Н У Х Т

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки»

20 квітня 2018

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки»

19-20 квітня в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки», організована кафедрою технології цукру та підготовки води за сприяння Міністерства освіти і науки України, Асоціації виробників мінеральних та питних вод України.

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку, що пов’язано, перш за все, з безперервною еволюцією технологій, як основи соціально-економічного розвитку суспільства. З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник голови оргкомітету конференції, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, який відзначив надзвичайну актуальність і важливість питань забезпечення  населення України якісною та безпечною питною водою.

Виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура виступила з доповіддю про результати роботи та перспективи розвитку галузі. Фахівець загострила увагу на тенденціях розвитку ринку та актуальності питань гармонізації законодавства у сфері виробництва мінеральних вод задля забезпечення населення якісною питною водою.

Привітала учасників конференції завідувач кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська. У своїй доповіді вона відзначила, що особливо актуальною стає проблема підготовки фахівців нової генерації, здатних забезпечувати стабільний розвиток економіки на основі впровадження наукоємних технологій.

Актуальні питання безпечності та якості питної води були порушені у виступі завідувача відділу Інституту нутріціології ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя» Міністерства охорони здоров'я України Анатолія Подрушняка.

Науковці та практики обговорили актуальні питання водопідготовки й шляхи вирішення нагальних проблем забезпечення якісною питною водою населення України. Предметом наукових дискусій стали питання: властивості води, методи контролю якості та безпечності води, нові технології підготовки питної та технічної води, фізико-хімічні та біологічні аспекти очищення води, водопідготовка харчових виробництв, фасовані води та напої – актуальні питання технології та якості, водооборотні системи в промисловості, енергетиці та комунальних господарствах, очищення промислових стічних вод, зневоднення та перероблення осадів, еколого-економічні аспекти раціонального водокористування.

У роботі конференції взяли участь представники провідних університетів і наукових установ НАН України, ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України». Актуальність міжнародної науково-практичної конференції підтверджується широким колом представників виробництв бутильованих вод, зокрема ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР», ПрАТ «Миргородський завод мінеральных вод», Трускавецький завод мінеральних вод, ПРаТ «Орлан», ТМ «Біола», ТОВ «КЗН «Росинка», ТОВ «Еконія», «ПРИРОСТ-член DQS Group», IDS Aqua Service. 

Опублікований: 20-04-2018
Читайте також:
Студенти кафедри маркетингу дізналися, хто такий бізнес-брокер

29 квітня відбулася гостьова лекція для студентів кафедри маркетингу на тему «Хто такий бізнес-брокер?», яку прочитала бізнес-брокерка компанії Go Deal Brokers Аліна Євтухова. Лекторка поділилася цінною інформацією про особливості професії бізнес-брокера, нюанси купівлі-продажу бізнесу, а також реальними кейсами з практики. Протягом лекції пані А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри маркетингу дізналися, хто такий бізнес-брокер 29 квітня 2025

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося Свято першокурсника. До студентів звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, голова державної кваліфікаційної комісії Микола Депутат, менеджери по роботі з кадрами фірми «Надія», студентська рада, які привітали їх з початком навчання. Сьогодні першокурсники отримали студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 08 жовтня 2019

На базі Волинського коледжу НУХТ відбувся IV Міжнародний шаховий фестиваль

Волинський коледж НУХТ прийняв IV Міжнародний шаховий фестиваль, учасниками якого стали гості-спортсмени з Польщі, Чехії, Угорщини, Молдови, Білорусі та шахісти з усіх областей України. Серед них багато титулованих майстрів: 8 гросмейстерів, 17 міжнародних майстрів, 8 майстрів ФІДЕ. Директор коледжу Ігор Корчук привітав гостей фестивалю, зокрема з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі Волинського коледжу НУХТ відбувся IV Міжнародний шаховий фестиваль 20 лютого 2017

Студенти кафедри технології  ресторанної і аюрведичної продукції знайомляться із закладами галузі

Студенти разом із асистентом кафедри технології  ресторанної і аюрведичної продукції Владленою Михайленко відвідали заклад ресторанного господарства «Пивна дума». Особливістю закладу є власна міні-пивоварня, де здійснюється приготування пива та реалізація його в цьому ж закладі й в інших закладах мережі. Майбутнім технологом прочитали лекцію по т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції знайомляться із закладами галузі 22 листопада 2018