Н У Х Т

Інтернет-пошук – вчимося робити це правильно і безпечно

03 травня 2024

Інтернет-пошук – вчимося робити це правильно і безпечно

Інтернет усе впевненіше займає місце основного джерела отримання інформації з різних сфер нашого життя. Не можна знецінювати його роль і у науковій та педагогічній діяльності. Водночас слід пам'ятати, що не вся наведена інформація має однаковий рівень достовірності. Знання ефективних методів пошуку інформації дає змогу знаходити потрібну інформацію швидко та ефективно, заошкодивши час і зусилля. Не слід забувати і про потенційні загрози для конфіденційності, адже Інтернет може також бути місцем для шахрайства і розповсюдження шкідливого контенту, викрадення особистих даних.

З метою розширення і поглиблення своїх знань про основні принципи безпечної роботи та пошуку інформації в Інтернеті професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інститут харчових технологій Валерій Махинько пройшов тренінг «OSINT: основні принципи та безпечний пошук інформації в інтернеті», організований Національним Демократичним Інститутом та ГО «Вікімедіа Україна» за підтримки Уряду США.

Тренер Сергій Положай з OSINT-агенції Molfar детально зупинився на особливостях роботи з інформацією та основних методах фактчекінгу, на конкретних прикладах показав важливість безпеки у цифровому просторі та навчив, як забезпечити захист особистих даних при пошуку інформації.

Отримана інформація буде використана як для власних наукових досліджень, так і для ознайомлення студентів і аспірантів із особливостями і небезпеками інформаційного пошуку в Інтернеті.

Опублікований: 03-05-2024
Читайте також:
Гостьова лекція від міжнародної аудиторки і тренерки-консультантки

Головна аудиторка в міжнародних органах сертифікації DQS GmbH, QMSCERT, тренерка-консультантка ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ» Світлана Березова на запрошення гарантки освітньої програми, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів, лекторки навчальної дисципліни Світлани Усатюк прочитала гостьову лекцію у рамках дисципліни «Основи управління якістю та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від міжнародної аудиторки і тренерки-консультантки 04 грудня 2024

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи розширюють використання ІТ-продуктів в освітньому процесі

На початку цього року був підписаний договір про співпрацю між нашим університетом і Громадською організацією «Освітня фундація продуктового ІТ», яка тісно співпрацює з продуктовою IT-компанією Genesis. Мета співпраці – сприяння розвитку вищої освіти і науки України; проведення двосторонніх заходів спрямованих на обмін досвідом за пріоритетними і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи розширюють використання ІТ-продуктів в освітньому процесі 06 березня 2023

Унікальний захист курсових проєктів online – done!

Карантин хоч і є вимушеним заходом, хоч і накладає певні обмеження, однак і виявляє приховані можливості. На кафедрі біотехнології і мікробіології у форматі відеоконференції  відбувся захист курсових проєктів з дисципліни «Харчова біотехнологія». Такого одночасного і масового захисту курсових на кафедрі ще не проводилося – одночасно працювали п’ят...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Унікальний захист курсових проєктів online – done! 30 квітня 2020

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій

20 червня відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ (ННІ ХТ), участь у якому крім членів вченої ради інституту, взяли також усі бажаючі викладачі та допоміжний персонал кафедр. Відкрила засідання голова вченої ради інституту, директор ННІ ХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, яка привітала присутніх і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося розширене засідання вченої ради Навчально-наукового інституту харчових технологій 20 червня 2019