Н У Х Т

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн

22 june 2021

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн

П’ятий рік поспіль у червні наш університет стає осередком спілкування,  збагачення новими даними, ідеями, викликами, знайомств із новими друзями, партнерами, колабораторами у рамках Міжнародної літньої школи Жана Моне. Її тема 2021 року – Європейська Зелена Угода та Економіка Замкненого Циклу: Виклики для України. Школа працює в рамках проєктів програми ЕРАЗМУС+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA). Формат заходу був двомовним – українська і англійська без перекладу.

Учасників школи тепло привітали ректор університету Олександр Шевченко, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, експерт Національного Еразмус+ Офісу в Україні Петро Крайнік, директорка Дослідницького центру токсичних сполук у навколишньому середовищі Університету Масарика (Чеська Республіка) Катерина Себкова, координатор проєктів Жана Моне JM ECO та EUforUA (НУХТ) та Платформа Європейський Студій Ігор Якименко.

Цього року ключовими спікерами Школи, що своєю участю зробили її яскравою, були професорка Людмила Петрашко (Україна), Dr. Anatoliy Gyrych (Німеччина), Dr. Sergiy Kyrylenko (Україна), Dr. Sukhvinder Sandhu (США), Юрій Неведомський (Україна), Dr. Roman Rossi (Чехія), Євгеній Лукашевич (Україна), Dr. Gunther Bochmann (Австрія), Dr. Yuliya Voytenko (Швеція), Dr. Кaterina Sebkova (Чехія), Анна Ганжул (Україна).

До участі у Школі долучилися 119 учасників. Обговорювали європейську зелену угоду через можливості циркулярної економіки, соціальні виклики COVID-19, творчість та інновації в дослідженнях і розробках, екологічний підхід до енергоефективності, перспективи перероблення агросировини в Україні: на комбікорми, біопаливо, біодобрива, циркулярну економіку та охорону здоров’я та багато іншого.

Оргкомітет щиро вдячний усім учасникам Школи, а також програмі Еразмус+ за грантову підтримку наших активностей. Усі матеріали незабаром будуть опубліковані та представлені на сайті проєкту. 

Published on: 22-06-2021
Read also:
Історія порятунку: наша здобувачка з Киргизстану розповіла про пережитий жах бомбардувань та обстрілів у Києві

            У ці дні увага всього світу прикута до трагічних подій в Україні. Свій внесок в інформування світової спільноти про правдиву картину російської агресії у нашій столиці зробила й здобувачка освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету з Киргизстану Гульдана Тологонова. Вона разом із рештою киргизстанців у ...

READ YOURSELF

Історія порятунку: наша здобувачка з Киргизстану розповіла про пережитий жах бомбардувань та обстрілів у Києві 22 march 2022

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН

1 листопада 2024р у межах Рамкової угоди про співпрацю університету з Всесвітньою продовольчою Програмою ООН за участі викладачів кафедри експертизи харчових продуктів відбувся Відкритий семінар для середніх та малих підприємств «Стандарти та тренди в сфері продовольчої безпеки». Експерти та фахівці-практики харчової галузі із України та з-поза її...

READ YOURSELF

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН 04 november 2024

49 випускників кафедри технології оздоровчих продуктів гідно представили свої дипломні роботи та проекти

На кафедрі технології оздоровчих продуктів завершилися захисти бакалаврських і магістерських робіт студентів денної, заочної та заочної/скороченої форми навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології». За період роботи Екзаменаційної комісії відбулися 6 захистів дипломних проектів і робіт, на яких були розглянуті 18 дипломних проектів бакалаврі...

READ YOURSELF

49 випускників кафедри технології оздоровчих продуктів гідно представили свої дипломні роботи та проекти 26 february 2019