Н У Х Т

Інноваційні лабораторні роботи на 3d-тренажерах

21 травня 2024

Інноваційні лабораторні роботи на 3d-тренажерах

Цього року в рамках дисципліни «Контролери та їх програмне забезпечення» здобувачі третього курсу освітньої програми «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» почали набувати практичні навички з програмування програмованих логічних контролерів, використовуючи 3d-тренажер Factory I/O.

Завданням лабораторної роботи було запрограмувати алгоритм роботи установки, налаштувати ПІД регулятор на стабілізацію заданого рівня рідини в ємності, керуючи клапаном подання рідини до ємності. У якості збурення виступала зміна ступеню відкриття клапану зливу рідини та зміна заданого значення рівня.Як програмований логічний контролер використовувався Modicon M221 компанії Schneider Electric.

Успішні результати виконання здобувачами освіти поставлених завдань свідчать про високу ефективність використання 3d-тренажерів для програмування ПЛК і високий рівень теоретичної підготовки майбутніх фахівців.

Нову лабораторну роботу розробив і упровадив доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Володимир Полупан.

Опублікований: 21-05-2024
Читайте також:
Жваве обговорення і дискусія на попередньому розгляді дисертаційної роботи аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології безглютенового хліба з використанням борошна з зерна сорго» аспірантки Юлії Сорочинської.  Науковий керівник роботи – професорка Віра Дробот. Юлія Сорочинська представила результати досліджень технології безглюте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Жваве обговорення і дискусія на попередньому розгляді дисертаційної роботи аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 26 січня 2021

Корисна інформація та щирі усмішки: навчальні підрозділи продовжують профорієнтаційний марафон

Уже традиційно у форматі відеоконференції факультет автоматизації і комп’ютерних систем організував заходи для майбутніх вступників і всіх охочих ближче познайомитись із нашим навчальним процесом. 13 лютого 2021 року декан факультету Андрій Форсюк і викладачі випускових кафедр – автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління та інформа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисна інформація та щирі усмішки: навчальні підрозділи продовжують профорієнтаційний марафон 16 лютого 2021

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства підсумувала цей нелегкий навчальний рік

В умовах війни нашим викладачам – мирному населенню України надзвичайно важливо підтримувати почуття стабільності і впевненості для подальшої праці та заохочення молодого покоління для вступу до університету, щоб після перемоги над супостатом розбудовувати нашу промисловість. Тож, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства працює, налаг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства підсумувала цей нелегкий навчальний рік 28 червня 2022

Відкрита лекція на кафедрі технології цукру і підготовки води

18 березня 2024 року відбулася відкрита лекція к.т.н., доцентки кафедри технології цукру і підготовки води Світлани Шульги з дисципліни «Харчові технології. Модуль 7. Технології цукру та полісахаридів» для здобувачів другого курсу спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція на кафедрі технології цукру і підготовки води 18 березня 2024