Н У Х Т

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

19 січня 2023

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

Чергове розширення географії міжнародного співробітництва нашого університету відбулося 16 січня 2023 року в рамках проведення відеоконференції «Міжнародний міст Україна-Канада: партнерство у сфері освіти та науки. НУХТ – St. Lawrence College».

Нові реалії об’єктивно вимагають від закладів вищої освіти розширення усіх аспектів міжнародного співробітництва. Міжнародні зв’язки сприяють реформуванню діяльності університету і охоплюють освітній процес, організацію наукових досліджень, підвищення якості підготовки компетентних фахівців, створення оптимальних умов академічної мобільності для викладачів і студентів,  посилюючи позиції навчального закладу на ринку освітніх послуг.

У цей непростий для нашої країни час організація зустрічі стала можливою за ініціативи завідувача кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василя Пасічного та гарантки міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксани Топчій.

Для обговорення проєкту Меморандуму про співпрацю зібралися представники української та канадської наукової спільноти і громадських організацій. Зустріч розпочалася  привітанням і словами підтримки українському народу від канадських партнерів: заступниці декана Global Learning&Partnerships Іннінг Чао, координаторки міжнародних зв'язків Олени Поліщук та керівника ВЕС «Amherst Island» Артема Богачука.

Іннінг Чао презентувала St. Lawrence College (SLC) – канадський навчальний заклад, заснований в 1967 році, який пропонує вивчення широкого кола  предметів як загальноосвітніх напрямків, так і зі спеціалізованих профілів. Основні напрями та наукові програми  навчального закладу «St. Lawrence College», за якими передбачається співпраця – «Технології», «Сфера гостинності», «Біотехнологія», «Туризм», «Бізнес» тощо.

У свою чергу, завідувач кафедри  біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков  презентував інформацію про наш університет, розповів про основні освітні  програми та напрями наукових досліджень.

У обговоренні питань організації співробітництва та підготовки проєкту Меморандуму про співпрацю взяли участь проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, начальниця відділу міжнародних зв'язків Ірина Воловик, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін.

Учасники відеоконференції зазначили, що сьогодні існує потреба у фахівцях і науковцях, які мають не лише базові теоретичні знання, а й отримують певний міжнародний практичний досвід.

Основними напрямками запланованої співпраці є: офіційні контакти між навчальними установами, короткострокове навчання, включаючи мовну підготовку для студентів, стажування та професійний розвиток викладачів і академічна мобільність здобувачів, партнерство в інноваціях і прикладних дослідженнях, включаючи потенціал для спільних досліджень, проведення міжнародних конференцій та наукових форумів.

Опублікований: 19-01-2023
Читайте також:
Приймати важливі рішення легко, якщо озброїтися порадами експерта

Ця осінь – надзвичайно насичена для здобувачів-біотехнологів, не зважаючи на певні обмеження, викликані непростою ситуацією в країні. І особливо цікавими для них стали тренінги і майстер-класи від давніх партнерів кафедри біотехнології і мікробіології – ТОВ «Triglav International» (стратегічний партнер Корпорації #ARTERIUM). Уже відбулися такі зуст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приймати важливі рішення легко, якщо озброїтися порадами експерта 12 листопада 2020

Весняний марафон профорієнтацій

Триває просвітницько-профорієнтаційний марафон кафедри біотехнології і мікробіології. Цього разу команда кафедри у складі асистентки Ірини Ковшар і другокурсниці Анастасії Бондарук відвідала київську школу №127. Хто краще розповість про спеціальність, як не її випускник? Тож Ірина Ковшар, що тільки-но закінчила магістратуру за спеціальністю 162 «Б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняний марафон профорієнтацій 20 березня 2024

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка. Метою Конкурсу є вшанування творчої спадщини Великого Кобзаря, а також виявлення обдарованої молоді, розвиток її потенціалу, виховання у молодого покоління шанування мови, традицій свого народу та підвищення рівня мовної освіти в Україні. Оргкомітет щиро баж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті стартував ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка 21 листопада 2023

Заохотити студентів до вивчення і німецької мови прагнуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

24 квітня відбувся «Movie club», де був представлений мультфільм німецькою мовою «Моззі повертається». Показ був розрахований на студентів, які вивчають німецьку мову як другу іноземну мову (рівень А2) та студентів, які не визначилися з вивченням другої іноземної мови. Тому на перегляд мультфільму завітали студенти 2 курсу спеціальності «Туризм». В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заохотити студентів до вивчення і німецької мови прагнуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 25 квітня 2019