Н У Х Т

Науковці НУХТ – на захистах дисертацій у Румунії

21 жовтня 2022

Науковці НУХТ – на захистах дисертацій у Румунії

Насичена й плідна співпраця з румунськими університетами триває – наші науковці, творча молодь і студенти виконують спільні дослідження та обмінюються досвідом.

Сфери співпраці розширюються – румунські колеги запрошують наших науковців до участі у спеціалізованих вчених радах із захисту дисертацій. Днями ступінь докторів філософії здобували аспіранти Університету «Штефан чел Маре» (місто Сучава, Румунія) Флорін Урсач та Йонуц Авраміа.

Дисертація Флоріна Урсача стосувалася інноваційних способів виробництва біоетанолу з рослинних відходів, а Йонуца Аврамії – вилучення бета-глюкану із оболонок використаних пивних дріжджів із його наступним використанням у біоактивних плівках.

У засіданнях спеціалізованих вчених рад із захисту цих дисертацій взяли участь головна редакторка журналу «Ukrainian Food Journal», доцентка кафедри біотехнології та мікробіології Олена Стабнікова і доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олексій Губеня.

Для наших науковців були цікавими як стиль написання дисертацій у Румунії (хоча за структурою вони не відрізняються від наших), так і процедура захисту.

Дисертації здобувачів наукового ступеня відрізняються детальним аналізом літератури на всіх етапах: проаналізовано понад 200 статей із провідних світових наукових журналів, як на етапах літературного аналізу, так і для пояснення та обґрунтування результатів. За такого аналізу не виникає жодних сумнівів у правильності та обґрунтованості результатів.

Питання академічної доброчесності як від дисертантів, так і всіх учасників процедури захисту підняті на перший план.

За традицією, яка склалася у минулому столітті у країнах Східної Європи, рішення спеціалізованої вченої ради не є остаточним, а затверджується протягом декількох місяців на рівні Міністерства освіти.

Заслуговують особливої поваги наукові керівники дисертантів – професор Соня Амарєй та Георгій Гутт. Їх зусиллями факультет харчової інженерії та потужна наукова школа з харчової науки в Університеті «Штефан чел Маре» зайняли панівні позиції та є добре відомими у світі.

Ми особливо цінуємо теплі слова про нашу співпрацю, студентів та аспірантів, які шановні професори висловили під час захистів.

Така співпраця наукових колективів нині підтримує нас і робить яскравішою щоденну роботу. Цінуємо увагу і радіємо за всі успіхи колег!

Опублікований: 21-10-2022
Читайте також:
Управлінські технології розвитку обговорили магістранти освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування»

Нещодавно магістранти кафедри економіки праці та менеджменту разом із викладачами здійснили огляд застосування управлінських технологій розвитку на прикладі відомих підприємств України. Ініціаторкою такого формату лекції стала доцентка кафедри Світлана Стахурська в межах дисципліни «Менеджмент організацій», учасники – магістранти спеціальності 073...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінські технології розвитку обговорили магістранти освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування» 07 листопада 2023

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти

Здобувачі освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» першого та четвертого року навчання за ініціативи кураторки Ганни Роганової відвідали віртуальну екскурсію до Музею грошей НБУ. Від гіда, доктора історичних наук, старшого зберігача фондів Музею грошей Андрія Бойка-Гагаріна здобувачі дізналися про грошовий обіг на українських...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти 02 березня 2023

З пропозиціями Професійної асоціації екологів України щодо екологізації на підприємстві знайомилися наші викладачі

27 січня 2021 року відбулося онлайн-засідання Комітету промислової екології та інновацій Професійної асоціації екологів України (ПАЕУ), яке відвідали викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці разом із завідувачкою кафедри Оленою Семеновою. Спікерами засідання виступили президентка ПАЕУ Людмила Циганок і голова Центу екології та розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З пропозиціями Професійної асоціації екологів України щодо екологізації на підприємстві знайомилися наші викладачі 28 січня 2021

Свою освітню траєкторію вибудовують другокурсники-хімтехнологи

Право бути повноцінним учасником освітнього процесу та можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію здобувачами освіти НУХТ реалізується завдяки можливості вибору дисциплін, які відповідають їх інтересам, цікаві, про які вони мріяли та які будуть їм корисні в майбутньому. 25 травня 2022 р. відбулася зустріч гарантки освітньої програми «Хі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою освітню траєкторію вибудовують другокурсники-хімтехнологи 30 травня 2022