Н У Х Т

Науковці кафедри інформаційних систем підсумували науково-дослідну роботу за перше півріччя 2019 р.

05 липня 2019

Науковці кафедри інформаційних систем підсумували науково-дослідну роботу за перше півріччя 2019 р.

Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки своєї науково-дослідної роботи за період із січня по травень 2019 року.

Цього року кафедрою був укладений договір на виконання науково-дослідної роботи за госпдоговірною тематикою із загальним обсягом фінансування в 400 євро.

Підготовлена колективна монографія «Методи дослідження електротехнічних комплексів i систем» (автори – професор А. М. Сільвестров у співавторстві з М. Я. Островерховим і К. Х. Зеленським).

За перше півріччя 2019 року викладачами, аспірантами та студентами кафедри підготовлені та видані 18 наукових статей. Серед них 2 опубліковані у виданнях зарубіжних країн (Німеччина, Польща); 16 – в українських фахових виданнях; 5 – за участю молодих учених кафедри; 7 – за участю студентів.

Також опубліковані тези 86 доповідей на 13 міжнародних конференціях (у тому числі на двох конференціях за кордоном, у Данії і Польщі). 58 тез доповідей опубліковані за участю студентів (8 – одноосібно), 11 – за участю молодих учених кафедри. 25 разів науковці кафедри доповідали на міжнародних наукових конференціях.

Крім того, викладачі кафедри підготували та видали навчальний посібник «Основи програмування та алгоритмічні мови» (автори – доцент С. В. Грибков у співавторстві з О. Л. Сєдих).

Протягом січня-травня 2019 року 18 студентів напряму та спеціальності «Комп’ютерні науки» взяли участь у: Міжнародній олімпіаді з програмування ACM-ICPC - 2018 (регіональний етап); Всеукраїнській студентській олімпіаді з комп’ютерних наук (1 етап); Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Інформатика» (1 і 2 етап); Всеукраїнській студентській олімпіаді з навчальної дисципліни «Інформатика» (1 і 2 етап); Всеукраїнській студентській олімпіаді з математики (1 етап); Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт.

Продовжує свою роботу та регулярну участь у міжнародних змаганнях студентський гурток із радіоспорту.

Так тримати!

Опублікований: 05-07-2019
Читайте також:
Новий крок на дорозі до успішного майбутнього

Дуже продуктивним був семестр, що завершується, для магістрантів першго року навчання кафедри біотехнології і мікробіології. Упродовж нього вони писали обґрунтування теми магістерської роботи. Обрати тему здобувачі вищої освіти могли самостійно, що дозволило вибрати напрямки, які найбільше цікавлять. Зокрема, магістрантки Світлана Бондарук і Алін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий крок на дорозі до успішного майбутнього 22 грудня 2020

Чергове поповнення книжкової полиці  студентів-біотехнологів

У видавництві «Ліра-К» вийшов друком новий підручник викладачів кафедри біотехнології і мікробіології – к.б.н., доцента Людмили Буценко, д.б.н., професора Тетяни Пирог. Підручник є першим в Україні виданням для студентів, які навчаються на біотехнологічних спеціальностях університетів, і спеціалістів-біотехнологів. Більшість видань з біологічного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове поповнення книжкової полиці студентів-біотехнологів 27 лютого 2018

У пошуку кращих вступників викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

У рамках профорієнтаційної кампанії фахівці Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ – викладач комісії технологічних дисциплін Наталія Павельчук і викладач комісії філологічних дисциплін Тетяна Коваль відвідали школи Дунаєвецького району – с. Чаньків, с. Залісці, с. Міцівці, с. Лошківці та смт ст. Дунаївці й ознайомили учнів випу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У пошуку кращих вступників викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 18 березня 2019