Н У Х Т

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

19 січня 2023

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

Чергове розширення географії міжнародного співробітництва нашого університету відбулося 16 січня 2023 року в рамках проведення відеоконференції «Міжнародний міст Україна-Канада: партнерство у сфері освіти та науки. НУХТ – St. Lawrence College».

Нові реалії об’єктивно вимагають від закладів вищої освіти розширення усіх аспектів міжнародного співробітництва. Міжнародні зв’язки сприяють реформуванню діяльності університету і охоплюють освітній процес, організацію наукових досліджень, підвищення якості підготовки компетентних фахівців, створення оптимальних умов академічної мобільності для викладачів і студентів,  посилюючи позиції навчального закладу на ринку освітніх послуг.

У цей непростий для нашої країни час організація зустрічі стала можливою за ініціативи завідувача кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василя Пасічного та гарантки міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксани Топчій.

Для обговорення проєкту Меморандуму про співпрацю зібралися представники української та канадської наукової спільноти і громадських організацій. Зустріч розпочалася  привітанням і словами підтримки українському народу від канадських партнерів: заступниці декана Global Learning&Partnerships Іннінг Чао, координаторки міжнародних зв'язків Олени Поліщук та керівника ВЕС «Amherst Island» Артема Богачука.

Іннінг Чао презентувала St. Lawrence College (SLC) – канадський навчальний заклад, заснований в 1967 році, який пропонує вивчення широкого кола  предметів як загальноосвітніх напрямків, так і зі спеціалізованих профілів. Основні напрями та наукові програми  навчального закладу «St. Lawrence College», за якими передбачається співпраця – «Технології», «Сфера гостинності», «Біотехнологія», «Туризм», «Бізнес» тощо.

У свою чергу, завідувач кафедри  біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков  презентував інформацію про наш університет, розповів про основні освітні  програми та напрями наукових досліджень.

У обговоренні питань організації співробітництва та підготовки проєкту Меморандуму про співпрацю взяли участь проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, начальниця відділу міжнародних зв'язків Ірина Воловик, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін.

Учасники відеоконференції зазначили, що сьогодні існує потреба у фахівцях і науковцях, які мають не лише базові теоретичні знання, а й отримують певний міжнародний практичний досвід.

Основними напрямками запланованої співпраці є: офіційні контакти між навчальними установами, короткострокове навчання, включаючи мовну підготовку для студентів, стажування та професійний розвиток викладачів і академічна мобільність здобувачів, партнерство в інноваціях і прикладних дослідженнях, включаючи потенціал для спільних досліджень, проведення міжнародних конференцій та наукових форумів.

Опублікований: 19-01-2023
Читайте також:
МОН змінить критерії надання вишам статусу національного

Міністерство освіти і науки України планує внести зміни до Порядку та критеріїв надання закладу вищої освіти статусу національного. Відповідний проект змін оприлюднений відомством для громадського обговорення. У Міносвіти зазначають, що внесення змін викликано необхідністю приведення норм документа у відповідність до Закону «Про освіту» та результ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН змінить критерії надання вишам статусу національного 29 липня 2019

Нові медіаосвітні компетентності набув викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на саміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення до навчання впродовж усього життя для всіх. Старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко пройшов онлайн-навчання по програмі підвищення кваліфікації  ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові медіаосвітні компетентності набув викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 квітня 2021

Святкові вітання від Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку

У нинішні буремні часи нам всім не завадить трохи свята, особливо, якщо воно сповнене справжніми українськими традиціями. Різдво – це завжди про надію, світло та віру. І навіть робочі будні можуть стати неймовірно натхненними, якщо ми зробимо їх такими. Наша творча молодь і фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкові вітання від Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку 28 грудня 2023

У форматі інтелектуальної гри вивчали студенти дисципліну «Екологія харчових виробництв»

Командний дух заповнив аудиторію, очі виблискують спортивним азартом, напруга зростає, інтелектуальна гра розпочалась – це про брейн-ринг, такий собі «батл екологів». Група екологів  Ек-4-3 розділилася на дві команди і розпочала чесну боротьбу за визнання найрозумніших з дисципліни «Екологія харчових виробництв». Усі студенти добровільно відклали ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У форматі інтелектуальної гри вивчали студенти дисципліну «Екологія харчових виробництв» 08 жовтня 2018