Н У Х Т

Ректор університету взяв участь у святковому заході корпорації «Укрвинпром» і Посольства Аргентинської Республіки в Україні

11 листопада 2021

Ректор університету взяв участь у святковому заході корпорації «Укрвинпром» і Посольства Аргентинської Республіки в Україні

Рік тому Президент України підписав найважливіший для українських виноградарів і виноробів документ – Указ про День виноградаря і винороба, яким було затверджено офіційне щорічне відзначення цього професійного свята другої неділі листопада.

На честь цієї події, в офіційній резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентинської Республіки в Україні, пані Елени Летісії Мікусінскі 10 листопада зібралися представники центральних органів влади, вітчизняних підприємств, освіти, відомі українські сомельє, енологи, а також іноземні друзі.

Серед учасників заходу – і ректор нашого університету, доктор технічних наук, професор Олександр Шевченко, адже високоякісних фахівців-виноробів готують саме в нашому закладі вищої освіти. Зауважимо, що освітня програма «Технології продуктів бродіння і виноробства» традиційно користується високим попитом серед вступників. Ректор НУХТ тепло привітав українських виноробів і висловив упевненість, що галузь і надалі стрімко розвиватиметься й зовсім скоро Україна займе достойне місце серед світових лідерів виноробства. Очільник університету запевнив присутніх, що НУХТ і надалі забезпечуватиме виноробні підприємства потужними кадрами – вмілими, творчими, інноваційними, здатними широко мислити, ставити найвищі цілі й досягати їх.

Особисто привітати українців з Днем Вина прийшли посли та представники посольств відомих виноробних країн світу, зокрема, Австралії, Грузії, Південно-Африканської Республіки, Португалії, і, звичайно ж, Аргентинської Республіки. Така висока честь свідчить про позитивний імідж України як виноробної держави на міжнародній арені та значні перспективи українського вина.

Протягом свята лунали безліч приємних слів, привітань і побажань українським виноробам, які, незважаючи на усі перепони, успішно розвиваються, демонструють світовій спільноті сучасне втілення найкращих традицій українського виноробства, історія розвитку якого охоплює більше, ніж тисячоліття.

Під час заходу відбулася святкова дегустація кращих взірців українського вина «Tavria Distillery Artwinery» і «Prince Trubetskoi Winery SHABO».

Дивовижний день, що об’єднав усіх шанувальників українського вина, подарував відчуття міцності й згуртованості, сили і натхнення, тверду віру у майбутнє української виноробної галузі.

Опублікований: 11-11-2021
Читайте також:
У навчально-науковому комплексі університету розпочався навчальний рік

У навчально-науковому комплексі нашого університету розпочався черговий навчальний рік. Цього року він стартує в надскладних умовах повномасштабної війни. Та наш колектив ніколи не стояв осторонь непростих викликів і пише історію нашої країни разом із тими, хто ціною власного життя виборює її незалежність і долає окупантів. 31 серпня 2022 року із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У навчально-науковому комплексі університету розпочався навчальний рік 05 вересня 2022

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу. Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 жовтня 2019

Профорієнтаційна зустріч у Васильківському ліцеї

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Махинько провела профорієнтаційний захід у Васильківському ліцеї № 6 (м. Васильків, Київської обл). Під час зустрічі з учнями 11 класу викладачка надала загальну інформацію про наш університет і більш детально ознайомила зі спеціальністю 181 «Харчові технології».  Крім тог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч у Васильківському ліцеї 13 вересня 2023

Бути в тренді з FoReCH 2021

З 29 вересня по 1 жовтня працював Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2021. Здобувачі вищої освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу не могли пропустити цю подію, тому разом із викладачами відвідали наймасштабнішу виставку осені сфери HoReCa у Міжнародному Виставковому Центрі. Кожного рок...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бути в тренді з FoReCH 2021 04 жовтня 2021