Н У Х Т

Команда наших студенток повернулася до України після стажування у освітніх і дослідницьких установах Німеччини

07 березня 2023

Команда наших студенток повернулася до України після стажування у освітніх і дослідницьких установах Німеччини

Отримавши нові знання і компетенції у поліграфічній та пакувальній галузі та незабутні враження від подорожі, команда наших студенток повернулася до України після стажування у освітніх і дослідницьких установах Німеччини.

Отже, протягом стажування наші здобувачки:

• відвідали Берлінський університет прикладних наук, де ознайомилися з лабораторним устаткуванням, дослідженнями властивостей пакувальних матеріалів, а також вражаючим книжковим фондом університетської бібліотеки;

• разом зі студентами Берлінського університету прикладних наук пройшли навчальні курси та провели лабораторні дослідження з технології виготовлення паперу та картону у центрі підвищення кваліфікації для спеціалістів з виробництва паперу у місті Гернсбах;

• вивчили питання підготовки сировини до виробництва, основи технологічних процесів і обладнання для виготовлення паперу, автоматизацію та системи контролю, основи теорії кольору та основні властивості паперу та картону;

• навчилися користуватися сучасним лабораторним обладнанням і самостійно проводити досліди та тестування;

• ознайомилися з процесом виробництва паперу для чайних пакетиків під час екскурсії на підприємство Glatfelter, яке використовує як сировину волокна банану Абака, що дозволяє виготовляти пакетики, які не розриваються в гарячій воді та не псують смак чаю;

• разом із німецькими студентами успішно склали підсумкові іспити та отримали сертифікати.

Позитивні емоції залишилися від уваги та підтримки німецьких колег і насиченої культурної програми – разом мандрували берлінськими площами, вуличками та парками, відвідували легендарні архітектурні й природні пам’ятки, гуляли старовинним містечком Гернсбах, насолоджувалися весняними краєвидами Баден-Вюртембергщини. Сповна використали для дозвілля інфраструктуру Берлінського університету прикладних наук та Papierzentrum у місті Гернсбах: займалися боулінгом, більярдом, спортом у тренажерних залах, проводили теплі зустрічі та налагоджували контакти у місцях для дозвілля.

Робота у команді з німецькими студентами дозволила удосконалити англійську мову та налагодити ділові та дружні контакти.

Сподіваємося, що досвід нашої міжнародної співпраці та реальних міжнародних стажувань надихне здобувачів освіти на вивчення англійської мови та до дослідницької роботи. Віримо, наша співпраця і традиція академічних обмінів знайде підтримку і буде розвиватися.

Висловлюємо щиру подяку організаторам та спонсорам стажування:

• Адміністрації Берлінського університету прикладних наук та особисто професору Стефану Юнге
Фонду Fritz Landmann Stiftung Hamburg
• Фахівцям Papierzentrum у місті Гернсбах

Опублікований: 07-03-2023
Читайте також:
Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів

З 12 по 19 червня 2018 р. на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися захисти дипломних проектів випускників-бакалаврів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Державну екзаменаційну комісію очолила завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів, професор, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії також увійшли доценти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів 20 червня 2018

Наукові пошуки магістрантів в Інституті агроекології та природокористування

Здобувачка-магістрантка Ольга Костенчук проходила науково-дослідницьку практику в Інституті агроекології та природокористування НААН України, де отримала корисний досвід. Майбутня екологиня брала безпосередню участь у проведенні досліджень у лабораторії, що дозволило краще зрозуміти важливість збереження природних ресурсів та охорони навколишнього...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові пошуки магістрантів в Інституті агроекології та природокористування 12 липня 2024

Ще +7 бакалаврів-виноробів: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів на здобуття  освітнього ступеню «бакалавр». У перший день на захист були представлені 7 дипломних проектів. Студенти-випускники відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще +7 бакалаврів-виноробів: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів 12 червня 2019

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету підвищують свою кваліфікацію

Співробітники Науково-технічної бібліотеки університету взяли участь у семінарі «Публікація в міжнародному виданні: практичні поради щодо підготовки, оформлення, розповсюдження наукової роботи», що відбувся на базі Державної науково-технічної бібліотеки України. Спікером виступила спеціаліст з навчання Ірина Тихонова. У рамках заходу були обговоре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету підвищують свою кваліфікацію 30 січня 2018