Н У Х Т

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

18 june 2019

Ряди біотехнологів невпинно зростають!

З 6 по 13 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти дипломних бакалаврських проектів студентів денної форми навчання за напрямом підготовки «Біотехнологія». Екзаменаційну комісію очолювала завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог. У складі комісії були доценти кафедри Юрій Пенчук та Оксана Скроцька, а також секретар, асистент кафедри Тетяна Сулейко.

Шлях до захисту був дуже довгим та не простим і у кожного студента були свої рецепти його проходження: для когось – це довгі безсонні ночі, а для інших – гори шпаргалок і підручники з ряду дисциплін під подушкою. Тепер це все вже позаду. Настала та довгоочікувана мить, коли студенти кафедри біотехнології і мікробіології отримали кваліфікацію «бакалавр з біотехнології».

До захисту на кафедрі біотехнології і мікробіології були представлені 45 дипломних науково-дослідних робіт і проектів бакалаврів. Кожний із дипломів є в якійсь мірі унікальним, оскільки охоплював всебічні сфери біотехнології. Був представлений ряд тем дипломних проектів, які на кафедрі розроблялись і захищались вперше – розроблення технологічної та апаратурної схем виробництва рамноліпідів, ботулотоксину, продигіозину, валіндаміцину, вітаміну К та індолілоцтової кислоти. Всі бакалаврські проекти мали новизну, що була підтверджена науковою та  науково-технічною літературою останніх 5-7 років. Слід відзначити достатньо високий рівень унікальності представлених проектів – понад 70%, а рівень унікальності дипломних науково-дослідних робіт був ще вищим – 80-90%. Усі дипломні роботи та проекти містили розділ автоматизації ділянки виробництва та схему біосинтезу цільового продукту, що була складена за використання бази даних KEGG. Також обов’язковою була мультимедійна презентація роботи, в якій студенти наводили дані щодо техніко-економічного обґрунтування випуску субстанції, обґрунтування вибору технологічної схеми (особливу увагу приділяли способам виділення та очищення цільового продукту), схеми біосинтезу та суті методів визначення цільового продукту у культуральній рідині.

Було дуже приємно, що більшість робіт рецензували наші випускники-біотехнологи, зокрема, завідувач сектору ембріональних інактивовіаних вакцин ТОВ «Біотестлаб» Анна Чегринець, інженер сектору оптимізації технологічного процесу відділу підтримки виробництва ПАТ «Фармак» Микола Івахнюк, інженер-технолог І категорії компанії UNItechnology Анатолій Цимбал, старший мікробіолог Біологічної лабораторії відділу контролю якості АТ «Київмедпрепарат» Вікторія Стойко, інженер-технолог групи управління регламентного відділу технологічної розробки дослідного центру АТ «Київський вітамінний завод» Віктор Борцюх, інженер технологічної лабораторії Центральної лабораторії фармрозробки Департаменту досліджень та розробки ПАТ «Фармак» Валентин Моцар та асистент з реєстрації лікарських засобів ТОВ «ТАКЕДА-Україна» Євген Кудрявець.

Усі студенти отримали позитивні оцінки, в тому числі на «відмінно» захистили свої роботи 12 осіб, на оцінку «добре» – 14. Дипломи з відзнакою отримають 3 студенти кафедри, які виконали дипломні науково-дослідні роботи з інженерною частиною: Наталія Клименко, Катерина Солошенко та Мирослав Хоньків.

Тож побажаємо всім новоспеченим бакалаврам успіхів і здійснення мрій, а також успішного вступу до магістратури!

Published on: 18-06-2019
Read also:
Розширення партнерства з професійними асоціаціями

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом Асоціації кулінарів України, що об'єднує профі ресторанного бізнесу нашої країни та входить до Всесвітньої асоціації кулінарів світу (World Association of Culinary Societies). У рамках партнерства викладачі кафедри мають можливість відвідувати різноманітні заходи, що організовуються п...

READ YOURSELF

Розширення партнерства з професійними асоціаціями 14 april 2023

Здобувачі ступеня PhD за спеціальністю «Харчові технології» зустрілися з гарантом програми

23 січня 2025 року відбулася зустріч здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 18 «Харчові технології» з гарантом освітньо-наукової програми, д.т.н., професором, завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою, де були підведені підсумки зимової екзаменаційної сесії та розглян...

READ YOURSELF

Здобувачі ступеня PhD за спеціальністю «Харчові технології» зустрілися з гарантом програми 27 january 2025

Вчена рада-2020: перші рішення

6 лютого відбулося перше у 2020 році засідання вченої ради університету. Позапланово вченій раді довелося зібратися, щоб розглянути питання про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора університету. Та спершу, традиційно, присутні привітали колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Щодо першого питання порядку денного доповіли...

READ YOURSELF

Вчена рада-2020: перші рішення 06 february 2020

Зустріч зі стейкхолдерами з обговорення освітньо-професійної програми «Маркетинг»

На кафедрі маркетингу відбувся круглий стіл зі стейкхолдерами з обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Маркетинг» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 075 «Маркетинг». Зустріч відбулася в онлайн-режимі. До учасників круглого столу звернулася гарантка освітньої програми, доцентка Лариса Капінус, яка повідомила, щ...

READ YOURSELF

Зустріч зі стейкхолдерами з обговорення освітньо-професійної програми «Маркетинг» 11 march 2021