Н У Х Т

Реалізація студентських наукових проєктів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»

24 червня 2021

Реалізація студентських наукових проєктів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»

У минулому році Корпорація «Артеріум» започаткувала проведення конкурсу студентських наукових проєктів серед здобувачів магістратури нашого університету за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Цього року ініціатива була продовжена. Після оголошення конкурсу та розгляду поданих заявок, були визначені переможці, які, не зважаючи на епідемію коронавірусної інфекції, реалізували свої наукові задумки та представили результати експериментальних досліджень.

Відкрила засідання та побажала доповідачам успіху директорка з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» Анна Єгорова. Вона наголосила, що Корпорація «Артеріум» підтримує талановиту молодь і входить до топ-трійки найпривабливіших підприємств, куди після закінчення університету хочуть влаштуватися на роботу випускники НУХТ. Це підтвердили і члени журі – наші випускники, а нині співробітники Корпорації – фахівчиня з розвитку персоналу Наталя Корх і фахівець з дистанційного навчання II категорії Ігор Ключка. Також до складу комісії, яка оцінювала наукові роботи магістрантів, увійшла мікробіологиня аналітичної лабораторії АТ «Київмедпрепарат» Ольга Вакуленко.

Успішного представлення результатів наукових робіт побажали здобувачам завідувачка кафедри біотехнології і мікробіології, професорка Тетяна Пирог і деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

Здобувачі підготували презентації, де висвітлили актуальність і новизну, а також представили результати згідно із запланованими етапами роботи.

Ганна Ярова презентувала результати наукової роботи «Регуляція антимікробної активності поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241». Вона дослідила вплив одно- та двовалентних катіонів на активність НАДФ+-залежної глутаматдегідрогенази за умов росту A. calcoaceticus ІMВ B-7241 на очищеному гліцерині і відходах виробництва біодизелю з наступною відповідною модифікацією складу середовища і визначенням антимікробної активності синтезованих поверхнево-активних речовин.

Юлія Лазюка (наукова робота «Використання клітин Saccharomyces cerevisiae для біогенного синтезу потенційних антимікробних сполук – наночасток срібла») займається дослідженням біосинтезу наночасток срібла з використанням позаклітинних метаболітів сахароміцетів.

Аліна Кернер і Світлана Бондарук вивчають антифунгальну та протибактеріальну дію біологічно активних сполук базидіоміцетних грибів.

За результатами представлених наукових робіт магістрантки опублікували статті у наукових журналах і тези у матеріалах міжнародних і вітчизняних конференцій.

Після кожного виступу члени журі задавали здобувачкам велику кількість запитань, які стосувались етапів дослідження, методів їх виконання та представлених результатів. Учасники ж надавали ґрунтовні відповіді.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний керівництву та фахівцям Корпорації «Артеріум» за співробітництво та підтримку талановитих біотехнологів!

Опублікований: 24-06-2021
Читайте також:
Експерти продовжують розроблення проекту нової моделі управління закладом вищої освіти

Відбулося чергове засідання робочої групи по підготовці комплексного законопроекту про внесення змін до чинного Закону України «Про вищу освіту», у якому взяли участь близько 40 експертів освітньої та наукової сфери. Темою засідання виступило обговорення нової статті 34-2 під назвою «Фінансовий директор», якою пропонується доповнити чинний Закон У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерти продовжують розроблення проекту нової моделі управління закладом вищої освіти 02 лютого 2018

Відкрита лекція доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу

Відбулася відкрита лекція «Страхування майна» к.ф-м.н., доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу Любові Івченко з дисципліни «Страхування у туризмі» для студентів 4 курсу навчання спеціальності «Туризм». Викладачем на прикладі реальних подій в Україні і за кордоном були розглянуті актуальні питання страхування ризиків, які виникають у пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу 26 березня 2018

Зустрічі з гаранткою освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова»

19 та 20 вересня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися зустрічі  здобувачів другого, третього і четвертого курсів бакалаврату з гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» Світланою Старовойтовою. Викладачка розповіла про особливості освітньої програми НУХТ за спеціальні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі з гаранткою освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» 22 вересня 2022

Здорове харчування – принцип життя

Сьогодні на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась відкрита лекція «Зернові та бобові. Їх використання в аюрведі», яку прочитала професорка Наталія Фролова з дисципліни «Технології аюрведичної харчової продукції». На початку заняття викладачка продемонструвала здобувачам освіти завдання для самостійного опрацювання додатк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здорове харчування – принцип життя 24 жовтня 2023