Н У Х Т

Вчена рада-2020: перші рішення

06 february 2020

Вчена рада-2020: перші рішення

6 лютого відбулося перше у 2020 році засідання вченої ради університету. Позапланово вченій раді довелося зібратися, щоб розглянути питання про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора університету. Та спершу, традиційно, присутні привітали колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями.

Щодо першого питання порядку денного доповіли ректор Анатолій Українець і перший проректор Володимир Яровий. Ректор повідомив, що 31 січня Міністерство освіти і науки України видало і оприлюднило на своєму офіційному порталі наказ щодо оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Національного університету харчових технологій. Відповідно до нього адміністрація нашого вишу має організувати проведення виборів згідно з вимогами ст.42 Закону України «Про вищу освіту» і провести вибори 23 квітня 2020 року.

Перший проректор Володимир Яровий нагадав присутнім, що керівник закладу вищої освіти обирається шляхом таємного голосування строком на п’ять років. Брати участь у виборах мають право: кожний науковий, науково-педагогічний та педагогічний штатний працівник закладу вищої освіти, представники з числа інших штатних працівників, які обираються відповідними працівниками шляхом прямих таємних виборів, виборні представники з числа студентів, які обираються студентами шляхом прямих таємних виборів. При цьому загальна кількість наукових, науково-педагогічних і педагогічних працівників закладу вищої освіти повинна становити не менше 75% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах; кількість виборних представників із числа інших працівників закладу вищої освіти – до 10%, а кількість виборних представників із числа студентів – не менше 15% осіб, які мають право брати участь у виборах. Вибори вважаються такими, що відбулися, якщо участь у них взяли більше 50% загальної кількості осіб, які мають право брати участь у виборах, кожний із яких має один голос і голосує особисто. Було прийняте рішення провести вибори представників із числа непедагогічних штатних працівників і представників із числа студентів до 3 квітня.

Із метою підготовки до проведення виборів необхідно було обрати організаційний комітет і виборчу комісію. Їх персональний склад вчена рада затвердила відкритим голосуванням.

Крім того, у відокремлених структурних підрозділах університету сформовані регіональні організаційні комітети та виборчі комісії.

З повним переліком усіх створених у навчально-науковому комплексі органів виборчого процесу та їх персональним складом можна ознайомитися на сайті університету. Також тут оприлюднюватимуться усі документи та перебіг подій щодо організації і проведення виборів.

Далі вчена рада розглянула питання щодо приведення у відповідність до Закону України «Про фахову передвищу освіту» назв відокремлених структурних підрозділів університету. З цього питання доповів також перший проректор Володимир Яровий. Він повідомив, що відповідно до зазначеного Закону у назвах коледжів має в обов’язковому порядку фігурувати термін «фаховий», крім того, колективи кількох коледжів внесли пропозиції щодо зміни своїх назв відповідно до викликів сьогодення. Заслухавши інформацію першого проректора, вчена рада відкритим голосуванням затвердила пропоновані оновлені назви коледжів НУХТ.

Проректор з наукової роботи Олександр Шевченко узяв слово, щоб ознайомити членів ради з Порядком проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії, який був затверджений Постановою Кабінету Міністрів України і проводиться до 31 грудня 2020 року. Також він довів до відома присутніх, що відповідно до вимог Порядку проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії, аспірант кафедри готельно-ресторанної справи 4-го року навчання Ірина Медвідь звернулася з клопотанням призначити рецензентів і визначити структурний підрозділ для проведення попередньої експертизи її дисертаційної роботи на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Вчена рада відкритим голосуванням затвердила рецензентами дисертації Ірини Медвідь докторів технічних наук, доцента кафедри готельно-ресторанної справи Тетяну Сильчук і завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександру Нєміріч, а попередню експертизу дисертації провести на кафедрі готельно-ресторанної справи.

Також у поточних питаннях розглянули низку клопотань від кафедр щодо закордонних відряджень викладачів із метою участі у наукових заходах і спортивних змаганнях. Оскільки мова йшла про утвердження міжнародного престижу університету, а відрядження відбуватимуться або власним коштом учасників, або за рахунок приймаючих сторін, вчена рада одностайно підтримала клопотання. На цьому порядок денний був вичерпаний, і голова ради, ректор Анатолій Українець закрив засідання.

Published on: 06-02-2020
Read also:
Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти

24 травня 2022 р. у рамках проходження навчальної практики здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» 1 курсу та виробничої практики здобувачами2 курсу зі скороченим терміном навчання за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», відбувся майстер-клас із приготування шоколадного десерт...

READ YOURSELF

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти 26 may 2022

Учора – студент, сьогодні – ресторатор: мотиваційна зустріч із випускником

Новий навчальний березневий тиждень факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу почав із неймовірної зустрічі зі своїм випускником, учорашнім студентом освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві», а нині – засновником і співвласником мережі спеціалізованих закладів «Ronin sushi» у м. Луцьк і м. Рівне, а також завідувачем...

READ YOURSELF

Учора – студент, сьогодні – ресторатор: мотиваційна зустріч із випускником 10 march 2021

Побудову успішних бізнес-моделей опановують магістранти-крафтовики

За ініціативи професорки кафедри економічної теорії Галини Кундєєвої та гарантки міждисциплінарної магістерської освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксани Топчій для здобувачів програми в рамках вивчення дисципліни «Формування бізнес-моделі компанії та управління» відбулася гостьова лекція-практикум ...

READ YOURSELF

Побудову успішних бізнес-моделей опановують магістранти-крафтовики 14 march 2024

Науково-практична конференція кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

31 травня 2022 р. в нашому університеті відбулася VI Всеукраїнська науково-практична дистанційна конференція «Інноваційні методи викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах», що була організована кафедрою ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Навчально-наукового інституту економіки і управління. Учасників привітала за...

READ YOURSELF

Науково-практична конференція кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 06 june 2022