Н У Х Т

Родзинки технологій італійських страв від відомого бренд-шефа для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

27 листопада 2018

Родзинки технологій італійських страв від відомого бренд-шефа для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся черговий майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова. Представив гостя декан факультету, професор Віктор Доценко.

Цього разу фахівець презентував студентам кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спеціалізації «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів») і готельно-ресторанної справи спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» технології італійських страв, зокрема, приготування традиційної італійської пасти. Шеф розповів про безліч різних видів пасти, велику увагу приділив інгредієнтам, що використовуються при їх приготуванні, і приготував кілька варіацій у власній інтерпретації. Він показав і розповів, як можна спростити і полегшити цей трудомісткий процес, адже ділився тонкощами технологій приготування страв, використовуючи сучасне обладнання – планетарний міксер Apach.

Володимир готував спагеті «Карбонара» і фетучіні з овочами і соусом «Песто», а також равіолі і тортеліні. Тісто для них шеф зробив сам – один заміс із допомогою міксера, другий – вручну, аби продемонструвати студентам ручний спосіб замішування. Бренд-шеф використовує для приготування паст лише італійську муку твердих сортів, тому багато і детально розповідав про неї. Також він звернув увагу на використання натуральних барвників при виготовленні кольорової пасти. На майстер-класі він скористався чорнилами каракатиці й приготував із цього тіста, що стало чорного кольору, равіолі й тортеліні. Начинку для них фахівець зробив двох видів – із запеченого буряка, підкопченої качки, крем-сиру і кедрових горіхів та із шпинату, крем-сиру і лосося. А подавав у класичному сирному соусі.

Крім того, студенти дізналися, що у закладах ресторанного господарства свіжо приготована паста піддається шоковому заморожуванню у разі необхідності її зберігання, оскільки просто у холодильнику її можна тримати не більше пари годин, після цього вона втрачає свій вигляд і смакові якості. Поспілкувалися гість з учасниками майстер-класу і стосовно сирів – пармезану й пекоріно, приправ і класичних італійських соусів, а також принципів системи управління безпечністю харчової продукції HACCP.  

Як і на всіх майстер-класах від гостей факультету, усі приготовані страви учасники заходу могли продегустувати. А на цьому – усі бажаючі змогли ще й власноруч виготовити пасту.

Студенти щиро подякували шефу за чудовий майстер-клас, адже спілкування було цікавим, а страви – дуже смачними.

Нагадаємо, що Володимир всього півроку тому завершив навчання у магістратурі факультету за спеціалізацією «Технології в ресторанному господарстві». Маючи великий професійний досвід, він залюбки ділиться з майбутніми колегами родзинками фаху. Тож цей майстер-клас – не перший і далеко не останній.

Опублікований: 27-11-2018
Читайте також:
Урочиста подія в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася урочиста подія – перший випуск груп 2020 року. Із привітальним словом до випускників звернулися  директор коледжу Віра Кузнецова, голова Державної кваліфікаційної комісії Володимир Васьків, батьки та викладачі. На підставі рішення кваліфікаційної комісії ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочиста подія в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 01 лютого 2020

Срібний призер молодіжного чемпіонату України зі спортивного й бойового самбо – наш студент

У Сумах розіграли медалі молодіжного чемпіонату України зі спортивного й бойового самбо (до 18 і до 20 років), який є основним етапом відбору до першості Європи. Турнір зібрав півтисячі учасників із 23 регіонів нашої держави, серед яких був і студент Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ Денис Литвин. Учасників змагань привітали почесні г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Срібний призер молодіжного чемпіонату України зі спортивного й бойового самбо – наш студент 30 січня 2020

Завершилися захисти дипломних робіт на кафедрі фінансів

Ось і завершилися захисти дипломних робіт на кафедрі фінансів. Цього року дипломи за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» отримають 48 бакалаврів і 11 магістрів. Змістовні доповіді та презентації підготували студенти для представлення своїх дипломних робіт, що об’єктивно оцінила екзаменаційна комісія. Колектив кафедри баж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти дипломних робіт на кафедрі фінансів 26 червня 2018

Вебінари від міжнародних компаній відвідують наші викладачі

6 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції,  професори Наталія Ющенко та Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Людмила Мамченко, Олена Павлюченко та Людмила Дейниченко взяли участь у вебінарі «Аналітика харчових процесів у хлібопекарській промисловості» від індійської філії швейцарської компанії BUCHI Labortechnik AG...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінари від міжнародних компаній відвідують наші викладачі 06 жовтня 2022