Н У Х Т

Ректор університету взяв участь у святковому заході корпорації «Укрвинпром» і Посольства Аргентинської Республіки в Україні

11 листопада 2021

Ректор університету взяв участь у святковому заході корпорації «Укрвинпром» і Посольства Аргентинської Республіки в Україні

Рік тому Президент України підписав найважливіший для українських виноградарів і виноробів документ – Указ про День виноградаря і винороба, яким було затверджено офіційне щорічне відзначення цього професійного свята другої неділі листопада.

На честь цієї події, в офіційній резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентинської Республіки в Україні, пані Елени Летісії Мікусінскі 10 листопада зібралися представники центральних органів влади, вітчизняних підприємств, освіти, відомі українські сомельє, енологи, а також іноземні друзі.

Серед учасників заходу – і ректор нашого університету, доктор технічних наук, професор Олександр Шевченко, адже високоякісних фахівців-виноробів готують саме в нашому закладі вищої освіти. Зауважимо, що освітня програма «Технології продуктів бродіння і виноробства» традиційно користується високим попитом серед вступників. Ректор НУХТ тепло привітав українських виноробів і висловив упевненість, що галузь і надалі стрімко розвиватиметься й зовсім скоро Україна займе достойне місце серед світових лідерів виноробства. Очільник університету запевнив присутніх, що НУХТ і надалі забезпечуватиме виноробні підприємства потужними кадрами – вмілими, творчими, інноваційними, здатними широко мислити, ставити найвищі цілі й досягати їх.

Особисто привітати українців з Днем Вина прийшли посли та представники посольств відомих виноробних країн світу, зокрема, Австралії, Грузії, Південно-Африканської Республіки, Португалії, і, звичайно ж, Аргентинської Республіки. Така висока честь свідчить про позитивний імідж України як виноробної держави на міжнародній арені та значні перспективи українського вина.

Протягом свята лунали безліч приємних слів, привітань і побажань українським виноробам, які, незважаючи на усі перепони, успішно розвиваються, демонструють світовій спільноті сучасне втілення найкращих традицій українського виноробства, історія розвитку якого охоплює більше, ніж тисячоліття.

Під час заходу відбулася святкова дегустація кращих взірців українського вина «Tavria Distillery Artwinery» і «Prince Trubetskoi Winery SHABO».

Дивовижний день, що об’єднав усіх шанувальників українського вина, подарував відчуття міцності й згуртованості, сили і натхнення, тверду віру у майбутнє української виноробної галузі.

Опублікований: 11-11-2021
Читайте також:
Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

Днями стартував новий етап професійного зростання здобувачів четвертого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» у рамках здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» – розпочалася їх виробнича практика. Єлизавета Дон, Олександр Золотар, Анна Косяк та Олександра Соколова проходять її на одному з найбільших фармацевтичних підприємств Києва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі 25 січня 2024

Здобувачі-заочники кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистили кваліфікаційні роботи

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів заочної форми навчання. Екзаменаційну комісію по захисту магістерських кваліфікаційних робіт очолив генеральний директор об’єднання підприємств хлібопекарної промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, а комісію по захисту бакала...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-заочники кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно захистили кваліфікаційні роботи 18 лютого 2021

Вручено відзнаки переможцям конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»

У залі засідань ректорату відбулося урочисте нагородження переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 навчального року. Нагадаємо, серед переможців Конкурсу – здобувачі освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного та туристич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вручено відзнаки переможцям конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 22 травня 2025

Студентська наука – у центрі уваги кафедри технології оздоровчих продуктів

Специфіка принципово нового напряму у харчовій промисловості – технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення – у тому, що в Україні така технологія лише починає формуватися в той час, коли у передових країнах світу за останні 30 років отримано та реалізовано оздоровчої продукції на мільйони доларів США. І в харчовому раці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська наука – у центрі уваги кафедри технології оздоровчих продуктів 08 грудня 2021