Н У Х Т

Тематичний захід «Кондитерський виріб – візитівка країни» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 квітня 2021

Тематичний захід «Кондитерський виріб – візитівка країни» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно, щороку навесні наставниці академічних груп кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ проводять тематичні заходи. Цього року згідно з планом виховної роботи кафедри захід був присвячений солодкій темі – традиційним кондитерським виробам європейських країн. До заходу долучилася директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

В умовах сьогодення ми не маємо можливості подорожувати країнами світу, але завдяки підготовленим здобувачами презентаціям, учасники тематичного заходу вирушити в захоплюючу солодку подорож до Франції, Італії, Австрії, Німеччини та Угорщини.

Розпочали подорож із розповіді про кондитерські вироби України здобувачі групи ТІ-1-5. У презентації вони розповіли про походження пряника медового та пляцок, а також про створення унікального рецепта «Київського торта».

Далі помандрували до Австрії, візитівкою якої є торт «Захер». Слухачі із задоволенням занурились у розповідь про «Війну тортів», яка розгорнулася між двома виробниками цього найвідомішого у світі віденського десерту.

Наступною зупинкою стала романтична Франція з її вишуканими солодощами. Здобувачі групи ТХ-3-6ск ознайомили присутніх із технологією заварного напівфабрикату та різноманітними тістечками на його основі.

Далі, разом із групою ТІ-2-5 відвідали сонячну Італію з її неймовірним десертом «Пана Кота» та запашною випічкою – «Біскотті», «Панетоне», «Коломба».

Наприкінці подорожі слухачі разом із групою ТХ-3-5 завітали до Німеччини та Угорщини. Хоча здобувачі і посперечалися щодо питання виріб якої країни кращий (німецький штолен, штрудель, нюрнберзькі пряники чи угорські естерхазі, ретеш, шомлойська галушка), проте потім дійшли згоди, що виріб кожної країни – унікальний.

Підготовлені презентації та виступи учасників оцінювала конкурсна комісія у складі завідувача кафедри Володимира Ковбаси та доценток кафедри Юлії Бондаренко, Анни Грищенко, Олени Кохан, Лариси Михонік. Членів комісії приємно вразили творчі виступи учасників, яскраві і неповторні презентації.

За результатами оцінювання представлених презентацій визначили переможців у таких номінаціях:

«Солодкий дебют» та «Вишукана класика» – група ТІ-1-5;
«Феєрія смаку» – група ТІ-2-5;
«Шарм і технологічність» – група ТХ-3-6ск;
«Креативна солодка подорож» – група ТХ-3-5.

Завдяки такому тематичному заходу здобувачі і викладачі розширили свій світогляд та мали змогу поспілкуватися. Вони вдячні його організаторам та учасникам і чекають на нові цікаві тематичні заходи.

Опублікований: 28-04-2021
Читайте також:
Молоді вчені – пакувальній індустрії

Викладачі і здобувачі освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого взяли активну участь у 20-й науковій конференції для молодих вчених «Новітні технології пакування». Організатори заходу – Клуб пакувальників України, Київський міжнародний контрактовий ярмарок, Національний університет харчових технологій, Міністер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді вчені – пакувальній індустрії 08 червня 2021

День вступника НУХТ

Сьогодні родина НУХТ знову зустрічала гостей – у динамічному й цікавому спілкуванні в університеті відбувся День вступника НУХТ. Шановне товариство піснею «Козацький дух» зустріла здобувачка Навчально-наукового інституту харчових технологій Ольга Орендарчук. Тепло привітав гостей ректор університету Олександр Шевченко й побажав їм зробити правиль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вступника НУХТ 20 квітня 2024

Професійним досвідом діляться молоді викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко провела відкрите лекційне заняття «Призначення та характеристика технологічних операцій виробництва хліба» для здобувачів 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійним досвідом діляться молоді викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 вересня 2020

Гостьова лекція «Прогнозування електричного навантаження»

1 червня 2022 р. на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбулася чергова гостьова лекція «Прогнозування електричного навантаження (ПЕН)», на якій випускник кафедри, нині – науковий співробітник Інституту електродинаміки НАН України, кандидат технічних наук Володимир Мірошник розповів про методи ПЕН для енергосистеми України, для промисло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «Прогнозування електричного навантаження» 02 червня 2022