Н У Х Т

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився

16 квітня 2019

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився

Завершився конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», традиційно організований навесні кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і ректорату університету. Він проводився серед студентів 4 курсу та 2 курсу зі скороченим терміном навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Конкурс складався з двох етапів: теоретичного і практичного. У першому етапі студенти вирішували три завдання, пов’язані з хлібопекарським і кондитерським виробництвом. Під час виконання завдань учасники конкурсу обґрунтовували вибір апаратурно-технологічної схеми виробництва, пропонували технологічні заходи для перероблення борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями, розкривали суть процесів, що відбуваються під час приготування напівфабрикатів, розраховували рецептури хлібних і кондитерських виробів. Переможці першого етапу взяли участь у другому етапі, який відбувався у виробничому цеху № 7 ПрАТ «Київхліб» і у кондитерському цеху ТОВ «Сузір’я солодощів». В умовах підприємств студенти розв’язували виробничі ситуаційні та розрахункові задачі, складені фахівцями галузі. Під час їх вирішення конкурсанти показали високий рівень практичної і теоретичної підготовки.

За сумою балів першого та другого етапів конкурсу переможцями в галузі хлібопекарського виробництва стали: Захар Борковський і Оксана Іванів (1 місце), Іван Свястин (2 місце), Оксана Ренкас і Ярослава Семченко (3 місце); в галузі кондитерського виробництва – Анна Пахольченко і Ірина Цапук (1 місце), Марія Польських (2 місце), Альона Сухенко і Іванна Гарбарук (3 місце).

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та доценти кафедри Юлія Бондаренко, Лариса Михонік, Юлія Камбулова та Олена Кохан поздоровили переможців і вручили їм грамоти й подарунки – підручники за фахом.

 

Опублікований: 16-04-2019
Читайте також:
Серед спеціальностей, що мають особливу підтримку держави, вісім наших!

Існує низка спеціальностей, фахівців з яких нагально потребує наша держава, тож вони мають її особливу підтримку. При вступі на спеціальності, що мають особливу підтримку держави, для здобуття ступеня бакалавра застосовується галузевий коефіцієнт до конкурсного бала 1,02 для заяв вступників із пріоритетністю 1 та 2. Також до конкурсного бала може ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед спеціальностей, що мають особливу підтримку держави, вісім наших! 23 липня 2024

Університет відзначений почесною нагородою

Напередодні початку нового навчального року у 21 раз з’явилася нагода висловити слова вдячності та схвалення фахівцям підприємств із виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, питних та мінеральних вод, солоду пивоварного за їх натхненну працю, майстерність, й вшанувати високими нагородами за підсумками оцінювання ХХІ Міжнародного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет відзначений почесною нагородою 05 вересня 2018

Історія біотехнології на гостьовій лекції

З початку свого існування людина намагалася використати живі організми для задоволення своїх потреб. Віками наші предки використовували з цією метою макроорганізми: тварин, рослин, гриби. Поступово люди дійшли і до використання мікроорганізмів. Так народилася біотехнологія. Довгий час вона не мала під собою наукового підґрунтя й базувалася лише на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Історія біотехнології на гостьовій лекції 18 листопада 2021

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом!

Наскільки захопливим може бути світ під мікроскопом відкрили здобувачі першого курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» під час першої, нарешті дійсно справжньої лабораторної роботи в лабораторії, опановуючи тему «Організація мікробіологічної лабораторії. Будова мікроскопа, техніка мікроскопії» в рамках дисципліни «Біологія клітин». Цю ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом! 04 квітня 2025