Н У Х Т

Урок хімії в університеті

15 квітня 2024

Урок хімії в університеті

Із наближенням закінчення навчального року випускники шкіл все гостріше відчувають потребу ознайомитись особисто з навчальною і лабораторною базою університетів, до яких вони вже незабаром спробують вступити.

Наш університет завжди радий молодим гостям, а кафедра харчової хімії протягом року пропонує цілу низку заходів для ознайомлення зі спеціальностями університету, активно бере участь у профорієнтаційних зустрічах.

Як сказав американській фізик, лауреат Нобелівської премії Девід Грос: «Поставити експеримент – це як зрізати довгу обхідну дорогу, в експерименті природа особисто пояснює тобі». Цим принципом намагаються керуватися в навчальному процесі всі викладачі кафедри харчової хімії, і такий же підхід запропонували нашим молодим гостям.

12 квітня 2024 року на урок хімії в університеті завітали старшокласники гімназії № 59 імені О.М.Бойченка міста Києва. На лабораторному занятті «Визначення показників якості води» доценти Олег Кроніковський, Віра Іщенко, Тетяна Петренко і асистентка Надія Квітковська показали школярам, що хімія – це надзвичайно цікава, жива та емоційна наука. Старшокласники мали нагоду пересвідчитись, що хімічний експеримент є унікальним джерелом знань, розвиває хімічне мислення та пов’язує теорію з практикою.

Завдяки ретельній підготовці до заняття, що провели педагогічний і лаборантський колективи кафедри, урок вийшов насиченим, цікавим, пізнавальним. Школярі були у захваті та відчували себе справжніми студентами! А атмосфера у лабораторіях була насичена виключно позитивними емоціями.

Тож бажаємо майбутнім вступникам успішно скласти всі випробування і з нетерпінням чекаємо в наших лабораторіях вже у ролі здобувачів!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Наші педагоги підвищуватимуть кваліфікацію кухарів шкільних їдалень

Педагогічні працівниці Волинського фахового коледжу нашого університету з професії «Кухар» Олеся Панькевич і Марія Деменік долучилися до міжрегіонального семінару «Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти». Метою заходу було ознайомлення з особливостями реформи шкільного харчування, основними змінам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші педагоги підвищуватимуть кваліфікацію кухарів шкільних їдалень 06 вересня 2022

Від Ярослава Мудрого отримали студентський квиток першокурсники Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

3 вересня – День знань, яскраве, насичене емоційністю і хвилюючою атмосферою свята. Особливим цей день є для студентів-першокурсників. Вони перегорнули важливу сторінку в літописі своєї біографії і з трепетом і радістю чекають освоєння нових, ще незвіданих горизонтів у науках. У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ урочистості з нагоди Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від Ярослава Мудрого отримали студентський квиток першокурсники Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 05 вересня 2018

Співпраця без кордонів

Викладачі нашого університету продовжують працювати в рамках проєктів програми Еразмус+. Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько бере участь у тижні персоналу для партнерів-університетів за програмою Ерасмус+ в Гайзензаймському університеті (Німеччина). На відкритті тижня з вітальним словом виступили президе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця без кордонів 16 червня 2023

Проректор університету відзначений державною нагородою

Указом Президента України від 28 червня 2021 року №274/2021 за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку, проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проректор університету відзначений державною нагородою 01 липня 2021