Н У Х Т

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

01 лютого 2023

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції нині активно проводиться локальний монiторинг чинних освітніх програм підготовки здобувачів із метою оцінювання якості освітніх послуг і визначення шляхів подальшого удосконалення змісту освітніх програм.

31 січня 2023 року відбулося чергове засідання членів проєктної групи освітньо-професійної програми «Технології аюрведичної та дієтичної харчової продукції» за участю викладачів кафедри: гарантки освітньо-професійної програми, доцентки Наталії Ющенко, професорів Наталії Фролової і Олега Кузьміна та доцентки Ірини Силки, стейкхолдерів – голови Асоціації виробників фітосировини України, директора ТОВ «Шльосем Україна» Романа Михайлича і співвласника та управляючого партнера Lion Espresso Bar (м. Київ) Андрія Вальчука. На зустріч були запрошені і безпосередні учасники навчального процесу – здобувачі першого курсу магістратури, що навчаються за цією освітньою програмою.

Гарантка Наталія Ющенко зазначила, що освітня програма розроблена на основі Стандарту вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» для другого (магістерського) рівня вищої освіти та повністю відповідає місії та стратегії нашого університету. Варто зазначити, що підготовку здобувачів за цією освітньо-професійною програмою в університеті розпочато у 2022 році. Наталія Ющенко акцентувала на унікальності освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у підготовці магістрів зі системними знаннями технологій дієтичної та аюрведичної харчової продукції відповідно до рекомендацій сучасної нутриціології, дієтології та аюрведичної науки.

У своїй доповіді Наталія Ющенко представила обов’язкові компоненти навчального процесу, що забезпечують необхідні програмні результати навчання. Доцентка Ірина Силка більш детально зупинилась на дисциплінах вільного вибору, які передбачені як доповнення до основних компетентностей.

До обговорення активно долучилися стейкхолдери, зокрема Роман Михайлич вніс пропозицію щодо розширення наукового співробітництва з науковими установами та вищими навчальними закладами, що здійснюють підготовку фахівців за спорідненими освітніми програмами з метою підготовки та реалізації спільних науково-дослідних проєктів.

Андрій Вальчук, як стейколдер і випускник НУХТ, підтримав ідею розширення дисциплін вибіркової компоненти, спрямованих на формування «м’яких» навичок softskills. Це дозволить випускникам бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці та мати переваги у подальшому працевлаштуванні за фахом.

Беручи до уваги висловлені пропозиції, було прийнято рішення щодо удосконалення змісту освітніх компонент. Гарантка Наталія Ющенко подякувала всім учасникам моніторингу освітньої програми та спонукала до подальшої співпраці в удосконаленні освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Опублікований: 01-02-2023
Читайте також:
Про вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації на гостьовій лекції

1 лютого 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася гостьова лекція «Вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації» доктора медичних наук, професора, головного наукового співробітника ДУ «Інститут громадського здоров’я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації на гостьовій лекції 03 лютого 2022

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

Здобувачі першого і другого курсів кафедри туристичного та готельного бізнесу на лекторії «Про вино і не тільки» досліджували хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах. Напередодні зустрічі викладачка Тетяна Мірзодаєва провела онлайн-опитування. Здобувачі відповідали на питання: «Чи цікавими для Вас є винні тури...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі 26 жовтня 2022

Наші викладачі презентують НУХТ старшокурсникам коледжів

9 лютого 2018 року в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася зустріч викладачів університету з викладачами коледжу та студентами випускних курсів спеціальності «Експлуатація та ремонт обладнання харчового виробництва». Зокрема, учасниками зустрічі стали: завідувач кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі презентують НУХТ старшокурсникам коледжів 12 лютого 2018

Із каталогом дисциплін вільного вибору ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів

9 травня 2022 року відбулася зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Світлани Усатюк, членів робочої групи Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами другого курсу щодо вільного вибору дисциплін професійного і практичного спрямування на І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із каталогом дисциплін вільного вибору ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів 09 травня 2022