Н У Х Т

Тематичний захід «Кондитерський виріб – візитівка країни» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 квітня 2021

Тематичний захід «Кондитерський виріб – візитівка країни» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно, щороку навесні наставниці академічних груп кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ проводять тематичні заходи. Цього року згідно з планом виховної роботи кафедри захід був присвячений солодкій темі – традиційним кондитерським виробам європейських країн. До заходу долучилася директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

В умовах сьогодення ми не маємо можливості подорожувати країнами світу, але завдяки підготовленим здобувачами презентаціям, учасники тематичного заходу вирушити в захоплюючу солодку подорож до Франції, Італії, Австрії, Німеччини та Угорщини.

Розпочали подорож із розповіді про кондитерські вироби України здобувачі групи ТІ-1-5. У презентації вони розповіли про походження пряника медового та пляцок, а також про створення унікального рецепта «Київського торта».

Далі помандрували до Австрії, візитівкою якої є торт «Захер». Слухачі із задоволенням занурились у розповідь про «Війну тортів», яка розгорнулася між двома виробниками цього найвідомішого у світі віденського десерту.

Наступною зупинкою стала романтична Франція з її вишуканими солодощами. Здобувачі групи ТХ-3-6ск ознайомили присутніх із технологією заварного напівфабрикату та різноманітними тістечками на його основі.

Далі, разом із групою ТІ-2-5 відвідали сонячну Італію з її неймовірним десертом «Пана Кота» та запашною випічкою – «Біскотті», «Панетоне», «Коломба».

Наприкінці подорожі слухачі разом із групою ТХ-3-5 завітали до Німеччини та Угорщини. Хоча здобувачі і посперечалися щодо питання виріб якої країни кращий (німецький штолен, штрудель, нюрнберзькі пряники чи угорські естерхазі, ретеш, шомлойська галушка), проте потім дійшли згоди, що виріб кожної країни – унікальний.

Підготовлені презентації та виступи учасників оцінювала конкурсна комісія у складі завідувача кафедри Володимира Ковбаси та доценток кафедри Юлії Бондаренко, Анни Грищенко, Олени Кохан, Лариси Михонік. Членів комісії приємно вразили творчі виступи учасників, яскраві і неповторні презентації.

За результатами оцінювання представлених презентацій визначили переможців у таких номінаціях:

«Солодкий дебют» та «Вишукана класика» – група ТІ-1-5;
«Феєрія смаку» – група ТІ-2-5;
«Шарм і технологічність» – група ТХ-3-6ск;
«Креативна солодка подорож» – група ТХ-3-5.

Завдяки такому тематичному заходу здобувачі і викладачі розширили свій світогляд та мали змогу поспілкуватися. Вони вдячні його організаторам та учасникам і чекають на нові цікаві тематичні заходи.

Опублікований: 28-04-2021
Читайте також:
Завершено локальний моніторинг освітніх програм за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа»

Відповідно до наказу ректора №23 від 28.12.2022 р., робочі групи освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня і освітньої програми «Готельна і ресторанна справа» магістерського рівня здійснили локальний моніторинг забезпечення якості надання освітніх послуг. Під керівництвом гарантки програми бакалаврського рівня, деканки ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершено локальний моніторинг освітніх програм за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» 23 лютого 2023

Як відкрити успішний ресторан дізналися студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Уже стало доброю традицією кафедри готельно-ресторанної справи зустріч здобувачів вищої освіти із Аліною Ізмайловою. Випускниця кафедри успішно керує мережею закладів ресторанного господарства «EuroCityFamily» (м. Костянтинівка), до якої входить ресторан, пекарня і кав’ярня. ⠀ Здобувачі отримали корисні інсайти та відповіді на хвилюючі питання сьо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відкрити успішний ресторан дізналися студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 листопада 2020

Підкорення конкурсних вершин

Студентка групи Т-21 ВСП «Волинський фаховий коледж НУХТ» Аліна Кравченко (наставниця – викладачка української мови та літератури Катерина Чуй) здобула третє місце у II обласному етапі XV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів закладів фахової передвищої освіти, що дає змогу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підкорення конкурсних вершин 30 грудня 2024

Черговий круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків» на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся черговий традиційний круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків». Окрім гарантів освітніх програм усіх освітніх рівнів і викладачів кафедри захід відвідали представники бізнесу, фахових коледжів та Громадської Спілки «Холодильна Асоціація України», зокрема Т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків» на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки 31 жовтня 2022