Н У Х Т

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки»

20 квітня 2018

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки»

19-20 квітня в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки», організована кафедрою технології цукру та підготовки води за сприяння Міністерства освіти і науки України, Асоціації виробників мінеральних та питних вод України.

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку, що пов’язано, перш за все, з безперервною еволюцією технологій, як основи соціально-економічного розвитку суспільства. З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник голови оргкомітету конференції, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, який відзначив надзвичайну актуальність і важливість питань забезпечення  населення України якісною та безпечною питною водою.

Виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура виступила з доповіддю про результати роботи та перспективи розвитку галузі. Фахівець загострила увагу на тенденціях розвитку ринку та актуальності питань гармонізації законодавства у сфері виробництва мінеральних вод задля забезпечення населення якісною питною водою.

Привітала учасників конференції завідувач кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська. У своїй доповіді вона відзначила, що особливо актуальною стає проблема підготовки фахівців нової генерації, здатних забезпечувати стабільний розвиток економіки на основі впровадження наукоємних технологій.

Актуальні питання безпечності та якості питної води були порушені у виступі завідувача відділу Інституту нутріціології ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя» Міністерства охорони здоров'я України Анатолія Подрушняка.

Науковці та практики обговорили актуальні питання водопідготовки й шляхи вирішення нагальних проблем забезпечення якісною питною водою населення України. Предметом наукових дискусій стали питання: властивості води, методи контролю якості та безпечності води, нові технології підготовки питної та технічної води, фізико-хімічні та біологічні аспекти очищення води, водопідготовка харчових виробництв, фасовані води та напої – актуальні питання технології та якості, водооборотні системи в промисловості, енергетиці та комунальних господарствах, очищення промислових стічних вод, зневоднення та перероблення осадів, еколого-економічні аспекти раціонального водокористування.

У роботі конференції взяли участь представники провідних університетів і наукових установ НАН України, ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України». Актуальність міжнародної науково-практичної конференції підтверджується широким колом представників виробництв бутильованих вод, зокрема ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР», ПрАТ «Миргородський завод мінеральных вод», Трускавецький завод мінеральних вод, ПРаТ «Орлан», ТМ «Біола», ТОВ «КЗН «Росинка», ТОВ «Еконія», «ПРИРОСТ-член DQS Group», IDS Aqua Service. 

Опублікований: 20-04-2018
Читайте також:
Перемоги магістрантів на науковому фронті

Завершився  Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт на кращу роботу серед студентів, магістрантів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з галузі знань «Прикладна механіка. Мехатронiка», що проводився відповідно до наказу МОН №1179 від 5 листопада 2021 року. На жаль, цього року переможців вимушено визначали за результатами ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемоги магістрантів на науковому фронті 27 червня 2022

Основам холодильної техніки навчав спеціалістів ТОВ «METRO Кеш Енд Керрі Україна» доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Необхідність мати бодай базові теоретичні знання відчувають спеціалісти, що працюють і на великих, і на невеликих підприємствах. І тут їм на допомогу приходять фахівці нашого університету. Ось і доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко прочитав доповідь-тренінг із основ холодильної техніки для спеціалістів ТОВ «METRO...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основам холодильної техніки навчав спеціалістів ТОВ «METRO Кеш Енд Керрі Україна» доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 18 жовтня 2019

Святкові вітання від Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку

У нинішні буремні часи нам всім не завадить трохи свята, особливо, якщо воно сповнене справжніми українськими традиціями. Різдво – це завжди про надію, світло та віру. І навіть робочі будні можуть стати неймовірно натхненними, якщо ми зробимо їх такими. Наша творча молодь і фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкові вітання від Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку 28 грудня 2023

Student’s Day від кафедри іноземних мов професійного спрямування

Студенти - одна із найпрогресивніших верств суспільства в усі часи. Їх ініціативність, сміливість, бажання втілювати нові ідеї, а також потяг до справжніх ідеалів свободи не раз ставали взірцем до загального наслідування, надихаючи й інших бути прикладом для майбутніх поколінь. Міжнародний день студента, який відзначається у світі щорічно 17-го ли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Student’s Day від кафедри іноземних мов професійного спрямування 19 листопада 2018