Н У Х Т

Науковці НУХТ – на захистах дисертацій у Румунії

21 october 2022

Науковці НУХТ – на захистах дисертацій у Румунії

Насичена й плідна співпраця з румунськими університетами триває – наші науковці, творча молодь і студенти виконують спільні дослідження та обмінюються досвідом.

Сфери співпраці розширюються – румунські колеги запрошують наших науковців до участі у спеціалізованих вчених радах із захисту дисертацій. Днями ступінь докторів філософії здобували аспіранти Університету «Штефан чел Маре» (місто Сучава, Румунія) Флорін Урсач та Йонуц Авраміа.

Дисертація Флоріна Урсача стосувалася інноваційних способів виробництва біоетанолу з рослинних відходів, а Йонуца Аврамії – вилучення бета-глюкану із оболонок використаних пивних дріжджів із його наступним використанням у біоактивних плівках.

У засіданнях спеціалізованих вчених рад із захисту цих дисертацій взяли участь головна редакторка журналу «Ukrainian Food Journal», доцентка кафедри біотехнології та мікробіології Олена Стабнікова і доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олексій Губеня.

Для наших науковців були цікавими як стиль написання дисертацій у Румунії (хоча за структурою вони не відрізняються від наших), так і процедура захисту.

Дисертації здобувачів наукового ступеня відрізняються детальним аналізом літератури на всіх етапах: проаналізовано понад 200 статей із провідних світових наукових журналів, як на етапах літературного аналізу, так і для пояснення та обґрунтування результатів. За такого аналізу не виникає жодних сумнівів у правильності та обґрунтованості результатів.

Питання академічної доброчесності як від дисертантів, так і всіх учасників процедури захисту підняті на перший план.

За традицією, яка склалася у минулому столітті у країнах Східної Європи, рішення спеціалізованої вченої ради не є остаточним, а затверджується протягом декількох місяців на рівні Міністерства освіти.

Заслуговують особливої поваги наукові керівники дисертантів – професор Соня Амарєй та Георгій Гутт. Їх зусиллями факультет харчової інженерії та потужна наукова школа з харчової науки в Університеті «Штефан чел Маре» зайняли панівні позиції та є добре відомими у світі.

Ми особливо цінуємо теплі слова про нашу співпрацю, студентів та аспірантів, які шановні професори висловили під час захистів.

Така співпраця наукових колективів нині підтримує нас і робить яскравішою щоденну роботу. Цінуємо увагу і радіємо за всі успіхи колег!

Published on: 21-10-2022
Read also:
Найвідповідальніший день роботи Школи молодих науковців АТ «Фармак» – виступають НУХТівці

29 жовтня ІХ Науково-практична конференція Школи молодих науковців АТ «Фармак» продовжила свою роботу у форматі онлайн-конференції. Молоді науковці – працівники АТ «Фармак», кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету, а також здобувачі освіти провідних вишів України змогли поділитися своїми науковими здобутками, презентуючи їх у виг...

READ YOURSELF

Найвідповідальніший день роботи Школи молодих науковців АТ «Фармак» – виступають НУХТівці 01 november 2021

У гостях у кафедри готельно-ресторанної справи – Євген Клопотенко

На кафедру готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка завітав Євген Клопотенко. Вітали викладачі та студенти кулінарну зірку – бренд-шефа і співвласника закладів ресторанного господарства «Сто років тому вперед», «Полтава», «Інші», «Інші.Бар», ініціатора визнання борщу частиною нема...

READ YOURSELF

У гостях у кафедри готельно-ресторанної справи – Євген Клопотенко 17 september 2024

Відбулася конференція трудового колективу університету

3 квітня відбулася конференція трудового колективу університету. На порядку денному були два питання: прийняття Кодексу академічної етики Національного університету харчових технологій і затвердження кандидатур співробітників університету, рекомендованих до нагородження державними та відомчими нагородами з нагоди 135-ї річниці заснування НУХТ. Гол...

READ YOURSELF

Відбулася конференція трудового колективу університету 03 april 2019

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук

20 червня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технологій сушеної харчової продукції і харчових продуктів з її використанням» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олекс...

READ YOURSELF

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук 21 june 2019