Н У Х Т

Професійні компетенції викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зростають

04 липня 2022

Професійні компетенції викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зростають

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств косметичної промисловості – ТОВ «АСТРА КОСМЕТИК», яке є cтейкхолдером освітньої програми «Хімічна технологія» та базою практики для наших здобувачів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Викладачі кафедри тісно співпрацюють з керівниками підприємства, частина інженерно-технічного складу якого є нашими випускниками.

Доценти Наталія Сабадаш та Ігор Фесич відвідали лабораторію підприємства. Начальник лабораторії Яна Зубрицька, детально познайомила з новітнім обладнанням, а також із нормативною документацією на виробництво та контроль фізико-хімічних характеристик декоративної косметики, вимогами до показників якості. Проведення хіміко-технологічного контролю вхідної сировини і розроблених продуктів за всіма фізико-хімічними, мікробіологічними та токсикологічними показниками здійснюють у експериментально-виробничій лабораторії, оснащеній необхідним сучасним контрольно-вимірювальним устаткуванням.

Під час стажування доценти ознайомилися зі сучасною сировинною базою для одержання пігментних паст (загальними вимогами до сировини, її закупівлями та умовами зберігання), роллю дисперсності пігментів при формуванні пігментних паст, використанням пігментних паст у виробництві декоративних косметичних засобів (помад, тушей, пудр, лаків для нігтів тощо).

Для виробництва декоративної косметики на підприємстві використовують перевірену сертифіковану сировину та здійснюють закупівлі тільки у офіційних виробників косметичної сировини (BASF, Givaudan, CRODA, Bang&Bonsomer, KOBO, Dow Corning).

Досягнення необхідного ступеня дисперсності пігментів на підприємстві забезпечують у цеху підготовки сипучих продуктів, оснащеному вібраційними просіювачами для сипких компонентів, молотковою дробаркою, в якій перебивають діоксид титану та тальк для забезпечення кращих фізико-технічних характеристик, міксером напівавтоматом для перемішування пудри. У цеху підготовки пігментних дисперсій проводять «перетирання» та гомогенізацію пігментних дисперсій або продуктів із пігментними дисперсіями (наприклад, тональні креми, рідкі помади) для забезпечення максимальної стабілізації продукту за допомогою трьохвальцевих млинів. У цеху з фасування та пакування декоративної косметики використовують лабораторний гідравлічний прес для ручного пресування (компактування) косметичних порошків.

Наші викладачі отримали інформацію стосовно особливостей технологічного процесу виробництва губної помади з використанням пігментних паст на основі необроблених і поверхнево-оброблених залізо-оксидних пігментів, а також туші для вій із попередньо одержаного в лабораторних умовах чорного пігменту.

Доценти Наталія Сабадаш та Ігор Фесич поглибили знання, ознайомилися з новітніми унікальними методиками, обмінялися корисною інформацією та набули нові зв’язки, за що вдячні засновнику ТОВ «АСТРА КОСМЕТИК» Руслану Кузьменку та співробітникам компанії.

Опублікований: 04-07-2022
Читайте також:
Англомовний Movie-club у Науково-технічній бібліотеці НУХТ

Кафедра іноземних мов професійного спрямування у співпраці з Науково-технічною бібліотекою університету організувала черговий англомовний Movie-club на великому екрані у затишній залі бібліотеки. Здобувачі другого курсу спеціальності «Харчові технології» мали чудову можливість не лише розвивати свої англомовні навики, але й насолодитись переглядом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовний Movie-club у Науково-технічній бібліотеці НУХТ 21 березня 2024

Потужна наукометрична база FSTA почала індексування наукових журналів університету

В усьому світі результативність роботи вченого підтверджується цитуванням його наукових праць. Відповідно, сучасні наукові журнали в умовах конкурентної боротьби за якісні наукові статті мають швидко донести інформацію до світової наукової спільноти, і максимально представити її у електронній мережі. Оперативне поширення інформації у світі та висо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужна наукометрична база FSTA почала індексування наукових журналів університету 04 липня 2018

Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

26 лютого 2020 року – особливий день для факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, який по-родинному тепло прощався зі 152 випускниками магістерських освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Готельна і ресторанна справа», «Туризмознавство» денної та заочної форм навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 лютого 2020

Інноваційні розробки науковців університету увійшли до інформаційного збірника МОН

У сучасних непростих умовах становлення і захисту незалежності нашої держави наука в університетах успішно працює на Україну. Саме через це Президія Ради проректорів із наукової роботи своїм рішенням від 21 березня 2017 року зініціювала підготовку і видання інформаційного збірника «Інноваційні розробки університетів і наукових установ МОН України»....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні розробки науковців університету увійшли до інформаційного збірника МОН 15 січня 2018