Н У Х Т

Виробничий досвід для майбутніх технологів

24 травня 2018

Виробничий досвід для майбутніх технологів

23 травня на запрошення Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» студенти груп МО-3-2 та МЯ-3-1 разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцентом Оксаною Кочубей-Литвиненко, заступником директора, доцентом Анастасією Пухляк і викладачами кафедри технології молока та молочних продуктів: завідувачем кафедри, професором Галиною Поліщук і доцентами Аллою Тимчук та Оленою Красулею відвідали ПАТ «Житомирський маслозавод».

Знайомство з підприємством розпочалося з дегустації морозива різних видів, тому кожний екскурсант мав змогу органолептично оцінити продукцію заводу. Студенти та викладачі дізналися, що Публічне акціонерне товариство «Житомирський маслозавод» – компанія «Рудь» – є лідером серед українських виробників морозива з найсучаснішими технологіями та найбільшим об’ємом продаж не лише на внутрішньому ринку, але у країнах Європи, Америки, Азії. Щоденно на заводі переробляється 300 т молока найвищої якості, з якого за добу виготовляється близько 150 т морозива. Досягнути таких показників стало можливим завдяки високоефективному обладнанню, унікальному для України. Продукція, виготовлена ПАТ «Житомирський маслозавод», відповідає європейським вимогам за показниками якості та безпеки. На підприємстві здійснюється відповідальне споживання ресурсів, впроваджуються маловідходні технології для забезпечення енерго- та ресурсозбереження.

Зважена стратегія, надійна команда та високий рівень менеджменту дозволили компанії досягти значних успіхів. Традиційне прагнення компанії «Рудь» до високих стандартів забезпечило підприємству розроблення, впровадження та сертифікацію систем екологічного менеджменту, якості та харчової безпеки продукції. Освоєні працівниками підприємства сучасні методи управління, що покладені в основу міжнародних стандартів, дозволяють планомірно працювати над вдосконаленням діяльності компанії, що в кінцевому підсумку веде до підвищення її конкурентоспроможності та високої довіри споживачів.

Наші студенти і викладачі були ознайомлені зі сучасним виробничим комплексом: найпотужнішою у східній Європі лінією з випуску морозива Straightline SL1100 F2 від Tetra Pak; високоефективним обладнанням німецької компанії Big Drum, що дає компанії можливість пропонувати українському споживачу, як традиційне, так і ексклюзивне морозиво. Також екскурсанти змогли порівняти органолептичні характеристики морозива загартованого та морозива м’якого. Наприкінці представники НУХТ відвідали відділ шокової заморозки морозива та познайомилися зі системою екологічного менеджменту та енергозбереження.

Відвідування підприємства стане студентам у нагоді для закріплення у виробничих умовах знань із фахових дисциплін, і сприятиме високому рівню фахової підготовки технологів харчової промисловості.

Викладачі й студенти висловлюють щиру подяку керівництву НУХТ, Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» і ПАТ «Житомирський маслозавод» за організацію екскурсії та надану студентам і викладачам нагоду відвідати одне з провідних підприємств харчової промисловості України.

Опублікований: 24-05-2018
Читайте також:
До дня народження Великого Кобзаря

Кафедра іноземних мов професійного спрямування має традицію відзначати День народження великого українського поета, художника і пророка Тараса Григоровича Шевченка, проводячи конкурси на краще прочитання творів Великого Кобзаря. Тож і цього року здобувачі освіти представили свої відео з виконанням віршів українською та іноземними мовами. Відео-ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До дня народження Великого Кобзаря 16 березня 2023

Студентка спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» представила НУХТ на міжнародній конференції у Львові

На базі Львівського інституту економіки і туризму відбулася міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та стан використання ГМО в харчових продуктах», у якій взяла участь студентка третього курсу спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Мар’яна Мазур із допо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» представила НУХТ на міжнародній конференції у Львові 21 травня 2018

Почався відбір тренерів для підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти

Оголошено конкурс для участі у тренінгу з підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти.  За його результатами запланований відбір, підготовка і сертифікація 40 тренерів для їх подальшого залучення у формування і розвиток мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти в Україні. Для участі кандидатам необхідно надіслати лист (тема...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почався відбір тренерів для підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти 26 липня 2018

У нас новий чемпіон України!

5-9 вересня 2022 р. у Львові на стадіоні «Динамо» проходив чемпіонат України серед юніорів зі стрільби з лука (IV ранг). Переможцем змагання став здобувач освіти за освітньо-професійною програмою  «Експлуатація і ремонт обладнання харчових виробництв» Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Ігор Табака (група ЕР-4). ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У нас новий чемпіон України! 19 вересня 2022