Н У Х Т

У світ сучасної науки поринули студенти-хімтехнологи

19 жовтня 2018

У світ сучасної науки поринули студенти-хімтехнологи

18 жовтня студенти груп ХТ-3-6 і ХТ-3-7 кафедри хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів разом із доцентом названої кафедри Галиною Білою і доцентом кафедри харчової хімії Олександром Макаренком відвідали XI Міжнародну виставку LABComplEX.

На виставкових стендах вони мали можливість ознайомитися з останніми новинками аналітичного обладнання, яке використовується при контролі якості і дослідженні широкого спектру різноманітних об’єктів, як від харчових продуктів і лікарських препаратів, так і навколишнього середовища і медичної діагностики.

Було цікаво побачити і почути від консультантів захоплюючі  розповіді про хроматографічне та спектрофотометричне обладнання провідних світових компаній Waters, Agilent, Shimadzu та Perkin Elmer. На стенді компанії Bio-Rad були представлені ПЦР-ампліфікатори, які, окрім медичної діагностики, використовуються і для визначення ГМО в продуктах харчування.

Студенти і викладачі були приємно здивовані якісним обладнанням, яке випускає український виробник Укроргсинтез – від лабораторних меблів до різноманітних сухожарових шаф і таких часто потрібних лабораторних мішалок. Не обійшлось і без театралізованих майстер-класів – всіх відвідувачів захопили чудові хімічні досліди, що демонструвалися на стендах компаній.

Чудові враження, нові знання і натхнення навчатись – із таким настроєм студенти повертались до університету. Вони вдячні організаторам і учасникам виставки за таку чудову нагоду поринути у світ сучасної науки. 

Опублікований: 19-10-2018
Читайте також:
Якісно підготувати тестове завдання – теж наука!

Новацією цьогорічної вступної кампанії для вступників на здобуття освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» стало введення єдиного вступного випробування (ЄВВ) з методології наукових досліджень. Тож перед Міністерством освіти і науки постало завдання у стислі строки розробити відповідні тестові завдання, для чого було сформовано групу розробник...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якісно підготувати тестове завдання – теж наука! 12 червня 2025

Профорієнтаційний марафон осені розпочато

Зовсім скоро, 2-го жовтня, наш університет зустрічатиме майбутніх вступників, їх батьків і всіх охочих на традиційному заході онлайн-дні відкритих дверей. Саме в цей час на кафедрі біотехнології і мікробіології стартував осінній  профорієнтаційний марафон. Цього разу він розпочався із зустрічі з учнями крайнього курсу Першого Київського медичного к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний марафон осені розпочато 28 вересня 2021

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хлібопекарські дріжджі, аспекти застосування», який провела керівниця пекарського центру «Лесаффр Україна», кандидатка технічних наук Світлана Шинкаренко. Французька компанія «Лесаффр» є одним із найбільших світових виробників дріжджів, стартових культур для з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 червня 2023

Відмінний захист випускників-підприємців

Вітаємо випускників-магістрів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» спеціалізацій «Товарознавство і комерційна діяльність» та «Організація оптової і роздрібної торгівлі», що успішно з високими результатами захистили дипломні роботи. Серед випускників п’ять – Інна Бочко, Артем Голь, Аліна Голь, Катерина Ступка та  Оксана Кр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відмінний захист випускників-підприємців 28 лютого 2018