Н У Х Т

Родзинки технологій італійських страв від відомого бренд-шефа для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

27 листопада 2018

Родзинки технологій італійських страв від відомого бренд-шефа для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся черговий майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова. Представив гостя декан факультету, професор Віктор Доценко.

Цього разу фахівець презентував студентам кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спеціалізації «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів») і готельно-ресторанної справи спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» технології італійських страв, зокрема, приготування традиційної італійської пасти. Шеф розповів про безліч різних видів пасти, велику увагу приділив інгредієнтам, що використовуються при їх приготуванні, і приготував кілька варіацій у власній інтерпретації. Він показав і розповів, як можна спростити і полегшити цей трудомісткий процес, адже ділився тонкощами технологій приготування страв, використовуючи сучасне обладнання – планетарний міксер Apach.

Володимир готував спагеті «Карбонара» і фетучіні з овочами і соусом «Песто», а також равіолі і тортеліні. Тісто для них шеф зробив сам – один заміс із допомогою міксера, другий – вручну, аби продемонструвати студентам ручний спосіб замішування. Бренд-шеф використовує для приготування паст лише італійську муку твердих сортів, тому багато і детально розповідав про неї. Також він звернув увагу на використання натуральних барвників при виготовленні кольорової пасти. На майстер-класі він скористався чорнилами каракатиці й приготував із цього тіста, що стало чорного кольору, равіолі й тортеліні. Начинку для них фахівець зробив двох видів – із запеченого буряка, підкопченої качки, крем-сиру і кедрових горіхів та із шпинату, крем-сиру і лосося. А подавав у класичному сирному соусі.

Крім того, студенти дізналися, що у закладах ресторанного господарства свіжо приготована паста піддається шоковому заморожуванню у разі необхідності її зберігання, оскільки просто у холодильнику її можна тримати не більше пари годин, після цього вона втрачає свій вигляд і смакові якості. Поспілкувалися гість з учасниками майстер-класу і стосовно сирів – пармезану й пекоріно, приправ і класичних італійських соусів, а також принципів системи управління безпечністю харчової продукції HACCP.  

Як і на всіх майстер-класах від гостей факультету, усі приготовані страви учасники заходу могли продегустувати. А на цьому – усі бажаючі змогли ще й власноруч виготовити пасту.

Студенти щиро подякували шефу за чудовий майстер-клас, адже спілкування було цікавим, а страви – дуже смачними.

Нагадаємо, що Володимир всього півроку тому завершив навчання у магістратурі факультету за спеціалізацією «Технології в ресторанному господарстві». Маючи великий професійний досвід, він залюбки ділиться з майбутніми колегами родзинками фаху. Тож цей майстер-клас – не перший і далеко не останній.

Опублікований: 27-11-2018
Читайте також:
Виїзне практичне заняття четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За тісної співпраці відділу працевлаштування випускників НУХТ і кафедри готельно-ресторанної справи за ініціативи керівниці відділу Світлани Садокової було організовано виїзне заняття для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Практичне заняття з дисципліни «Організація заходів в галузі» для студентів четвертого курсу ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзне практичне заняття четвертокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 березня 2024

Мікроконтролери та області їх застосування: старшокласники дізнаються про перспективне майбутнє

Усе більше школярів України дізнається про мікроконтролери та області їх застосування, а також, як стати висококласним і затребуваним на ринку праці фахівцем у цій сфері. І все завдяки науково-популярним гостьовим лекціям, що залюбки читає для них старший викладач кафедри автоматизації і комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Лада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікроконтролери та області їх застосування: старшокласники дізнаються про перспективне майбутнє 30 січня 2025

Нові можливості для актуалізації освітнього процесу

4 грудня 2025 року у конференц-холі «ДЕПО» відбулася професійна галузева конференція «Технології здорового харчування і краси», що об’єднала провідних експертів харчової індустрії, науковців, виробників функціональних інгредієнтів та інноваційних продуктів, технологів, лікарів-дієтологів, нутриціологів і представників бізнесу. У заході взяли актив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові можливості для актуалізації освітнього процесу 08 грудня 2025

Участь кафедри економіки праці та менеджменту в онлайн-проєкті від UGEN

Викладачі кафедри економіки праці та менеджменту також взяли участь у проєкті, організованому командою UGEN «Uni-Biz Bridge «Сучасний викладач». Організатори продовжують використання цікавого формату щодо розвитку підходів у співпраці освіти та бізнесу, а також надали можливість попрактикуватись у напрямках: інструменти та методи формування особист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Участь кафедри економіки праці та менеджменту в онлайн-проєкті від UGEN 18 березня 2024