення кваліфікації) з питань органічного виробництва, обігу, маркування органічної продукції та сертифікації, започатковане Федерацією органічного руху України у співпраці з Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» на базі Поліського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Компетенції у сфері органічного виробництва підтверджують випускники освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» 31 грудня 2021

Про організацію роботи університету у період дії карантину

На виконання постанови Кабінету міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавiрусом sАRS-СоV-2», з 19 грудня 2020 р. до 28 лютого 2021 р. в університеті діє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про організацію роботи університету у період дії карантину 28 грудня 2020

Настановча зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» з першокурсниками

5 вересня відбулася зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій зі студентами першого курсу, групи ХТ-1-9, які навчаються за цією освітньою програмою. На зустрічі також була присутня старша кураторка групи, старша викладачка каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Настановча зустріч гарантки освітньої програми «Хімічна технологія» з першокурсниками 15 вересня 2023