Традиційно, щороку навесні наставниці академічних груп кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ проводять тематичні заходи. Цього року згідно з планом виховної роботи кафедри захід був присвячений солодкій темі – традиційним кондитерським виробам європейських країн. До заходу долучилася директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.
В умовах сьогодення ми не маємо можливості подорожувати країнами світу, але завдяки підготовленим здобувачами презентаціям, учасники тематичного заходу вирушити в захоплюючу солодку подорож до Франції, Італії, Австрії, Німеччини та Угорщини.
Розпочали подорож із розповіді про кондитерські вироби України здобувачі групи ТІ-1-5. У презентації вони розповіли про походження пряника медового та пляцок, а також про створення унікального рецепта «Київського торта».
Далі помандрували до Австрії, візитівкою якої є торт «Захер». Слухачі із задоволенням занурились у розповідь про «Війну тортів», яка розгорнулася між двома виробниками цього найвідомішого у світі віденського десерту.
Наступною зупинкою стала романтична Франція з її вишуканими солодощами. Здобувачі групи ТХ-3-6ск ознайомили присутніх із технологією заварного напівфабрикату та різноманітними тістечками на його основі.
Далі, разом із групою ТІ-2-5 відвідали сонячну Італію з її неймовірним десертом «Пана Кота» та запашною випічкою – «Біскотті», «Панетоне», «Коломба».
Наприкінці подорожі слухачі разом із групою ТХ-3-5 завітали до Німеччини та Угорщини. Хоча здобувачі і посперечалися щодо питання виріб якої країни кращий (німецький штолен, штрудель, нюрнберзькі пряники чи угорські естерхазі, ретеш, шомлойська галушка), проте потім дійшли згоди, що виріб кожної країни – унікальний.
Підготовлені презентації та виступи учасників оцінювала конкурсна комісія у складі завідувача кафедри Володимира Ковбаси та доценток кафедри Юлії Бондаренко, Анни Грищенко, Олени Кохан, Лариси Михонік. Членів комісії приємно вразили творчі виступи учасників, яскраві і неповторні презентації.
За результатами оцінювання представлених презентацій визначили переможців у таких номінаціях:
«Солодкий дебют» та «Вишукана класика» – група ТІ-1-5;
«Феєрія смаку» – група ТІ-2-5;
«Шарм і технологічність» – група ТХ-3-6ск;
«Креативна солодка подорож» – група ТХ-3-5.
Завдяки такому тематичному заходу здобувачі і викладачі розширили свій світогляд та мали змогу поспілкуватися. Вони вдячні його організаторам та учасникам і чекають на нові цікаві тематичні заходи.