Н У Х Т

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

01 лютого 2023

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції нині активно проводиться локальний монiторинг чинних освітніх програм підготовки здобувачів із метою оцінювання якості освітніх послуг і визначення шляхів подальшого удосконалення змісту освітніх програм.

31 січня 2023 року відбулося чергове засідання членів проєктної групи освітньо-професійної програми «Технології аюрведичної та дієтичної харчової продукції» за участю викладачів кафедри: гарантки освітньо-професійної програми, доцентки Наталії Ющенко, професорів Наталії Фролової і Олега Кузьміна та доцентки Ірини Силки, стейкхолдерів – голови Асоціації виробників фітосировини України, директора ТОВ «Шльосем Україна» Романа Михайлича і співвласника та управляючого партнера Lion Espresso Bar (м. Київ) Андрія Вальчука. На зустріч були запрошені і безпосередні учасники навчального процесу – здобувачі першого курсу магістратури, що навчаються за цією освітньою програмою.

Гарантка Наталія Ющенко зазначила, що освітня програма розроблена на основі Стандарту вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» для другого (магістерського) рівня вищої освіти та повністю відповідає місії та стратегії нашого університету. Варто зазначити, що підготовку здобувачів за цією освітньо-професійною програмою в університеті розпочато у 2022 році. Наталія Ющенко акцентувала на унікальності освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у підготовці магістрів зі системними знаннями технологій дієтичної та аюрведичної харчової продукції відповідно до рекомендацій сучасної нутриціології, дієтології та аюрведичної науки.

У своїй доповіді Наталія Ющенко представила обов’язкові компоненти навчального процесу, що забезпечують необхідні програмні результати навчання. Доцентка Ірина Силка більш детально зупинилась на дисциплінах вільного вибору, які передбачені як доповнення до основних компетентностей.

До обговорення активно долучилися стейкхолдери, зокрема Роман Михайлич вніс пропозицію щодо розширення наукового співробітництва з науковими установами та вищими навчальними закладами, що здійснюють підготовку фахівців за спорідненими освітніми програмами з метою підготовки та реалізації спільних науково-дослідних проєктів.

Андрій Вальчук, як стейколдер і випускник НУХТ, підтримав ідею розширення дисциплін вибіркової компоненти, спрямованих на формування «м’яких» навичок softskills. Це дозволить випускникам бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці та мати переваги у подальшому працевлаштуванні за фахом.

Беручи до уваги висловлені пропозиції, було прийнято рішення щодо удосконалення змісту освітніх компонент. Гарантка Наталія Ющенко подякувала всім учасникам моніторингу освітньої програми та спонукала до подальшої співпраці в удосконаленні освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Опублікований: 01-02-2023
Читайте також:
Університет розпочав акредитувати освітні програми за третім рівнем вищої освіти

12-14 січня 2022 року в університеті працювали експерти Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, які здійснювали акредитаційну експертизу освітньої програми «Машини та апарати харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв» за третім рівнем вищої освіти (доктор філософії) за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування». ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет розпочав акредитувати освітні програми за третім рівнем вищої освіти 14 січня 2022

Відкрите заняття з комп'ютерної математики

13 грудня 2022 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування в онлайн-режимі відбулася відкрита лекція з дисципліни «Комп'ютерна математика» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр», освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» (група ПМ-2-1), освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите заняття з комп'ютерної математики 13 грудня 2022

Кріогенні технології для студентів кафедри технології консервування від фахівців кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

За доброю багаторічною традицією старший викладач кафедри технології консервування Ольга Бендерська провела лабораторне заняття з дисципліни «Основи кріогенних технологій» для студентів групи ТК-3-9 ск на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки. Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Юрій Гришуков детально розповів студента...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кріогенні технології для студентів кафедри технології консервування від фахівців кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 07 травня 2019

Максимальні обсяги держзамовлення на прийом у 2021 до університету

Міністерством освіти і науки України погоджені максимальні обсяги та кваліфікаційний мінімум державного замовлення на прийом у 2021 році до Національного університету харчових технологій для відкритих конкурсних пропозицій, що створені для вступників на основі повної загальної середньої освіти. Окрім цього, затверджена кількість осіб, які зможе пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Максимальні обсяги держзамовлення на прийом у 2021 до університету 16 липня 2021