Н У Х Т

Перші кроки до світу науки: наукова зміна з «Наукової зміни»

21 грудня 2021

Перші кроки до світу науки: наукова зміна з «Наукової зміни»

Важливе місце в діяльності кафедри біотехнології і мікробіології займає організація роботи студентських наукових гуртків. Щорічно у роботі гуртків «BIOTECH» і «Cellamirabilis» беруть участь більше 30 здобувачів різних курсів і рівнів підготовки, починаючи з першого курсу бакалаврату і закінчуючи випускними курсами освітньо-наукового ступеня «доктор філософії». Роботи гуртківців завжди одержували й одержують високу оцінку на Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, результати робіт проходять апробацію під час участі гуртківців у роботі міжнародних і вітчизняних наукових конференцій.

Невід’ємною складовою роботи наукового гуртка «Cellamirabilis», який є першою сходинкою у науковий світ для багатьох студентів кафедри, є допомога у виконанні досліджень науковцям-початківцям, у їх числі й школярам, зацікавленим наукою. Не виключенням став і нинішній рік. Гуртківці«Cellamirabilis», здобувачі-біотехнологи 4 курсу бакалаврату Тетяна Загороднюк і Дмитро Дзядук радо відгукнулися на пропозицію допомогти з виконанням практичної частини роботи, яку готує на конкурс наукових робіт під егідою Малої академії наук учениця 10 класу ліцею «Наукова зміна» м. Києва Надія Гончаренко. Зазначимо, що з цим середнім навчальним закладом у кафедри біотехнології і мікробіології налагоджені давні теплі взаємини. Випускники «Наукової зміни» поповнюють лави студентів-біотехнологів і традиційно демонструють високий рівень підготовки і велику зацікавленість у науковій роботі.

Робота Надії, тематика якої обрана за порадою керівниці наукового гуртка «Cellamirabilis», доцентки кафедри Вікторії Красінько, присвячена проблематиці визначення екологічного стану повітря у рідному місті з використанням лишайників – симбіотичних організмів, які є загальновизнаними біоіндикаторами. Цікавими і дещо неочікуваними виявилися результати мікробіологічних досліджень за цією темою, бо окрім симбіотичних, були виявлені й антагоністичні взаємини досліджуваних об’єктів.

Варто відзначити креативність і цілеспрямованість юної науковиці і побажати Надії великих перемог у майбутньому!

Опублікований: 21-12-2021
Читайте також:
Із інноваціями для харчової промисловості знайомилися магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

23 жовтня доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, Алла Тимчук та Олена Онопрійчук разом зі студентами-магістрантами 1-го року навчання відвідали найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine 2018. Користуючись нагодою, вони інформували її учасників і відвідувачів про переваги навчання в НУХ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із інноваціями для харчової промисловості знайомилися магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів 24 жовтня 2018

Ректор університету взяв участь у святковому заході корпорації «Укрвинпром» і Посольства Аргентинської Республіки в Україні

Рік тому Президент України підписав найважливіший для українських виноградарів і виноробів документ – Указ про День виноградаря і винороба, яким було затверджено офіційне щорічне відзначення цього професійного свята другої неділі листопада. На честь цієї події, в офіційній резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентинської Республіки в Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректор університету взяв участь у святковому заході корпорації «Укрвинпром» і Посольства Аргентинської Республіки в Україні 11 листопада 2021

Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого – освіта, що випереджає час!

Колективи випускових кафедр Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого у пошуку талановитих і вмотивованих вступників продовжують цикл STEM-майстер-класів для старшокласників закладів загальної середньої освіти. 4 лютого потужна викладацька команда інституту завітала до Ліцею №80 Печерського району м. Києва, щоб наочн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого – освіта, що випереджає час! 06 лютого 2025