Н У Х Т

Технологічна практика – подорожу майбутнє

14 лютого 2022

Технологічна практика – подорожу майбутнє

ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» вже 90 років випускає лікарські засоби. Але кардинальні зміни в роботі підприємства почалися декілька років тому, коли компанія стала активно відходити від пострадянських стандартів на користь найпрогресивніших західних інновацій. Зараз підприємство експортує свою продукцію, яка виробляється з використанням найсучаснішого обладнання, за всіма міжнародними стандартами, до 16 країн світу. У чому секрет такого успіху дізналися студентки-біотехнологині четвертого курсу Юлія Іванченко та Тетяна Кравець, які в рамках проходження технологічної практики відправились у пізнавальну подорож виробничими підрозділами «Дарниці».

Практиканток зустріла керівниця практики від підприємства  Ольга Лаврик, яка запропонувала на вибір три відділи: реєстратура, відділ контролю якості та відділ валідації. Дівчата обрали відділ валідації.

Перед початком роботи вони пройшли обов’язкові інструктажі з питань охорони праці, пожежної безпеки, фармакологічного нагляду, конфіденційності, інформаційної безпеки, загальних вимог GMP і первинний інструктаж з правил безпеки на робочому місці.

На першій екскурсії виробництвом практикантки познайомилися з повним циклом виробництва в ампульному цеху. Далі відвідали цех м’яких лікарських форм, де детально ознайомилися з циклом виробництва мазей, кремів і гелів. Побачили, як зважують сировину, змішують інгредієнти, готують мазі та наповнюють туби готовим продуктом, а потім проводять маркування-етикетування готових лікарських препаратів. Також побачили найбільший у Європі повністю автоматизований склад.

Наступного дня побували у цеху твердих лікарських форм, у якому співробітник відділу валідації Богдан Криштоп познайомив із повним циклом виробництва таблеток і капсул. Побачили таблет-преси, машини для покриття таблеток оболонками, лабораторію цеху, де проводять тестування таблеток на відповідність стандартам, зазначеним в АНД. До речі, цього дня на завод завітав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко з офіційною делегацією МОЗ, яка на власні очі побачила високий рівень технологічності та сучасності фармацевтичного виробництва.

Майбутні біотехнологи визначили для себе секрет успіху ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», який полягає у відповідальному ставленні до процесу виробництва, суворому дотриманні санітарно-гігієнічних норм і використанні новітніх технологій, що і забезпечує високу якість продукції. В свою чергу попит на якісну продукцію забезпечує надходження нових інвестицій в компанію, що індукує її подальший розвиток. При цьому головним козирем «Дарниці» є максимальна автоматизація всіх процесів, що мінімалізує людський фактор. ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» своїм прикладом доводить, що в Україні можливо створити надсучасне високотехнологічне підприємство, яке вироблятиме продукцію високої якості, здатну на рівних конкурувати з лікарськими засобами від провідних світових компаній.

Практика триває, тож побажаємо майбутнім біотехнологам опанувати якомога більше практичних навичок, вчасно і якісно оформити звіт з практики, а також успішно захистити його та приступити до вивчення дисциплін останнього перед захистом кваліфікаційної роботи бакалавра навчального семестру. 

Опублікований: 14-02-2022
Читайте також:
Продовжують розвивати свої soft skills викладачі кафедри фінансів

Для того, щоб підготувати висококваліфікованих фахівців, відкритих до активного сприйняття всього нового, спроможних до безперервного особистісного й професійного самовдосконалення, викладач повинен сам постійно навчатися. Тільки у такому випадку він зможе надавати не тільки якісні професійні знання, а й сприяти всебічному розвитку особистості кожн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують розвивати свої soft skills викладачі кафедри фінансів 05 грудня 2022

Про використання хмарних технологій в освіті дізнавалися викладачі кафедри фізики

Цікавий методичний семінар «ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» відбувся 26 жовтня на кафедрі фізики. Спікером заходу став запрошений завідувач кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту післядипломної освіти Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПН України, кандидат педа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про використання хмарних технологій в освіті дізнавалися викладачі кафедри фізики 28 жовтня 2020

Реконструкція лабораторії холодильної техніки триває

У лабораторії холодильної техніки кафедри теплоенергетики і холодильної техніки нарешті встановлені теплообмінники фірми «Thermofin». Це обладнання було спроектоване, виготовлене та люб’язно передане кафедрі фірмою «Thermofin» для покращення навчального процесу. Активну участь у доставці обладнання взяла фірма-дистриб’ютор холодильного обладнання Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реконструкція лабораторії холодильної техніки триває 10 березня 2020

Сьогодні – досліджуємо, завтра – впровадимо!

Незважаючи ні на які обставини, науковий гурток на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів продовжує працювати. Під керівництвом професорки Вікторії Дорохович молоді науковці ведуть дослідження, впровадження результатів яких стане у пригоді кондитерській галузі. На засіданні гуртка, що відбулося на початку червня, опрацювали мет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сьогодні – досліджуємо, завтра – впровадимо! 01 липня 2022