Н У Х Т

До заходів Всеукраїнського форуму крафтових дистиляторів долучилися фахівці університету

21 жовтня 2019

До заходів Всеукраїнського форуму крафтових дистиляторів долучилися фахівці університету

17-19 жовтня 2019 року в Україні вперше під патронатом Асоціації крафтових дистиляторів України та за підтримки спонсорів відбувся Форум «Міцний Крафт-2020».

Всеукраїнський форум крафтових дистиляторів «Міцний Крафт-2020» дає можливість об'єднатися всім, хто створює та виробляє крафтові міцні напої, здатні конкурувати на міжнародному ринку і на високому рівні представляти нашу країну.

Спікерами панельної дискусії були голови організацій, керівники підприємств, представники юридичної компанії та Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів.

Наш університет представляли заступник директора з наукової та патентно-ліцензійної роботи Навчально-наукового інституту харчових технологій Роман Кириленко (член журі дегустаційного конкурсу) та заступник завідувача кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд.

Згідно з регламентом у перший день учасники познайомилися з різними типами перегінних апаратів. Після чого розпочався дегустаційний конкурс, де були представлені близько 80 зразків міцних крафтових алкогольних напоїв.

Крафтові дистилятори презентували на високому рівні ексклюзивні фруктові дистиляти (яблуко, вишня, абрикос, слива, полуниця і багатьох інших фруктів та навіть деяких овочів), зернові дистиляти та віскі. За підсумками дегустаційного конкурсу відбулося урочисте нагородження переможців грамотами.

Під час дискусій розглядалися питання щодо перспективи та економічної доцільності легалізації міцних крафтових напоїв. Об'єднання зусиль крафтового алкогольного бізнесу і держави сприятиме розвитку торгівлі та просування крафтових напоїв на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Після завершення заходу Роман Кириленко виступив з пропозицією налагодження ділових стосунків між університетом і виробниками крафтових міцних напоїв у напрямку науково-дослідної роботи та оформлення відповідної нормативно-технічної документації.

Керівництво університету висловлює вдячність за організацію та проведення заходу і готове до подальшої плідної співпраці.

Опублікований: 21-10-2019
Читайте також:
Рекламісти вирушають на першу практику

Відбулася настановча конференція з ознайомчої практики для здобувачів другого курсу спеціальності 061 «Журналістика», освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю». Для них це – перша практика, перша нагода зануритися у професію та спробувати свої сили у справжніх рекламному та PR-агентстві. Майбутні рекламісти зустрілися з директоркою р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекламісти вирушають на першу практику 09 лютого 2022

Вільний вибір дисциплін для першокурсників

У рамках імплементації основних положень Закону України «Про вищу освіту» щодо формування індивідуального навчального плану здобувача вищої освіти за рахунок вільного вибору дисциплін відбулася процедура ознайомлення здобувачів 1 курсу  спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» з каталогом дисциплін вільного вибору. Нагадаємо, що загальни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вільний вибір дисциплін для першокурсників 30 травня 2022

Student’s Day від кафедри іноземних мов професійного спрямування

Студенти - одна із найпрогресивніших верств суспільства в усі часи. Їх ініціативність, сміливість, бажання втілювати нові ідеї, а також потяг до справжніх ідеалів свободи не раз ставали взірцем до загального наслідування, надихаючи й інших бути прикладом для майбутніх поколінь. Міжнародний день студента, який відзначається у світі щорічно 17-го ли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Student’s Day від кафедри іноземних мов професійного спрямування 19 листопада 2018

Завершилася зимова «Школа молодого лідера»

У Відокремленому структурному підрозділі «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбувся випускний зимової «Школи молодого лідера». Авторкою ідеї проєкту, натхненною стратегкою, лідеркою команди однодумців і засновницею школи є голова Первинної профспілкової організації студентів Катерина Осійчук. Взяти участь у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася зимова «Школа молодого лідера» 06 січня 2021