Н У Х Т

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн

22 june 2021

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн

П’ятий рік поспіль у червні наш університет стає осередком спілкування,  збагачення новими даними, ідеями, викликами, знайомств із новими друзями, партнерами, колабораторами у рамках Міжнародної літньої школи Жана Моне. Її тема 2021 року – Європейська Зелена Угода та Економіка Замкненого Циклу: Виклики для України. Школа працює в рамках проєктів програми ЕРАЗМУС+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019- 1-UA-EPPJMO-SUPPA). Формат заходу був двомовним – українська і англійська без перекладу.

Учасників школи тепло привітали ректор університету Олександр Шевченко, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, експерт Національного Еразмус+ Офісу в Україні Петро Крайнік, директорка Дослідницького центру токсичних сполук у навколишньому середовищі Університету Масарика (Чеська Республіка) Катерина Себкова, координатор проєктів Жана Моне JM ECO та EUforUA (НУХТ) та Платформа Європейський Студій Ігор Якименко.

Цього року ключовими спікерами Школи, що своєю участю зробили її яскравою, були професорка Людмила Петрашко (Україна), Dr. Anatoliy Gyrych (Німеччина), Dr. Sergiy Kyrylenko (Україна), Dr. Sukhvinder Sandhu (США), Юрій Неведомський (Україна), Dr. Roman Rossi (Чехія), Євгеній Лукашевич (Україна), Dr. Gunther Bochmann (Австрія), Dr. Yuliya Voytenko (Швеція), Dr. Кaterina Sebkova (Чехія), Анна Ганжул (Україна).

До участі у Школі долучилися 119 учасників. Обговорювали європейську зелену угоду через можливості циркулярної економіки, соціальні виклики COVID-19, творчість та інновації в дослідженнях і розробках, екологічний підхід до енергоефективності, перспективи перероблення агросировини в Україні: на комбікорми, біопаливо, біодобрива, циркулярну економіку та охорону здоров’я та багато іншого.

Оргкомітет щиро вдячний усім учасникам Школи, а також програмі Еразмус+ за грантову підтримку наших активностей. Усі матеріали незабаром будуть опубліковані та представлені на сайті проєкту. 

Published on: 22-06-2021
Read also:
Здобутки НУХТ – широкому загалу: розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій

10 вересня розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій, в рамках якого працюють виставки «Inprodmash&Upakovka» та «Sweets&Bakery Ukraine». Наш університет – традиційний учасник цих масштабних галузевих форумів і співорганізатор насиченої наукової програми заходу. У церемонії урочистого відкриття взяли участь: голова Держпродпотре...

READ YOURSELF

Здобутки НУХТ – широкому загалу: розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій 10 september 2019

Здобувачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування перемогли у міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2023»!

27 березня закінчився Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black SeaScience 2023». Команда здобувачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування у складі Дмитра Данюка та Юрія Якимчука (науковий керівник – завідувач кафедри, професор Микола Якимчук) взяла участь у номінації «Інформаційні технології, автома...

READ YOURSELF

Здобувачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування перемогли у міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2023»! 28 march 2023

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося чотири засідання із захистів дипломних проектів і дипломних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» та одне засідання із захистів дипломних проектів бакалаврів заочної форми навчання за спеціальністю «Харчові технології». Екзаме...

READ YOURSELF

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів 21 june 2019

Актуальні питання управління підприємствами в сучасних умовах

Щороку навесні в університеті відбувається Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах», що традиційно проводить кафедра економіки праці та менеджменту. Цього року через активні військові дії в Україні, організатори прийняли рішення очно захід не проводити, проте сформувати збірник матеріалів, надісл...

READ YOURSELF

Актуальні питання управління підприємствами в сучасних умовах 19 may 2022