Н У Х Т

Шляхи порятунку бізнесу від кадрового дефолту спільно з HR-практиками шукають наші студенти-управлінці

05 березня 2018

Шляхи порятунку бізнесу від кадрового дефолту спільно з HR-практиками шукають наші студенти-управлінці

Завдяки компанії UGEN студенти та викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці мають змогу бути учасниками мегацікавих HR-івентів, таких як Inspiration Day, присвячений питанням побудови та просування бренду роботодавця.

Дослідження EY Ukraine виявили, що 80% компаній мають проблеми з підбором персоналу, особливо серед молоді та в галузях страхування, юриспруденції і промисловості. Через скорочення чисельності населення та тяжіння покоління Z до фрілансингу бізнес гостро відчуває дефіцит молодих талантів як генераторів бізнес-процесів і може опинитись на межі кадрового дефолту. Тож зустріч HR-практиків зі студентами була організована з метою пошуку спільних рішень щодо виходу із ситуації, що склалася, шляхом створення брендингових проектів для роботодавців.

Бізнес-тренер Академії ДТЕК Юлія Булгакова розповіла присутнім про активності ейчарів компанії в напрямку працевлаштування молоді, її адаптації та підвищення престижності робочих професій: випуск молодіжного серіалу «Гаряча зміна», спільні проекти з українськими вишами – «Кафедри ДТЕК», «Покоління ДТЕК», сімейну програму «Династія», інститут внутрішніх експертів, підготовку кадрового резерву на вакансії керівників початкової ланки серед майстрів і бригадирів, а також про майбутні HR-плани компанії з хантингу школярів.

Менеджер з комунікацій Mondelez Ukraine Юлія Малько наголосила, що саме працівник є адвокатом бренду, який декількома постами в соцмережах може охопити сотні тисяч споживачів. Пані Юлія зупинилась на декількох внутрішніх проектах для персоналу (вікторина «This is mе», Mondelez University, Family Day), соціальних ініціативах компанії для шкіл і пояснила, яким має бути корпоративний контент, щоб його шерили співробітники і бренд ставав більш впізнаваним.

Спеціаліст з ком’юніті UNIT.City Валентина Ракітіна поділилась практикою створення освітніх, networking-івентів і додаткових умов для розвитку резидентів інноваційного парку.

У другій частині заходу студенти-управлінці стали учасниками фасилітації, де спільно з колегами із інших вишів і представниками бізнесу розробляли пропозиції щодо того, як підвищити імідж роботодавця в очах молодих кандидатів: фанові рекрутингові блоги, мобільні додатки для навчання працівників, бренд-коворкінги компаній при ВНЗ, чат-боти для рекрутингу, родинні івенти, соціальна інфраструктура для малечі – дітей співробітників, менторські програми в онлайн і оффлайн-режимах, гнучкі системи оплати праці.

Inspiration Day by UGEN ще раз довів управлінцям персоналом, що попереду на них чекає багато викликів і складних завдань, від правильного вирішення яких залежить цілісність та прибутковість компаній, проте не менше в їх роботі можливостей для креативу і драйву.

Опублікований: 05-03-2018
Читайте також:
Відбулося чергове засідання хімічного лекторію

Кафедра харчової хімії декілька років поспіль пропонує абітурієнтам освітньо-консультаційний захід «Хімічний лекторій». Уже не одне покоління здобувачів нашого університету, що навчаються на різних освітніх програмах, брало участь у засіданнях лекторію. Як зазначають самі студенти, отримані навчальні навички допомогли їм структурувати свої знання, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося чергове засідання хімічного лекторію 24 січня 2022

Кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління розширює співпрацю з IT Enterprise

На базі кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління відбулася робоча зустріч членів технічного комітету стандартизації «Промислова автоматизація», у якій взяли участь керівники підприємств та їх структурних підрозділів, зокрема асоціації АППАУ, Siemens, Phoenix Contact, IT Enterprise, викладачі кафедр автоматизації вищих навчальних закла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління розширює співпрацю з IT Enterprise 11 січня 2018

Атестаційний екзамен здобувачів-бакалаврів кафедри готельно-ресторанної справи

16 червня на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася атестація здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти у формі атестаційного екзамену із застосуванням дистанційних технологій. Під час відеоконференції на платформі Zoom тепло привітали і побажали успіху здобувачам 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» декан факультету готель...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестаційний екзамен здобувачів-бакалаврів кафедри готельно-ресторанної справи 17 червня 2020

Англійське пісенне слово студентові несуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

«Спроба пізнати Всесвіт – одна з небагатьох речей, які дещо підносять людське життя над рівнем фарсу та надають йому рис високої трагедії», – писав нобелівський лауреат С. Вайнберг. Тільки самовідданий пошук вірного слова, радість знайденої гармонії слів дасть можливість кожному читачеві або слухачеві наблизитись до істини, певною мірою зрозуміти В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англійське пісенне слово студентові несуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 09 грудня 2019