Н У Х Т

Чому ми можемо навчитися зі злету та падіння золотих віків дізналися здобувачі освіти і викладачі

27 березня 2023

Чому ми можемо навчитися зі злету та падіння золотих віків дізналися здобувачі освіти і викладачі

Здобувачі освіти спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійних програм «Технології харчування», «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», «Технології в ресторанному господарстві» разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучилися до онлайн-лекції «Золоті віки: чого ми можемо навчитися з їх злету та падіння» («Golden ages: What we can learn from their rise and fall»), яку прочитав письменник, викладач і режисер, старший науковий співробітник Інституту Катона (Вашингтон) та Європейського центру міжнародної політичної економії (Брюссель) Йохан Норберг.

Лектор спеціалізується на питаннях широкого спектру: від свободи і прогресу до підприємництва, глобалізації та прихованих дихотомій, що формують світ. Він – досвідчений і відомий оратор, має нагороду Walter Judd Freedom Award, написав понад 20 книг по глобальній економіці, підприємництву, прогресу. Наприклад, «In Defence of Global Capitalism» була опублікована в понад 25 країнах, а «Progress: Ten Reasons to Look Forward to the Future» – обрана Книгою року за версією The Economist, Guardian і Observer та перекладена на 20 мов. Науковець регулярно пише та веде документальні фільми про розвиток, економіку і поточні події: The Next Financial Crisis, Power to the People, Free or Equal та Economic Freedom in Action: Changing Lives. Його останній документальний фільм «Sweden: Lessons for America?» про те, як можна вчитися на успіхах і помилках рідної країни. За свою міжнародну роботу Йохан Норберг отримав Меморіальну нагороду видатного сера Ентоні Фішера від американського фонду Atlas і золоту медаль від німецького Hayek Stiftung, яку розділив з колишньою прем’єр-міністеркою Великобританії Маргарет Тетчер.

У ході лекторію говорили про багато епох наукових відкриттів і економічного зростання, що пережило людство, й шукали відповіді на питання, що між ними спільного, чому вони з’явилися, чим закінчилися і чого ми можемо з них навчитися сьогодні.

Усі бажаючі учасники заходу отримали сертифікати. Здобувачі освіти й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячні Йохану Норбергу за надзвичайно цікавий лекторій і Ukraine Global Faculty за організацію лекції.

Опублікований: 27-03-2023
Читайте також:
Участь у наукових конференціях – безцінний досвід

Деякий час назад здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у VІІІ науково-практичній конференції школи молодих науковців «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» АТ «Фармак», присвяченій 95-річному ювілею фармацевтичної компанії. Через пандемію COVID-19, конференція працювала в онлайн-режимі. У ній брали участь магістранти На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Участь у наукових конференціях – безцінний досвід 25 лютого 2021

На зв’язку зі старшокласниками Тернопільщини і Львівщини – викладачі факультету автоматизації і комп’ютерних систем

23 травня заступниці декана факультету автоматизації і комп’ютерних систем Оксана Мулява та Олена Андріюк зустрілися в онлайні зі старшокласниками Заліщицької державної гімназії (м. Заліщики Тернопільської області) та Яворівського ліцею імені Осипа Маковея Львівської області. Викладачки презентували наш університет і його підрозділи, спеціальності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На зв’язку зі старшокласниками Тернопільщини і Львівщини – викладачі факультету автоматизації і комп’ютерних систем 24 травня 2024

Радістю творчості діляться викладачі кафедри гуманітарних дисциплін

Що таке зима для викладачів вишу? По-перше, це важлива реперна точка – сесія. По-друге, це Новорічні та Різдвяні свята. По-третє, для більшості з нас це – період дистанційного навчання (молодіжним сленгом – «дистанційка»). Але цьогорічна зима була для всіх і неабияким випробуванням. Можна сказати, квестом. Після дощу на Різдво, морозу на Василя, ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Радістю творчості діляться викладачі кафедри гуманітарних дисциплін 26 березня 2018

Перше наочне знайомство з виробництвом оздоровчих харчових продуктів здійснили студенти

З 17 по 21 вересня 2018 року відповідно до графіку навчального процесу на кафедрі технології оздоровчих продуктів студенти третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології» пройшли ознайомлювально-виробничу практику. У перший день практики відбулися організаційні збори, інструктаж з охорони п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше наочне знайомство з виробництвом оздоровчих харчових продуктів здійснили студенти 21 вересня 2018