Одним із важливих технологічних процесів у виробництві ковбасних виробів є якісне проведення процесів теплового оброблення.
На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 7 листопада 2024 року в рамках викладання для здобувачів-бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія» комплексної дисципліни «Харчові технології. Модуль 3. Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» і дисципліни «М’ясні технології. Модуль 3. Технології ковбасного виробництва» та для магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса» дисципліни «Оптимізація та статистичні методи аналізу в харчових технологіях» за ініціативи завідувача кафедри, професора Василя Пасічного, менеджером компанії ТОВ «Пріоріті Інтернешенл» по напрямку м’ясних технологій Іваном Черновим був проведений майстер-клас «Копчення ковбасних виробів з нетрадиційної сировини з використанням CLEAN SMOKE». До івенту також долучилися викладачі кафедри і завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрій Маринін.
Майстер-клас дозволив учасникам отримати нові знання і досвід у практичному вивченні процесу копчення та оцінити ефективність копчення ковбасних виробів із використанням технології CLEAN SMOKE.
Колектив кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів вдячний ТОВ «Пріоріті Інтернешенл» за можливість успішної реалізації профільних освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти.