Н У Х Т

У світ сучасної науки поринули студенти-хімтехнологи

19 жовтня 2018

У світ сучасної науки поринули студенти-хімтехнологи

18 жовтня студенти груп ХТ-3-6 і ХТ-3-7 кафедри хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів разом із доцентом названої кафедри Галиною Білою і доцентом кафедри харчової хімії Олександром Макаренком відвідали XI Міжнародну виставку LABComplEX.

На виставкових стендах вони мали можливість ознайомитися з останніми новинками аналітичного обладнання, яке використовується при контролі якості і дослідженні широкого спектру різноманітних об’єктів, як від харчових продуктів і лікарських препаратів, так і навколишнього середовища і медичної діагностики.

Було цікаво побачити і почути від консультантів захоплюючі  розповіді про хроматографічне та спектрофотометричне обладнання провідних світових компаній Waters, Agilent, Shimadzu та Perkin Elmer. На стенді компанії Bio-Rad були представлені ПЦР-ампліфікатори, які, окрім медичної діагностики, використовуються і для визначення ГМО в продуктах харчування.

Студенти і викладачі були приємно здивовані якісним обладнанням, яке випускає український виробник Укроргсинтез – від лабораторних меблів до різноманітних сухожарових шаф і таких часто потрібних лабораторних мішалок. Не обійшлось і без театралізованих майстер-класів – всіх відвідувачів захопили чудові хімічні досліди, що демонструвалися на стендах компаній.

Чудові враження, нові знання і натхнення навчатись – із таким настроєм студенти повертались до університету. Вони вдячні організаторам і учасникам виставки за таку чудову нагоду поринути у світ сучасної науки. 

Опублікований: 19-10-2018
Читайте також:
В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів

За сприяння ректора, професора Олександра Шевченка у межах договору про співпрацю між нашим університетом і Веган кафе «Loving Hut» (м. Київ) на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся майстер-клас з приготування веганських спрінг-ролів. Захід проводився волонтерами міжнародної асоціації Supreme Master Ching Hai (SMCHI...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів 05 травня 2025

Відбулося нагородження переможців І етапу олімпіади з ресторанних технологій

Відбулося урочисте нагородження переможців і призерів І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2024/2025 н.р. за спеціальністю 181 «Харчові технології», напрямом «Ресторанні технології», що відбувся на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції серед здобувачів-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технології харчування». Нага...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося нагородження переможців І етапу олімпіади з ресторанних технологій 29 травня 2025

Нагорода німецькому партнеру вручена!

Висока нагорода від НУХТ – нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» успішно дісталася до Німеччини та вручена професору Стефану Юнге. Цю почесну місію виконала амбасадорка та випускниця нашого університету Марія Аліпатова, яка нині працює над виконанням інноваційних проєктів у Швеції та Німеччині, р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагорода німецькому партнеру вручена! 16 червня 2023

Державний комплексний екзамен склали випускники спеціальності «Харчові технології» Полтавського коледжу НУХТ

У Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету студенти спеціальності 181 «Харчові технології» склали Державний комплексний екзамен. Директор коледжу Анатолій Палаш привітав випускників із відповідальною подією в їхньому житті. Голова Державної екзаменаційної комісії, завідувач виробництва їдальні ПАТ «Полтавський турбомеханічний з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державний комплексний екзамен склали випускники спеціальності «Харчові технології» Полтавського коледжу НУХТ 30 січня 2020