Н У Х Т

Переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт визначили на кафедрі біотехнології і мікробіології

22 грудня 2018

Переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт визначили на кафедрі біотехнології і мікробіології

Щороку на базі різних університетів України проводиться Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт, метою якого є підготовка фахівців нової генерації європейського рівня, формування у них знань і умінь дослідницької діяльності, для яких установка на професійну майстерність є пріоритетною стратегією їх життєдіяльності. Основними завданнями конкурсу є: виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їх здібностей; стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді; популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій; залучення провідних вчених, наукових, науково-педагогічних працівників до творчої роботи з обдарованою молоддю.

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» та з галузі знань «Біологія». Після перевірки конкурсних робіт комісія у складі д.б.н. Тетяни Пирог, д.т.н. Віктора Стабніков, к.т.н. Юрія Пенчука та к.б.н. Оксани Скроцької визначила переможців.

З галузі знань «Біологія» перемогу отримали студентські наукові роботи магістранток ІІ року навчання Олени Коваленко та Ірини Ничипоренко.

За спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» конкурс проходив за різними секціями. У секції «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» переможцями стали магістранти ІІ року навчання Артем Герштман і Альона Дехтяренко. У секції «Промислова, харчова і сільськогосподарська біотехнологія» призовими визначили роботи Наталії Петренко, Дар’ї Луцай та Марії Мірошниченко. Магістрант І року навчання Ігор Ключка став переможцем у секції «Біомедична і фармацевтична біотехнології та біоінженерія», а у секції «Молекулярна біотехнологія та біоінформатика» найкращими виявилися наукові дослідження Оксани Боднар і Олени Долюк.

Роботи студентів-переможців будуть відправлені для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, який проводиться у два етапи: рецензування робіт і представлення відібраних матеріалів на науково-практичній конференції. ІІ тур Конкурсу проходитиме у березні-квітні 2019 р. з галузі знань «Біологія» на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» – на базі Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка». Авторам кращих наукових робіт галузева конкурсна комісія надішле запрошення для участі у підсумковій науково-практичній конференції.

Тож бажаємо нашим студентам-науковцям удачі, сил і натхнення!

 

Опублікований: 22-12-2018
Читайте також:
У Туреччині відбувся симпозіум за участі наших науковців

Інститут економічного розвитку та соціальних наук (м. Анкара, Туреччина) та Центр Чорноморських стратегічних досліджень (м. Гіресун, Туреччина) 28 квітня 2021 року організували VI Міжнародний симпозіум країн Чорного моря, у фокусі якого знаходились різноманітні теми: історія, економіка, право, адміністративні науки, міжнародні відносини, культура, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Туреччині відбувся симпозіум за участі наших науковців 28 квітня 2021

Усю необхідну для виконання магістерської кваліфікаційної роботи інформацію отримали здобувачі під час практики

Завершилися виробнича та переддипломна практики здобувачів освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів». У своїх звітах здобувачі висвітлили питання щодо організації виробництва, контролю якост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усю необхідну для виконання магістерської кваліфікаційної роботи інформацію отримали здобувачі під час практики 16 жовтня 2020

Теорія оживає у дії, коли знання переходять у майстерність

Глибокі теоретичні основи набувають справжньої цінності лише тоді, коли підкріплюються практикою. Саме у взаємодії думки, рук і серця формується фахівець, здатний не лише розуміти суть процесів, а й втілювати ідеї у реальному виробничому середовищі. 27 березня 2025 року здобувачі-бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології» разом із доцентками...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Теорія оживає у дії, коли знання переходять у майстерність 31 березня 2025

Інноваційні технології від досвідченого педагога кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Антонелла Дорохович прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Інноваційні технології борошняних, кондитерських виробів і харчоконцентратів» для магістрантів, що навчаються за спеціалізацією «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Тема лекції – «Інн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології від досвідченого педагога кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 листопада 2019