Н У Х Т

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн

22 червня 2021

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн

П’ятий рік поспіль у червні наш університет стає осередком спілкування,  збагачення новими даними, ідеями, викликами, знайомств із новими друзями, партнерами, колабораторами у рамках Міжнародної літньої школи Жана Моне. Її тема 2021 року – Європейська Зелена Угода та Економіка Замкненого Циклу: Виклики для України. Школа працює в рамках проєктів програми ЕРАЗМУС+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA). Формат заходу був двомовним – українська і англійська без перекладу.

Учасників школи тепло привітали ректор університету Олександр Шевченко, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, експерт Національного Еразмус+ Офісу в Україні Петро Крайнік, директорка Дослідницького центру токсичних сполук у навколишньому середовищі Університету Масарика (Чеська Республіка) Катерина Себкова, координатор проєктів Жана Моне JM ECO та EUforUA (НУХТ) та Платформа Європейський Студій Ігор Якименко.

Цього року ключовими спікерами Школи, що своєю участю зробили її яскравою, були професорка Людмила Петрашко (Україна), Dr. Anatoliy Gyrych (Німеччина), Dr. Sergiy Kyrylenko (Україна), Dr. Sukhvinder Sandhu (США), Юрій Неведомський (Україна), Dr. Roman Rossi (Чехія), Євгеній Лукашевич (Україна), Dr. Gunther Bochmann (Австрія), Dr. Yuliya Voytenko (Швеція), Dr. Кaterina Sebkova (Чехія), Анна Ганжул (Україна).

До участі у Школі долучилися 119 учасників. Обговорювали європейську зелену угоду через можливості циркулярної економіки, соціальні виклики COVID-19, творчість та інновації в дослідженнях і розробках, екологічний підхід до енергоефективності, перспективи перероблення агросировини в Україні: на комбікорми, біопаливо, біодобрива, циркулярну економіку та охорону здоров’я та багато іншого.

Оргкомітет щиро вдячний усім учасникам Школи, а також програмі Еразмус+ за грантову підтримку наших активностей. Усі матеріали незабаром будуть опубліковані та представлені на сайті проєкту. 

Опублікований: 22-06-2021
Читайте також:
Трансформаційні процеси освіти та акредитація освітніх програм: семінар для гарантів

Сьогодні відбувся черговий семінар для гарантів освітніх програм від Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. У фокусі уваги учасників – трансформаційні процеси освіти та акредитація освітніх програм. Розпочали захід директорка Центру Олена Подобій і доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Трансформаційні процеси освіти та акредитація освітніх програм: семінар для гарантів 14 жовтня 2025

На практику до своїх здобувачів

Кафедрою експертизи харчових продуктів проведено виїзне практичне заняття з дисципліни «Lean-виробництво харчової продукції» на базі ПрАТ «Київський маргариновий завод» для магістрантів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції». До такого заходу долучилися здобувачі обох курсів, аби не знехтувати унікальною ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На практику до своїх здобувачів 08 грудня 2023

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці

У рамках лабораторного заняття здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції освітнього ступеня «Бакалавр», освітньої програми «Технології харчування»  з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбувся майстер-клас «healthy sweets» випускниці кафедри Жанни Коробченко за участю викладачок, доценток Наталії Ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці 10 вересня 2021

Креативний майстер-клас на кафедрі технології оздоровчих продуктів

17 листопада в рамках проведення Дня відкритих дверей університету викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів, доцент Алла Башта та асистенти Світлана Камінська і Артем Ущаповський провели креативний майстер-клас «Від смачного до корисного – один крок!». Оскільки спеціалізація «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативний майстер-клас на кафедрі технології оздоровчих продуктів 19 листопада 2018