Н У Х Т

Інтернет-пошук – вчимося робити це правильно і безпечно

03 травня 2024

Інтернет-пошук – вчимося робити це правильно і безпечно

Інтернет усе впевненіше займає місце основного джерела отримання інформації з різних сфер нашого життя. Не можна знецінювати його роль і у науковій та педагогічній діяльності. Водночас слід пам'ятати, що не вся наведена інформація має однаковий рівень достовірності. Знання ефективних методів пошуку інформації дає змогу знаходити потрібну інформацію швидко та ефективно, заошкодивши час і зусилля. Не слід забувати і про потенційні загрози для конфіденційності, адже Інтернет може також бути місцем для шахрайства і розповсюдження шкідливого контенту, викрадення особистих даних.

З метою розширення і поглиблення своїх знань про основні принципи безпечної роботи та пошуку інформації в Інтернеті професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інститут харчових технологій Валерій Махинько пройшов тренінг «OSINT: основні принципи та безпечний пошук інформації в інтернеті», організований Національним Демократичним Інститутом та ГО «Вікімедіа Україна» за підтримки Уряду США.

Тренер Сергій Положай з OSINT-агенції Molfar детально зупинився на особливостях роботи з інформацією та основних методах фактчекінгу, на конкретних прикладах показав важливість безпеки у цифровому просторі та навчив, як забезпечити захист особистих даних при пошуку інформації.

Отримана інформація буде використана як для власних наукових досліджень, так і для ознайомлення студентів і аспірантів із особливостями і небезпеками інформаційного пошуку в Інтернеті.

Опублікований: 03-05-2024
Читайте також:
Відродження унікальних традицій

У ВСП «Свалявський технічний фаховий коледж НУХТ» спільно зі Свалявським історичним музеєм уже втретє реалізується проєкт «Відтворення закарпатських традицій», що покликаний не лише відновити й зберегти унікальні традиції краю, але й передати їх сучасному поколінню, створюючи міцний зв’язок між минулим і майбутнім. У рамках проєкту студенти підгот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відродження унікальних традицій 02 січня 2025

Магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів вперше представили кваліфікаційні роботи з розроблення технологій аюрведичних харчових продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся випуск магістрів за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки молока». Екзаменаційна комісія у складі завідувача кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Національного університету біоресурсів і природокористування України, доцента Олександра Савченка (гол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів вперше представили кваліфікаційні роботи з розроблення технологій аюрведичних харчових продуктів 24 лютого 2017

Педагогічний хист викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулися відкриті заняття. Професорка, д.т.н. Марина Білько прочитала лекцію «Виробництво мадери» з дисципліни «Технологія продуктів спиртового бродіння. Модуль 4» для здобувачів 4 курсу збірної групи ТБ-4+СК напряму підготовки «Харчові технології та інженерія». Лекція проходила у вигляді ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічний хист викладачів кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 12 жовтня 2020

Скарби історії: знайомимося з цінними та рідкісними виданнями

Науково-технічна бібліотека університету представила унікальну книжкову виставку, на якій експонуються цінні та рідкісні видання з фондів бібліотеки. У експозиції є видання, яким понад 100 років! Кожне з них має надзвичайну історичну та культурну цінність і є важливою частиною нашої національної спадщини. Ці книги – справжні свідки часу, які допома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Скарби історії: знайомимося з цінними та рідкісними виданнями 14 лютого 2025