Н У Х Т

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

18 june 2019

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

З 6 по 13 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти дипломних бакалаврських проектів студентів денної форми навчання за напрямом підготовки «Біотехнологія». Екзаменаційну комісію очолювала завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог. У складі комісії були доценти кафедри Юрій Пенчук та Оксана Скроцька, а також секретар, асистент кафедри Тетяна Сулейко.

Шлях до захисту був дуже довгим та не простим і у кожного студента були свої рецепти його проходження: для когось – це довгі безсонні ночі, а для інших – гори шпаргалок і підручники з ряду дисциплін під подушкою. Тепер це все вже позаду. Настала та довгоочікувана мить, коли студенти кафедри біотехнології і мікробіології отримали кваліфікацію «бакалавр з біотехнології».

До захисту на кафедрі біотехнології і мікробіології були представлені 45 дипломних науково-дослідних робіт і проектів бакалаврів. Кожний із дипломів є в якійсь мірі унікальним, оскільки охоплював всебічні сфери біотехнології. Був представлений ряд тем дипломних проектів, які на кафедрі розроблялись і захищались вперше – розроблення технологічної та апаратурної схем виробництва рамноліпідів, ботулотоксину, продигіозину, валіндаміцину, вітаміну К та індолілоцтової кислоти. Всі бакалаврські проекти мали новизну, що була підтверджена науковою та  науково-технічною літературою останніх 5-7 років. Слід відзначити достатньо високий рівень унікальності представлених проектів – понад 70%, а рівень унікальності дипломних науково-дослідних робіт був ще вищим – 80-90%. Усі дипломні роботи та проекти містили розділ автоматизації ділянки виробництва та схему біосинтезу цільового продукту, що була складена за використання бази даних KEGG. Також обов’язковою була мультимедійна презентація роботи, в якій студенти наводили дані щодо техніко-економічного обґрунтування випуску субстанції, обґрунтування вибору технологічної схеми (особливу увагу приділяли способам виділення та очищення цільового продукту), схеми біосинтезу та суті методів визначення цільового продукту у культуральній рідині.

Було дуже приємно, що більшість робіт рецензували наші випускники-біотехнологи, зокрема, завідувач сектору ембріональних інактивовіаних вакцин ТОВ «Біотестлаб» Анна Чегринець, інженер сектору оптимізації технологічного процесу відділу підтримки виробництва ПАТ «Фармак» Микола Івахнюк, інженер-технолог І категорії компанії UNItechnology Анатолій Цимбал, старший мікробіолог Біологічної лабораторії відділу контролю якості АТ «Київмедпрепарат» Вікторія Стойко, інженер-технолог групи управління регламентного відділу технологічної розробки дослідного центру АТ «Київський вітамінний завод» Віктор Борцюх, інженер технологічної лабораторії Центральної лабораторії фармрозробки Департаменту досліджень та розробки ПАТ «Фармак» Валентин Моцар та асистент з реєстрації лікарських засобів ТОВ «ТАКЕДА-Україна» Євген Кудрявець.

Усі студенти отримали позитивні оцінки, в тому числі на «відмінно» захистили свої роботи 12 осіб, на оцінку «добре» – 14. Дипломи з відзнакою отримають 3 студенти кафедри, які виконали дипломні науково-дослідні роботи з інженерною частиною: Наталія Клименко, Катерина Солошенко та Мирослав Хоньків.

Тож побажаємо всім новоспеченим бакалаврам успіхів і здійснення мрій, а також успішного вступу до магістратури!

Published on: 18-06-2019
Read also:
Лабораторні практикуми для слухачів сертифікатних програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Одним із важливих і цікавих напрямків, який дає можливість отримати нові знання і підвищити свої професійні компетенції є залучення здобувачів вищої освіти, фахівців харчових виробництв і педагогічних працівників до цільових сертифікатних програм, які проводяться спеціалізованими кафедрами нашого університету. Цьогоріч на кафедрі технології м'яса ...

READ YOURSELF

Лабораторні практикуми для слухачів сертифікатних програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 14 april 2025

Цікаво, навчально, продуктивно

3 листопада на лабораторній роботі «Контроль та використання інгредієнтів, що формують колір харчових продуктів» з дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Модуль 2. Інгредієнти і допоміжні матеріали» здобувачі групи ХЕ-3-12 під керівництвом доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Мельник та асисте...

READ YOURSELF

Цікаво, навчально, продуктивно 08 november 2023

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ

Колектив випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів активно розширює базу підприємств-партнерів, невпинно залучаючи до співпраці провідні компанії не лише України, але й близького та дальнього зарубіжжя. У січні 2020 року фахівці кафедри, професор Василь Пасічний і доцент Олег Галенко побували у польському відділенні групи компаній «Go...

READ YOURSELF

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ 17 february 2020

Досягнуто домовленості щодо академічної мобільності здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Розширюючи партнерські зв’язки із зарубіжними колегами за спеціалізацією кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, завідувач кафедри, професор Василь Пасічний та відповідальний за практичну підготовку студентів, доцент Олег Галенко пройшли короткострокове стажування в компанії «Goodvalley» – другому за продуктивністю виробництва свинини м'ясопе...

READ YOURSELF

Досягнуто домовленості щодо академічної мобільності здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 24 january 2020