Із наближенням закінчення навчального року випускники шкіл все гостріше відчувають потребу ознайомитись особисто з навчальною і лабораторною базою університетів, до яких вони вже незабаром спробують вступити.
Наш університет завжди радий молодим гостям, а кафедра харчової хімії протягом року пропонує цілу низку заходів для ознайомлення зі спеціальностями університету, активно бере участь у профорієнтаційних зустрічах.
Як сказав американській фізик, лауреат Нобелівської премії Девід Грос: «Поставити експеримент – це як зрізати довгу обхідну дорогу, в експерименті природа особисто пояснює тобі». Цим принципом намагаються керуватися в навчальному процесі всі викладачі кафедри харчової хімії, і такий же підхід запропонували нашим молодим гостям.
12 квітня 2024 року на урок хімії в університеті завітали старшокласники гімназії № 59 імені О.М.Бойченка міста Києва. На лабораторному занятті «Визначення показників якості води» доценти Олег Кроніковський, Віра Іщенко, Тетяна Петренко і асистентка Надія Квітковська показали школярам, що хімія – це надзвичайно цікава, жива та емоційна наука. Старшокласники мали нагоду пересвідчитись, що хімічний експеримент є унікальним джерелом знань, розвиває хімічне мислення та пов’язує теорію з практикою.
Завдяки ретельній підготовці до заняття, що провели педагогічний і лаборантський колективи кафедри, урок вийшов насиченим, цікавим, пізнавальним. Школярі були у захваті та відчували себе справжніми студентами! А атмосфера у лабораторіях була насичена виключно позитивними емоціями.
Тож бажаємо майбутнім вступникам успішно скласти всі випробування і з нетерпінням чекаємо в наших лабораторіях вже у ролі здобувачів!