Н У Х Т

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

19 january 2023

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

Чергове розширення географії міжнародного співробітництва нашого університету відбулося 16 січня 2023 року в рамках проведення відеоконференції «Міжнародний міст Україна-Канада: партнерство у сфері освіти та науки. НУХТ – St. Lawrence College».

Нові реалії об’єктивно вимагають від закладів вищої освіти розширення усіх аспектів міжнародного співробітництва. Міжнародні зв’язки сприяють реформуванню діяльності університету і охоплюють освітній процес, організацію наукових досліджень, підвищення якості підготовки компетентних фахівців, створення оптимальних умов академічної мобільності для викладачів і студентів,  посилюючи позиції навчального закладу на ринку освітніх послуг.

У цей непростий для нашої країни час організація зустрічі стала можливою за ініціативи завідувача кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василя Пасічного та гарантки міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксани Топчій.

Для обговорення проєкту Меморандуму про співпрацю зібралися представники української та канадської наукової спільноти і громадських організацій. Зустріч розпочалася  привітанням і словами підтримки українському народу від канадських партнерів: заступниці декана Global Learning&Partnerships Іннінг Чао, координаторки міжнародних зв'язків Олени Поліщук та керівника ВЕС «Amherst Island» Артема Богачука.

Іннінг Чао презентувала St. Lawrence College (SLC) – канадський навчальний заклад, заснований в 1967 році, який пропонує вивчення широкого кола  предметів як загальноосвітніх напрямків, так і зі спеціалізованих профілів. Основні напрями та наукові програми  навчального закладу «St. Lawrence College», за якими передбачається співпраця – «Технології», «Сфера гостинності», «Біотехнологія», «Туризм», «Бізнес» тощо.

У свою чергу, завідувач кафедри  біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков  презентував інформацію про наш університет, розповів про основні освітні  програми та напрями наукових досліджень.

У обговоренні питань організації співробітництва та підготовки проєкту Меморандуму про співпрацю взяли участь проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, начальниця відділу міжнародних зв'язків Ірина Воловик, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін.

Учасники відеоконференції зазначили, що сьогодні існує потреба у фахівцях і науковцях, які мають не лише базові теоретичні знання, а й отримують певний міжнародний практичний досвід.

Основними напрямками запланованої співпраці є: офіційні контакти між навчальними установами, короткострокове навчання, включаючи мовну підготовку для студентів, стажування та професійний розвиток викладачів і академічна мобільність здобувачів, партнерство в інноваціях і прикладних дослідженнях, включаючи потенціал для спільних досліджень, проведення міжнародних конференцій та наукових форумів.

Published on: 19-01-2023
Read also:
Лекція аспірантки для менеджерів персоналу

6 травня 2024 року у рамках проходження педагогічної практики аспірантка Анастасія Рудова прочитала лекцію «Кадрові ризики та заходи їх попередження» з дисципліни «Менеджмент персоналу для здобувачів третього курсу групи МП3-8 освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» та груп МН3-7, МН3-6 освітньо-професійної програми «Менеджмент». Анас...

READ YOURSELF

Лекція аспірантки для менеджерів персоналу 07 may 2024

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». На першому занятті слухачі програми ознайомились із інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування людини повинні відповідати її конституції (спі...

READ YOURSELF

Інноваційні ресторанні технології аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми 22 october 2019

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи

Напевно, немає нічого цікавішого, ніж мати нагоду спостерігати за виробництвом продуктів, які щодня бачимо на полицях магазинів. Тож студентам-біотехнологам із груп БТ-1-1 та БТ-3-2 поталанило відвідати найбільшу пивоварню в Європі ПрАТ «Оболонь» у супроводі асистента кафедри біотехнології і мікробіології Віктора Удимовича. На початку студентів оз...

READ YOURSELF

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи 04 june 2019

ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2019 р.: день другий – напружений!

З самого ранку 11 квітня на кафедрі біотехнології і мікробіології почали збиратися найкращі з найкращих студентів, що взяли на себе сміливість брати участь у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Завідувач кафедри мікробіології і біотехнології Тетяна Пирог ознайомила всіх учасників із регламентом цього неймовірно хвилюючого...

READ YOURSELF

ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2019 р.: день другий – напружений! 11 april 2019