Н У Х Т

Науковці НУХТ – на захистах дисертацій у Румунії

21 october 2022

Науковці НУХТ – на захистах дисертацій у Румунії

Насичена й плідна співпраця з румунськими університетами триває – наші науковці, творча молодь і студенти виконують спільні дослідження та обмінюються досвідом.

Сфери співпраці розширюються – румунські колеги запрошують наших науковців до участі у спеціалізованих вчених радах із захисту дисертацій. Днями ступінь докторів філософії здобували аспіранти Університету «Штефан чел Маре» (місто Сучава, Румунія) Флорін Урсач та Йонуц Авраміа.

Дисертація Флоріна Урсача стосувалася інноваційних способів виробництва біоетанолу з рослинних відходів, а Йонуца Аврамії – вилучення бета-глюкану із оболонок використаних пивних дріжджів із його наступним використанням у біоактивних плівках.

У засіданнях спеціалізованих вчених рад із захисту цих дисертацій взяли участь головна редакторка журналу «Ukrainian Food Journal», доцентка кафедри біотехнології та мікробіології Олена Стабнікова і доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олексій Губеня.

Для наших науковців були цікавими як стиль написання дисертацій у Румунії (хоча за структурою вони не відрізняються від наших), так і процедура захисту.

Дисертації здобувачів наукового ступеня відрізняються детальним аналізом літератури на всіх етапах: проаналізовано понад 200 статей із провідних світових наукових журналів, як на етапах літературного аналізу, так і для пояснення та обґрунтування результатів. За такого аналізу не виникає жодних сумнівів у правильності та обґрунтованості результатів.

Питання академічної доброчесності як від дисертантів, так і всіх учасників процедури захисту підняті на перший план.

За традицією, яка склалася у минулому столітті у країнах Східної Європи, рішення спеціалізованої вченої ради не є остаточним, а затверджується протягом декількох місяців на рівні Міністерства освіти.

Заслуговують особливої поваги наукові керівники дисертантів – професор Соня Амарєй та Георгій Гутт. Їх зусиллями факультет харчової інженерії та потужна наукова школа з харчової науки в Університеті «Штефан чел Маре» зайняли панівні позиції та є добре відомими у світі.

Ми особливо цінуємо теплі слова про нашу співпрацю, студентів та аспірантів, які шановні професори висловили під час захистів.

Така співпраця наукових колективів нині підтримує нас і робить яскравішою щоденну роботу. Цінуємо увагу і радіємо за всі успіхи колег!

Published on: 21-10-2022
Read also:
Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 жовтня 2020 року м. Київ з 26 жовтня 2020 року віднесене до території, на якій установлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. В університеті продовжується навчання в дистанційному режимі для всіх видів занять.

READ YOURSELF

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р. 23 october 2020

Літо з користю

Магістрантка освітньої програми «Фармацевтична біотехнологія» Валентина Жданюк і здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» Дар'я Благодир навчаються у Summer School, що працює в університеті Жешува (Польща). На початку стажування здобувачки прослухали лекцію щодо екологічних, економічних і соціальних...

READ YOURSELF

Літо з користю 22 july 2022

Онлайн-захід з нагоди Дня науки

20 травня науковці нашого університету долучилися до онлайн-заходу, присвяченого Дню науки, що традиційно відзначається у третю суботу травня. Захід відбувся за участю міністра освіти і науки Сергій Шкарлета, представників МОН, Національної академії наук, Національного фонду досліджень України і провідних вчених. Крім вітань із професійним святом т...

READ YOURSELF

Онлайн-захід з нагоди Дня науки 23 may 2022

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився

Завершився конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», традиційно організований навесні кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і ректорату університету. Він проводився серед студентів 4 курсу та 2 курсу зі скороченим термін...

READ YOURSELF

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився 16 april 2019