Н У Х Т

Чому ми можемо навчитися зі злету та падіння золотих віків дізналися здобувачі освіти і викладачі

27 березня 2023

Чому ми можемо навчитися зі злету та падіння золотих віків дізналися здобувачі освіти і викладачі

Здобувачі освіти спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійних програм «Технології харчування», «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», «Технології в ресторанному господарстві» разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучилися до онлайн-лекції «Золоті віки: чого ми можемо навчитися з їх злету та падіння» («Golden ages: What we can learn from their rise and fall»), яку прочитав письменник, викладач і режисер, старший науковий співробітник Інституту Катона (Вашингтон) та Європейського центру міжнародної політичної економії (Брюссель) Йохан Норберг.

Лектор спеціалізується на питаннях широкого спектру: від свободи і прогресу до підприємництва, глобалізації та прихованих дихотомій, що формують світ. Він – досвідчений і відомий оратор, має нагороду Walter Judd Freedom Award, написав понад 20 книг по глобальній економіці, підприємництву, прогресу. Наприклад, «In Defence of Global Capitalism» була опублікована в понад 25 країнах, а «Progress: Ten Reasons to Look Forward to the Future» – обрана Книгою року за версією The Economist, Guardian і Observer та перекладена на 20 мов. Науковець регулярно пише та веде документальні фільми про розвиток, економіку і поточні події: The Next Financial Crisis, Power to the People, Free or Equal та Economic Freedom in Action: Changing Lives. Його останній документальний фільм «Sweden: Lessons for America?» про те, як можна вчитися на успіхах і помилках рідної країни. За свою міжнародну роботу Йохан Норберг отримав Меморіальну нагороду видатного сера Ентоні Фішера від американського фонду Atlas і золоту медаль від німецького Hayek Stiftung, яку розділив з колишньою прем’єр-міністеркою Великобританії Маргарет Тетчер.

У ході лекторію говорили про багато епох наукових відкриттів і економічного зростання, що пережило людство, й шукали відповіді на питання, що між ними спільного, чому вони з’явилися, чим закінчилися і чого ми можемо з них навчитися сьогодні.

Усі бажаючі учасники заходу отримали сертифікати. Здобувачі освіти й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячні Йохану Норбергу за надзвичайно цікавий лекторій і Ukraine Global Faculty за організацію лекції.

Опублікований: 27-03-2023
Читайте також:
Студенти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки – переможці Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Холодильні машини і установки»

Нещодавно на базі  факультету низькотемпературної техніки та інженерної механіки Одеської національної академії харчових технологій відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 142 «Холодильні машини і установки», де наш університет представляли студенти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки. Цього року у ІІ етап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки – переможці Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Холодильні машини і установки» 15 травня 2018

Тематичний захід «Кондитерський виріб – візитівка країни» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно, щороку навесні наставниці академічних груп кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ проводять тематичні заходи. Цього року згідно з планом виховної роботи кафедри захід був присвячений солодкій темі – традиційним кондитерським вироба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід «Кондитерський виріб – візитівка країни» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 квітня 2021

Про aкредитації освітніx програм

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти надіслало звернення до Кабінету Міністрів України з ініціативою уможливлення надання відкладених акредитацій усім освітнім програмам, які наявні у інформаційній системі Національного агентства та очікують на процедуру на всіх її етапах. Лист читайте на сайті агентства: https://bit.ly/3J3FN6...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про aкредитації освітніx програм 14 березня 2022

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока

Перший місяць навчального року в нашому університеті традиційно насичений науковими конференціями за галузевими спеціалізаціями харчових виробництв. 23 вересня 2025 року, вже вшосте, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока». Співорганізаторами заходу виступили Інституту про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука й бізнес об’єдналися у визначенні сучасних трендів і перспектив у галузі перероблення м’яса і молока 26 вересня 2025