Н У Х Т

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

18 червня 2019

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

З 6 по 13 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти дипломних бакалаврських проектів студентів денної форми навчання за напрямом підготовки «Біотехнологія». Екзаменаційну комісію очолювала завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог. У складі комісії були доценти кафедри Юрій Пенчук та Оксана Скроцька, а також секретар, асистент кафедри Тетяна Сулейко.

Шлях до захисту був дуже довгим та не простим і у кожного студента були свої рецепти його проходження: для когось – це довгі безсонні ночі, а для інших – гори шпаргалок і підручники з ряду дисциплін під подушкою. Тепер це все вже позаду. Настала та довгоочікувана мить, коли студенти кафедри біотехнології і мікробіології отримали кваліфікацію «бакалавр з біотехнології».

До захисту на кафедрі біотехнології і мікробіології були представлені 45 дипломних науково-дослідних робіт і проектів бакалаврів. Кожний із дипломів є в якійсь мірі унікальним, оскільки охоплював всебічні сфери біотехнології. Був представлений ряд тем дипломних проектів, які на кафедрі розроблялись і захищались вперше – розроблення технологічної та апаратурної схем виробництва рамноліпідів, ботулотоксину, продигіозину, валіндаміцину, вітаміну К та індолілоцтової кислоти. Всі бакалаврські проекти мали новизну, що була підтверджена науковою та  науково-технічною літературою останніх 5-7 років. Слід відзначити достатньо високий рівень унікальності представлених проектів – понад 70%, а рівень унікальності дипломних науково-дослідних робіт був ще вищим – 80-90%. Усі дипломні роботи та проекти містили розділ автоматизації ділянки виробництва та схему біосинтезу цільового продукту, що була складена за використання бази даних KEGG. Також обов’язковою була мультимедійна презентація роботи, в якій студенти наводили дані щодо техніко-економічного обґрунтування випуску субстанції, обґрунтування вибору технологічної схеми (особливу увагу приділяли способам виділення та очищення цільового продукту), схеми біосинтезу та суті методів визначення цільового продукту у культуральній рідині.

Було дуже приємно, що більшість робіт рецензували наші випускники-біотехнологи, зокрема, завідувач сектору ембріональних інактивовіаних вакцин ТОВ «Біотестлаб» Анна Чегринець, інженер сектору оптимізації технологічного процесу відділу підтримки виробництва ПАТ «Фармак» Микола Івахнюк, інженер-технолог І категорії компанії UNItechnology Анатолій Цимбал, старший мікробіолог Біологічної лабораторії відділу контролю якості АТ «Київмедпрепарат» Вікторія Стойко, інженер-технолог групи управління регламентного відділу технологічної розробки дослідного центру АТ «Київський вітамінний завод» Віктор Борцюх, інженер технологічної лабораторії Центральної лабораторії фармрозробки Департаменту досліджень та розробки ПАТ «Фармак» Валентин Моцар та асистент з реєстрації лікарських засобів ТОВ «ТАКЕДА-Україна» Євген Кудрявець.

Усі студенти отримали позитивні оцінки, в тому числі на «відмінно» захистили свої роботи 12 осіб, на оцінку «добре» – 14. Дипломи з відзнакою отримають 3 студенти кафедри, які виконали дипломні науково-дослідні роботи з інженерною частиною: Наталія Клименко, Катерина Солошенко та Мирослав Хоньків.

Тож побажаємо всім новоспеченим бакалаврам успіхів і здійснення мрій, а також успішного вступу до магістратури!

Опублікований: 18-06-2019
Читайте також:
Не навчанням єдиним: спортивні досягнення наших здобувачів

Не навчанням єдиним і новинами з фронту наповнене життя наших здобувачів освіти     – відбуваються і різноманітні події, притаманні мирному часу, зокрема, спортивні чемпіонати. Нещодавно Міністерство молоді та спорту України і Федерація спортивного орієнтування України змогли влаштувати безпечні умови для проведення Чемпіонату України зі спортивно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не навчанням єдиним: спортивні досягнення наших здобувачів 15 листопада 2022

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології формованих картопляних чіпсів підвищеної харчової цінності» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса. Автором за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 грудня 2019

Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води взяла активну участь у роботі 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Робота секції розпочалася з привітального слова в.о. завідувача кафедри Інни Карпович. Здобувачі освіти представили н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води 11 квітня 2025

Свято ніжності й тепла у Вінницькому коледжі НУХТ

На початку весни найкращі вітання приймають жінки – ніжні, милі, чарівні. Адже жінка, як сама весна, несе з собою красу, радість і кохання. Свято ніжності й тепла відбулося у Вінницькому коледжі НУХТ напередодні Міжнародного жіночого дня. Дорогих жінок, колег, студенток, відданих і надійних друзів, близьких і рідних людей привітав зі святом краси...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято ніжності й тепла у Вінницькому коледжі НУХТ 07 березня 2019