Н У Х Т

Урок хімії в університеті

15 квітня 2024

Урок хімії в університеті

Із наближенням закінчення навчального року випускники шкіл все гостріше відчувають потребу ознайомитись особисто з навчальною і лабораторною базою університетів, до яких вони вже незабаром спробують вступити.

Наш університет завжди радий молодим гостям, а кафедра харчової хімії протягом року пропонує цілу низку заходів для ознайомлення зі спеціальностями університету, активно бере участь у профорієнтаційних зустрічах.

Як сказав американській фізик, лауреат Нобелівської премії Девід Грос: «Поставити експеримент – це як зрізати довгу обхідну дорогу, в експерименті природа особисто пояснює тобі». Цим принципом намагаються керуватися в навчальному процесі всі викладачі кафедри харчової хімії, і такий же підхід запропонували нашим молодим гостям.

12 квітня 2024 року на урок хімії в університеті завітали старшокласники гімназії № 59 імені О.М.Бойченка міста Києва. На лабораторному занятті «Визначення показників якості води» доценти Олег Кроніковський, Віра Іщенко, Тетяна Петренко і асистентка Надія Квітковська показали школярам, що хімія – це надзвичайно цікава, жива та емоційна наука. Старшокласники мали нагоду пересвідчитись, що хімічний експеримент є унікальним джерелом знань, розвиває хімічне мислення та пов’язує теорію з практикою.

Завдяки ретельній підготовці до заняття, що провели педагогічний і лаборантський колективи кафедри, урок вийшов насиченим, цікавим, пізнавальним. Школярі були у захваті та відчували себе справжніми студентами! А атмосфера у лабораторіях була насичена виключно позитивними емоціями.

Тож бажаємо майбутнім вступникам успішно скласти всі випробування і з нетерпінням чекаємо в наших лабораторіях вже у ролі здобувачів!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Тенденції розвитку світового ринку напоїв відслідковували фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства

«Напої України» – під такою назвою працювала конференція, присвячена тенденціям розвитку світового ринку напоїв, розвитку брендів в умовах кризи, сучасним технологіям, інгредієнтам, тарі та упаковці. У заході взяли участь завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Анатолій Куц і професор кафедри Марина Білько. Відкрив форум ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції розвитку світового ринку напоїв відслідковували фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства 21 жовтня 2020

Науковці НУХТ долучилися до другого та третього інформаційних днів Програми Еразмус+

20 та 21 грудня продовжилися інформаційні дні програми Еразмус+, учасниками яких були й науковці нашого університету. 20 грудня відбувся інформаційний день Еразмус+ у сфері освіти, 21-го –інформаційний день для представників відділів міжнародної співпраці ЗВО України – виконавців проєктів з міжнародної академічної мобільності Програми ЄС Еразмус+....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ долучилися до другого та третього інформаційних днів Програми Еразмус+ 22 грудня 2023

Із викликами сучасного суспільства в ІТ-індустрії познайомилися студенти Львівського коледжу

З метою ознайомлення студентів з викликами сучасного суспільства в ІТ-індустрії, залучення талановитих і вмотивованих студентів до розвитку і роботи в команді головою циклової комісії інформатики Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Михайлом Мандриком організована зустріч викладачів і студентів спеціальності «Комп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із викликами сучасного суспільства в ІТ-індустрії познайомилися студенти Львівського коледжу 05 листопада 2018

Ейчари НУХТ на Всеукраїнському студентському круглому столі з hr-менеджменту

Здобувачки освітньої-професійної програми «Менеджмент персоналу» Альбіна Горобець (група МП-4-8) і Карина Жуковська (група МП-1-8М) представили свої доповіді на ІІІ Всеукраїнському студентському круглому столі з HR-менеджменту «Командна робота і цифрові технології в умовах глобальних змін». Модераторами заходу виступили викладачі кафедри менеджмент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ейчари НУХТ на Всеукраїнському студентському круглому столі з hr-менеджменту 15 травня 2025