Н У Х Т

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки»

20 квітня 2018

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки»

19-20 квітня в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки», організована кафедрою технології цукру та підготовки води за сприяння Міністерства освіти і науки України, Асоціації виробників мінеральних та питних вод України.

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку, що пов’язано, перш за все, з безперервною еволюцією технологій, як основи соціально-економічного розвитку суспільства. З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник голови оргкомітету конференції, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, який відзначив надзвичайну актуальність і важливість питань забезпечення  населення України якісною та безпечною питною водою.

Виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура виступила з доповіддю про результати роботи та перспективи розвитку галузі. Фахівець загострила увагу на тенденціях розвитку ринку та актуальності питань гармонізації законодавства у сфері виробництва мінеральних вод задля забезпечення населення якісною питною водою.

Привітала учасників конференції завідувач кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська. У своїй доповіді вона відзначила, що особливо актуальною стає проблема підготовки фахівців нової генерації, здатних забезпечувати стабільний розвиток економіки на основі впровадження наукоємних технологій.

Актуальні питання безпечності та якості питної води були порушені у виступі завідувача відділу Інституту нутріціології ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя» Міністерства охорони здоров'я України Анатолія Подрушняка.

Науковці та практики обговорили актуальні питання водопідготовки й шляхи вирішення нагальних проблем забезпечення якісною питною водою населення України. Предметом наукових дискусій стали питання: властивості води, методи контролю якості та безпечності води, нові технології підготовки питної та технічної води, фізико-хімічні та біологічні аспекти очищення води, водопідготовка харчових виробництв, фасовані води та напої – актуальні питання технології та якості, водооборотні системи в промисловості, енергетиці та комунальних господарствах, очищення промислових стічних вод, зневоднення та перероблення осадів, еколого-економічні аспекти раціонального водокористування.

У роботі конференції взяли участь представники провідних університетів і наукових установ НАН України, ДУ «Центр громадського здоров'я МОЗ України». Актуальність міжнародної науково-практичної конференції підтверджується широким колом представників виробництв бутильованих вод, зокрема ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР», ПрАТ «Миргородський завод мінеральных вод», Трускавецький завод мінеральних вод, ПРаТ «Орлан», ТМ «Біола», ТОВ «КЗН «Росинка», ТОВ «Еконія», «ПРИРОСТ-член DQS Group», IDS Aqua Service. 

Опублікований: 20-04-2018
Читайте також:
Із технологіями виготовлення та пакування газованих напоїв познайомила першокурсників викладач кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Днями для студентів молодших курсів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. академіка І.С. Гулого старшим викладачем кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, к.т.н. Анастасією Деренівською була організована поїздка на завод «Coca-Cola Beverages Ukraine». Спочатку студенти познайомились з історією, структурою, особливостями та вим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із технологіями виготовлення та пакування газованих напоїв познайомила першокурсників викладач кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 10 жовтня 2018

Нові горизонти стажування управлінців персоналом

Нещодавно за сприяння в.о. завідувача кафедри економіки праці та менеджменту Тамари Березянко і начальника відділу міжнародних зв’язків НУХТ Ірини Воловик для управлінців персоналом 3 курсу була організована зустріч із представниками туроператора Ideas&Journey Travel, які презентували програму оплачуваного професійного стажування для студентів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти стажування управлінців персоналом 15 листопада 2018

Аспірантка кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів захистила кандидатську дисертацію

23 травня відбувся захист кандидатської дисертації Альони Черствої, яка закінчила  аспірантуру при кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів. Тема наукової дисертації – «Удосконалення технології пресового вилучення ріпакової олії із використанням ферментних препаратів», науковий керівник роботи – завідувач кафедри технології жирів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірантка кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів захистила кандидатську дисертацію 24 травня 2018

Виконуючи магістерські роботи, біотехнологи-заочники реалізовують свої розробки на практиці

22 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології захищали кваліфікаційні магістерські роботи студенти заочної форми навчання освітніх програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На розгляд комісії, яку очолювала завідувач відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виконуючи магістерські роботи, біотехнологи-заочники реалізовують свої розробки на практиці 26 лютого 2019