Н У Х Т

Вчена рада-2020: перші рішення

06 february 2020

Вчена рада-2020: перші рішення

6 лютого відбулося перше у 2020 році засідання вченої ради університету. Позапланово вченій раді довелося зібратися, щоб розглянути питання про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора університету. Та спершу, традиційно, присутні привітали колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями.

Щодо першого питання порядку денного доповіли ректор Анатолій Українець і перший проректор Володимир Яровий. Ректор повідомив, що 31 січня Міністерство освіти і науки України видало і оприлюднило на своєму офіційному порталі наказ щодо оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Національного університету харчових технологій. Відповідно до нього адміністрація нашого вишу має організувати проведення виборів згідно з вимогами ст.42 Закону України «Про вищу освіту» і провести вибори 23 квітня 2020 року.

Перший проректор Володимир Яровий нагадав присутнім, що керівник закладу вищої освіти обирається шляхом таємного голосування строком на п’ять років. Брати участь у виборах мають право: кожний науковий, науково-педагогічний та педагогічний штатний працівник закладу вищої освіти, представники з числа інших штатних працівників, які обираються відповідними працівниками шляхом прямих таємних виборів, виборні представники з числа студентів, які обираються студентами шляхом прямих таємних виборів. При цьому загальна кількість наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників закладу вищої освіти повинна становити не менше 75% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах; кількість виборних представників із числа інших працівників закладу вищої освіти – до 10%, а кількість виборних представників із числа студентів – не менше 15% осіб, які мають право брати участь у виборах. Вибори вважаються такими, що відбулися, якщо участь у них взяли більше 50% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах, кожний із яких має один голос і голосує особисто. Було прийняте рішення провести вибори представників із числа непедагогічних штатних працівників і представників із числа студентів до 3 квітня.

Із метою підготовки до проведення виборів необхідно було обрати організаційний комітет і виборчу комісію. Їх персональний склад вчена рада затвердила відкритим голосуванням.

Крім того, у відокремлених структурних підрозділах університету сформовані регіональні організаційні комітети та виборчі комісії.

З повним переліком усіх створених у навчально-науковому комплексі органів виборчого процесу та їх персональним складом можна ознайомитися на сайті університету. Також тут оприлюднюватимуться усі документи та перебіг подій щодо організації і проведення виборів.

Далі вчена рада розглянула питання щодо приведення у відповідність до Закону України «Про фахову передвищу освіту» назв відокремлених структурних підрозділів університету. З цього питання доповів також перший проректор Володимир Яровий. Він повідомив, що відповідно до зазначеного Закону у назвах коледжів має в обов’язковому порядку фігурувати термін «фаховий», крім того, колективи кількох коледжів внесли пропозиції щодо зміни своїх назв відповідно до викликів сьогодення. Заслухавши інформацію першого проректора, вчена рада відкритим голосуванням затвердила пропоновані оновлені назви коледжів НУХТ.

Проректор з наукової роботи Олександр Шевченко узяв слово, щоб ознайомити членів ради з Порядком проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії, який був затверджений Постановою Кабінету Міністрів України і проводиться до 31 грудня 2020 року. Також він довів до відома присутніх, що відповідно до вимог Порядку проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії, аспірант кафедри готельно-ресторанної справи 4-го року навчання Ірина Медвідь звернулася з клопотанням призначити рецензентів і визначити структурний підрозділ для проведення попередньої експертизи її дисертаційної роботи на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Вчена рада відкритим голосуванням затвердила рецензентами дисертації Ірини Медвідь докторів технічних наук, доцента кафедри готельно-ресторанної справи Тетяну Сильчук і завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександру Нєміріч, а попередню експертизу дисертації провести на кафедрі готельно-ресторанної справи.

Також у поточних питаннях розглянули низку клопотань від кафедр щодо закордонних відряджень викладачів із метою участі у наукових заходах і спортивних змаганнях. Оскільки мова йшла про утвердження міжнародного престижу університету, а відрядження відбуватимуться або власним коштом учасників, або за рахунок приймаючих сторін, вчена рада одностайно підтримала клопотання. На цьому порядок денний був вичерпаний, і голова ради, ректор Анатолій Українець закрив засідання.

Published on: 06-02-2020
Read also:
Доробок наших науковців оприлюднюють провідні світові видавництва

Авторитетне міжнародне видавництво наукової літератури CRC Press Taylor&Francis group (Великобританія) видало книгу «Bioenhancement and Fortification of Foods for a Healthy Diet» (Біозбагачення харчових продуктів для оздоровчого раціону), співавторами якої є провідні вчені, представники потужних наукових шкіл нашого університету. Книга присвяч...

READ YOURSELF

Доробок наших науковців оприлюднюють провідні світові видавництва 15 september 2022

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія)

Партнери університету з Осієкського університету (Хорватія) – професори Ясміна Лукінак і Марко Юкіч продовжили цикл лекцій у рамках ІХ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Тема чергової лекції – «Комп'ютер...

READ YOURSELF

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія) 14 december 2020

Завершили навчання бакалаври та магістри заочної форми спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

Завершили навчання студенти заочної форми – бакалаври та магістри спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». У цьому навчальному році кафедра фінансів випустила 21-го магістра та 17 бакалаврів. Комісії зацікавили ґрунтовні доповіді дипломників, які були підготовлені на актуальні теми. Здобувачі пропонували в своїх роботах розв’язан...

READ YOURSELF

Завершили навчання бакалаври та магістри заочної форми спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 25 february 2020

Студенти-екологи на Open readings у Вільнюсі

Нещодавно у Вільнюсі закінчила свою роботу щорічна міжнародна конференція «Open readings», присвячена фізиці та природничим наукам. Цього року на неї були запрошені студенти-екологи факультету біотехнології та екологічного контролю Володимир Тобілко та Аліна Ковтун. Слухачам згідно з розкладом конференції щодня пропонувалися лекції з різних дисцип...

READ YOURSELF

Студенти-екологи на Open readings у Вільнюсі 08 april 2019