Н У Х Т

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

01 лютого 2023

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції нині активно проводиться локальний монiторинг чинних освітніх програм підготовки здобувачів із метою оцінювання якості освітніх послуг і визначення шляхів подальшого удосконалення змісту освітніх програм.

31 січня 2023 року відбулося чергове засідання членів проєктної групи освітньо-професійної програми «Технології аюрведичної та дієтичної харчової продукції» за участю викладачів кафедри: гарантки освітньо-професійної програми, доцентки Наталії Ющенко, професорів Наталії Фролової і Олега Кузьміна та доцентки Ірини Силки, стейкхолдерів – голови Асоціації виробників фітосировини України, директора ТОВ «Шльосем Україна» Романа Михайлича і співвласника та управляючого партнера Lion Espresso Bar (м. Київ) Андрія Вальчука. На зустріч були запрошені і безпосередні учасники навчального процесу – здобувачі першого курсу магістратури, що навчаються за цією освітньою програмою.

Гарантка Наталія Ющенко зазначила, що освітня програма розроблена на основі Стандарту вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» для другого (магістерського) рівня вищої освіти та повністю відповідає місії та стратегії нашого університету. Варто зазначити, що підготовку здобувачів за цією освітньо-професійною програмою в університеті розпочато у 2022 році. Наталія Ющенко акцентувала на унікальності освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у підготовці магістрів зі системними знаннями технологій дієтичної та аюрведичної харчової продукції відповідно до рекомендацій сучасної нутриціології, дієтології та аюрведичної науки.

У своїй доповіді Наталія Ющенко представила обов’язкові компоненти навчального процесу, що забезпечують необхідні програмні результати навчання. Доцентка Ірина Силка більш детально зупинилась на дисциплінах вільного вибору, які передбачені як доповнення до основних компетентностей.

До обговорення активно долучилися стейкхолдери, зокрема Роман Михайлич вніс пропозицію щодо розширення наукового співробітництва з науковими установами та вищими навчальними закладами, що здійснюють підготовку фахівців за спорідненими освітніми програмами з метою підготовки та реалізації спільних науково-дослідних проєктів.

Андрій Вальчук, як стейколдер і випускник НУХТ, підтримав ідею розширення дисциплін вибіркової компоненти, спрямованих на формування «м’яких» навичок softskills. Це дозволить випускникам бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці та мати переваги у подальшому працевлаштуванні за фахом.

Беручи до уваги висловлені пропозиції, було прийнято рішення щодо удосконалення змісту освітніх компонент. Гарантка Наталія Ющенко подякувала всім учасникам моніторингу освітньої програми та спонукала до подальшої співпраці в удосконаленні освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Опублікований: 01-02-2023
Читайте також:
Практичні аспекти співпраці зі стейкхолдерами

Магістранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв стажуються і працюють у HLR – потужній компанії із продажу і технічного сервісу обладнання для лабораторій та підприємств фармацевтичної, харчової, пакувальної та поліграфічної галузей. Викладачі спостерігають за професійним ростом магістрантів, набутими компетенціями, їх мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні аспекти співпраці зі стейкхолдерами 22 грудня 2023

Насичений тиждень на кафедрі економіки і права

Насиченим видався минулий тиждень для студентів і викладачів кафедри економіки і права, які відвідували галузеві підприємства та й про дозвілля не забували. Для кожного зі студентів НУХТ знайомство з технологіями виробництва на практиці є важливою і цікавою складовою навчання. Тож студенти кафедри, що навчаються за спеціальністю 051 «Економіка», п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичений тиждень на кафедрі економіки і права 09 грудня 2019

Поради від Стіва Джобса на черговому засіданні movie club

15 грудня відбулося обговорення промови Стіва Джобса перед студентами Стенфордського університету, яке організувала доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Інна Форостюк. Кожний студент планує своє майбутнє, яке очікує його після закінчення університету. Що їм обрати? Яка робота буде цікава? Тож поради відомих людей завжди корисні....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради від Стіва Джобса на черговому засіданні movie club 16 грудня 2021

Створення оздоровчих напоїв: дистанційна лабораторна на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Уміння адаптуватися до змін – ключова якість сучасного освітнього процесу. Кафедра технології оздоровчих продуктів продемонструвала свою готовність до викликів часу, активно впроваджуючи новітні методи навчання, такі як цифровий сторітейлінг, щоб забезпечити високий рівень навчання та залучити здобувачів навіть у дистанційному форматі. Один із при...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення оздоровчих напоїв: дистанційна лабораторна на кафедрі технології оздоровчих продуктів 04 березня 2024